Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Monthly Archives: september 2022

Kurat alqadam taeud lilmanzil !!

Nog maar 8 weken voordat Ahmed Alaeldin of Enner Valencia de eerste bal op het WK 2022 laat rollen. Daar waar bij de vorige editie van 4 jaar geleden Oranje ontbrak, kan er nu door alle ruim 17 miljoen bondscoaches weer dagelijks worden gespeculeerd over de Oranje kansen, de selectie, de mogelijke opstellingen, de tegenstanders, partijdige scheidsrechters, de ideale route naar de finale en ga zo nog maar even door.
Tot groot verdriet van Toto Arie persoonlijk (en vele andere voetbalromantici) ontbreekt net als in 2018 de Squadra Azzurra, een schande natuurlijk voor de 4-voudig titelhouder. En een gemis voor toernooi, toto en echte voetballiefhebber.
Over voetballiefhebbers gesproken…. Niks Wembley, Maracana, San Siro of Bernabeu, maar Al Thumama, Al Janoub, Ahmad Bin Ali en Al Bayt….. Wie gaan daar voetbalgeschiedenis schrijven? Ja, met de FIFA kom je nog eens ergens.
Zo ook Toto Arie. De Friese koek en zopie wordt deze winter ingeruild voor chicken majboos en qahwa arabiyya, want Toto Arie zit natuurlijk zoals altijd live bij elke wedstrijd.

Wiens naam mogen wij op zondagavond 18 december (geen finale barbecue dit jaar….) graveren in de Toto Arie wisselbokaal als opvolger van Weltmeister Gé 2018 en Europees Kampioen Joost Buma van vorig jaar? Naar welke schoorsteenmantel verhuist de zo gewilde bokaal dit jaar? Is dit dan misschien het jaar van de eerste treble? Drie deelnemers pakten de bokaal al 2x, een derde overwinning zou een van hen onsterfelijk maken.
En wie volgt Joost Buma op als winnaar van het jongerenklassement? Of grijpt Joost zijn kans op deze prijs zelf nog een keer? Tijdens de afgelopen toto editie zijn er een aantal zeer serieuze jonge talenten boven komen drijven.

Voor de nieuwkomers het gebruikelijke stukje basiskennis totogeschiedenis: Toto Arie werd geboren in Hillegom in het voorjaar van 1988 op de kopieermachine van Cross Country Travels. Het was meteen raak. “We” wonnen eindelijk een prijs en het Leidseplein werd die zomer omgetoverd tot het Marco van Bastenplein. “We” werden Europees Kampioen! Iedere twee jaar daarna verscheen er een nieuwe toto, echter Nederland speelde nooit meer op de finaledag in Zaandam, Haarlem of later in Sneek. De eerstvolgende keer dat Nederland wel weer de finale haalde van een EK of WK (in 2010) bleef het stil in Sneek op de finaledag. Toeval?

Ondanks het feit dat Toto Arie een ernstige voorkeur heeft voor juni/juli in plek van november/december om een toto voor te bereiden en te organiseren, komt ie er toch weer aan: de enige echte Toto Arie WK 2022 Toto! Want vaste deelnemers zullen het je vertellen: een eindtoernooi zonder Toto Arie is geen eindtoernooi.
Er is ook deze keer zoals gebruikelijk weer heel wat te winnen en te verliezen! En bedenk: Qatar-Ecuador op 20 november komt er sneller aan dan je denkt…. Inshallah …….

Evenals bij de vorige editie gaan we streven naar 50 deelnemers. Onveranderd is er een kans van ca. 2 op 3 dat je minimaal je eigen inleg terug gaat verdienen. Want meer deelnemers = meer wedstrijdprijzen. Er is geen enkel ander kansspel waarbij die kans zo groot is. Speel dus (weer) mee en beleef het WK van een heel andere en geweldig leuke kant. Vaste deelnemers kunnen je daar van alles over vertellen.
Mocht het aantal van 50 deelnemers niet gehaald worden of worden overschreden (met een absoluut maximum van 60 deelnemers), dan wordt het prijzenschema aangepast aan het werkelijke aantal deelnemers, maar uiteraard altijd met behoud van je prijzenkans van 2 op 3.

Ook dit toernooi gaat Toto Arie weer geheel online op www.totoarie.nl en komt er geen papier aan te pas (al is het natuurlijk wel de bedoeling om het wedstrijdboekje met de door jou ingevulde antwoorden te printen voor bij de buis!!).

Op onze WK 2022 website zul je straks, naast het wedstrijdboekje en het spelreglement, nog veel meer wetenswaardigheden aantreffen. Zo zijn er de rubrieken van TotoArie en Webmaster Gé voor het laatste toto-nieuws en leuke weetjes (soms zeer nuttig, meestal absoluut nutteloos). Wij werken (wederom) nog aan de bijdrage van een gerenommeerde gast-columnist. Toto Arie heeft meerdere lijntjes open staan……..
Ongetwijfeld bedenken we nog een aantal andere ‘leukigheden’ voor op de site, dus kijk straks regelmatig even of er nieuws is.
En uiteraard tref je elke dag (soms de dag er na) de juiste toto antwoorden van die dag op de website aan.

Om tijdig een goed beeld te krijgen van het aantal deelnemers, hoor ik graag nu alvast of je wel of niet meespeelt. Dus ook als je niet meespeelt dit jaar, laat het me even weten.

Meedoen is straks weer heel eenvoudig: je krijgt een mailtje als de vragen op de website staan. Dan print je het wedstrijdboekje van de website www.totoarie.nl (onder het tabje ‘Vragen & Antwoorden’), vult je antwoorden in en typt ze over op het excelformulier wat je tegen die tijd ook kunt downloaden op de website (en wat Toto Arie je nog toemailt als extra service)
Dat excelformulier stuur je uiterlijk op donderdag 17 november om 23.59 uur via de mail terug aan Toto Arie. Lees vóór het invullen eerst het reglement op de website goed door!!
Het wedstrijdboekje zelf ligt straks natuurlijk een maand lang op schoot of naast je tv.
(LET OP: momenteel staan de oude vragen en antwoordformulier nog online!!!)

Wat vorig jaar tijdens het EK prima beviel: waar we in het verleden de winnaars van de wedstrijdprijzen pas op de finaleavond bekend maakten, doen we dat nu gewoon elke dag op de website!
Ook zullen we tijdens het toernooi 3x een tussenstand publiceren: na afloop van de poulefase (op 2 december), na de achtste finales (op 6 december) en na de halve finales (op 14 december).

En de traditionele finaleavond met alle deelnemers bij Toto Arie thuis dan? Wie weet, meer daarover in de loop van het toernooi.

Een korte uitleg van dit al sinds 1988 steeds maar weer populairder wordende spel.

De WK 2022 toto bestaat uit 350 vragen, verdeeld over een aantal onderdelen:

* 34 wedstrijden met 6 (vanaf de knock-out fase 7, in de finale zelfs 8) vragen, elke wedstrijd goed voor een wedstrijdprijs van € 50,- voor degene met de meeste punten tijdens deze wedstrijd behaald.
De behaalde punten tellen tevens mee voor het eindklassement.

Voor nieuwe deelnemers een willekeurig voorbeeld hoe dat er uit kan zien:
Duitsland-Portugal
1. ruststand (2 pnt)
2. eindstand (5 pnt)
3. welke kleur shirt draagt de scheidsrechter? (1 pnt)
4. hoeveel doelpunten scoort Cristiano Ronaldo? (2 pnt)
5. welk rugnummer krijgt de laatste gele kaart? (3 pnt)
6. wat is de minuut van het laatste doelpunt (+/- 3 min.)? (4 pnt)

* 30 wedstrijden met slechts 2 vragen (rust- en eindstand)
De behaalde punten tellen uitsluitend mee voor het eindklassement.

* 23 algemene vragen over het gehele toernooi.
De behaalde punten tellen uitsluitend mee voor het eindklassement.

* 4 vragen per voorronde-poule (8 poules, dus 32 vragen).
De behaalde punten tellen uitsluitend mee voor het eindklassement.

* 6 “joker”vragen over een door jezelf als “joker” te benoemen land.
De behaalde punten tellen uitsluitend mee voor het eindklassement.

* 6 “joker”vragen over een door jezelf als “joker” te benoemen speler.
De behaalde punten tellen uitsluitend mee voor het eindklassement.

* 1 “joker”wedstrijd, over een door jezelf als “joker” te benoemen wedstrijd.
De dubbel behaalde punten tellen uitsluitend mee voor het eindklassement.

* Er is 1 hoofdprijs voor degene met het hoogste aantal punten over het gehele toernooi behaald, te weten € 500,- !!
De winnaar krijgt zijn/haar naam gegraveerd in de Toto Arie wisselbokaal en mag die ruim anderhalf jaar lang op de schoorsteenmantel laten pronken. Dat krijg je met zo’n kersttoernooi, voor je het weet trappen we af voor het EK 2024.
De 2e prijs in het eindklassement bedraagt € 150,- de 3e plaats is goed voor € 100,-

Tenslotte is er nog een prijs van € 50,- te verdienen in het jongerenklassement. Dit klassement is voor deelnemers jonger dan 21 jaar, die zelfstandig aan de toto deelnemen.
Voor alle duidelijkheid: deelnemers onder de 21 spelen dus in 2 klassementen mee: het algemeen en het jongeren-klassement.
Belangrijk: het minimum aantal deelnemers voor het Jongerenklassement is 8. Mochten er minder dan 8 deelnemers jonger dan 21 jaar mee doen, dan vervalt dit klassement en zullen we in plaats daarvan een extra algemene prijs van € 50 bedenken.

Resumerend: er is bij 50 deelnemers dus een totale prijzenpot van € 2500,-, als volgt verdeeld:
– hoofdprijs € 500,-
– 2e prijs € 150,-
– 3e prijs € 100,-
– jongerenklassement € 50,-
– 34 wedstrijdprijzen a € 50,- € 1700,-

* Mochten er meer dan de “vereiste” 50 deelnemers meedoen, dan zullen er een aantal extra prijzen worden toegevoegd. Bij een kleiner aantal deelnemers zullen de prijzen naar rato worden aangepast. We houden je op de hoogte.

* Inleg voor het gehele toernooi € 55,- per persoon (met een winkans van ca. 2 op 3!).
Van dit bedrag is € 50 bestemd voor de prijzenpot en € 5 voor kosten website en organisatie.

* Vragen? Bel of mail Toto Arie: 06 – 13668391 of eriknaaktgeboren@hotmail.com

Wij hebben er zin in, jullie hopelijk ook.

Met sportieve totogroet,
Toto Arie & WM Gé

Finale WK2018