Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Monthly Archives: juni 2024

Eindelijk, een normale totodag

Na 2 voetbal- en totodagen die overliepen van de suspense en de dramatiek, beleefden we vandaag eindelijk eens een reguliere totodag. Althans, vanaf wedstrijd 2.
We begonnen namelijk met een wedstrijd waarbij precies 1,2 % van de te behalen punten werd behaald. Ik geloof zoiets als de kans dat Belgie nog Europees Kampioen wordt.
Het lijkt er op dat de Kroaten over hun hoogtepunt en daarmee ook over hun houdbaarheidsdatum heen zijn. Het tempo wat deze voormalige Balkan tovenaars vanmiddag op de mat in Hamburg legden, lag toch niet echt veel hoger dan dat op de 45+ voetbalvrijdagavond bij mijn cluppie ONS. En zoals u weet ligt daar het tempo het hoogst in de derde helft. Zelfs de Cruijff van de Balkan presteerde het om het niveau van Joey Veerman van afgelopen zondag aan te tikken. En het lijkt er toch ook op dat een centraal verdedigingsduo waar Josip Sutalo deel van uitmaakt een garantie is voor tegendoelpunten. Hoewel hij voor het grootste deel een prima partij speelde, worden er toch een partij ruimtes weg gegeven daar achterin. Dat de Albanezen maar 2 keer scoorden mag een wonder heten.
Gelukkig is hiermee de wedstrijd Kroatie-Italie van komende maandag al wel een hele lekkere. Nu maar hopen dat de Italianen verliezen van Spanje, dan kijken we die avond alvast naar een finale.

Waar wij Ernie Brandts hebben, hebben de Albanezen sinds vandaag Klaus Gjasula. Maar daar waar Long Tall Ernie op het WK 1978 als basisspeler in de halve finale tegen Italie in beide doelen wist te scoren, presteerde Klaus dat als invaller. Nou was het podium van Ernie natuurlijk wel een tikkie groter (een WK halve finale is toch wat anders dan een tussendoor poulewedstrijdje op de woensdagmiddag), maar dat neemt niet weg dat de prestatie van Klaus wel de boeken ingaat als zijnde uniek.

Nog nooit gebeurde het namelijk op een EK- of een WK-eindronde dat een speler als invaller aan beide kanten raak schoot. Klaus presteerde het in 25 minuten en pakte en passant ook nog even een gele kaart er bij mee. Gaat niet meevallen om die ooit nog te onttronen.
Toch niet gek om je als voetbaldwerg op één EK eindronde 2x de geschiedenisboeken in te voetballen. Met deze Klaus en met het snelste doelpunt ooit staan de Albanezen stevig in de boeken. Benieuwd wat ons te wachten staat in de laatste wedstrijd tegen Spanje.

Na deze Balkan thriller kregen we vanavond 2 potjes voorgeschoteld die tototechnisch eindelijk eens een soort van normaal verliepen. Broodnodig voor de moraal van veel deelnemers. Eindelijk eens wat punten. Al geldt dat dan helaas weer niet voor iedereen.
Natuurlijk ging de bal er bij die laatste kansen in blessuretijd net niet in en valt er serieus 5 seconden voor het affluiten nog een ongelooflijk domme gele kaart, het moet natuurlijk ook niet saai worden, vrienden.

Onze eigen Danny Desmond Makkelie en de verantwoordelijke Duitse zendgemachtigde maakten het de organisatie er vanavond niet makkelijker op. Na de zoveelste nutteloze herhaling vlak voor rust van een onbeduidende bal in, bal uit (kap nou eens met al die zinloze herhalingen uit alle hoeken en gaten), was nog net op de achtergrond zichtbaar dat de Dordtse ref met een gele kaart liep te wapperen richting de zijlijn. Maar voor wie???? En in alle rumoer na het affluiten op het eind van de wedstrijd liep hij weer te wapperen alsof het er allemaal niet toe doet. Wil je dat bij een wedstrijd met de vraag ‘Noem het rugnummer van een speler die geel krijgt’ een volgende keer uit je gecoiffeerde hoofd laten, vrolijke flierefluiter! De gezondheid van Toto Arie is nog steeds een beetje broos.
De UEFA site moest uitkomst brengen. De eerstgenoemde kaart is niet in de statistieken terug te vinden, wellicht liep onze Danny een beetje te dreigen of worden kaarten gegeven aan assistenten, teammanagers, masseuses, psychologen of materiaalmannen niet meegenomen. Wel de kaarten uitgedeeld aan hoofdcoaches blijkbaar, want die laatste kaart was volgens de UEFA bedoeld voor de Hongaarse bondscoach Rossi. Gelukkig was de plot-changing kaart voor de Hongaar Szoboszlai 5 seconden voor tijd wel goed in beeld.

Ook leuk: een ‘crocodillo’ (een muurligger) bij de Hongaren. Altijd leuk als je daar precies bij deze wedstrijd een vraag over hebt gesteld. Een juichmomentje hier en daar, hoor. Verdiend puntje voor de waaghalzen.

Mijn vriend Leroy Sané mocht zijn kunsten ook vandaag weer vertonen. Niks geleerd van afgelopen vrijdag, zag ik. Herr Nagelsmann, waarom laat u deze clown toch elke keer weer minuten maken?

Eindelijk zagen we vanavond de Schotten zoals de Schotten horen te spelen. Vol gas, vol passie en vaak als blinde paarden. Maar ze leven nog. Winnen van de Hongaren in de laatste wedstrijd en ze plaatsen zich gewoon voor het eerst in de geschiedenis voor de knock-out fase. Die fans gunnen we toch nog een paar extra potjes? Mooier krijg je ze niet.

Mocht u denken dat de Zwitserse verdediger Fabian Schär onder een valse naam meespeelt in Toto Arie, dan heeft u het mis. Al zag zijn eigen doelpunt, net voor de vangende handen van zijn eigen keeper, er wel degelijk uit als een actie van een deelnemer die een voorspelde ruststand van 1-0 voor de Schotten op zijn formulier in 2 punten wilde omzetten.

Over punten gesproken, daar komen ze:

61. 0-1
62. 2-2

63. 1-0
64. 2-0
65. 1
66. 1
67. 16
68. 2, 10, 18, 19

Het is deze keer al snel raak, we hebben een dagprijswinnaar die hier zijn tweede prijs pakt (of eigenlijk zijn derde). Na de zeer rendabele winst in de oefentoto bij Nederland-Canada en de wedstrijdprijs bij Italie-Albanie, pakt Europees titelverdediger Joost Buma met 11 punten zijn volgende € 50 hier bij Duitsland-Hongarije. Gefeliciteerd, Joost, en nou is het mooi geweest.

69. 1-1
70. 1-1
71. 0
72. 2
73. 2
74. 26 (23 t/m 29 is goed)

Ook hier weer een wedstrijd met aardig wat punten, maar ook met maar 1 winnaar. Hij heeft zich tot nu toe nog wat stilletjes op de achtergrond gehouden, maar drukt nu toch zijn neus serieus aan het venster. Tweevoudig winnaar van de Toto Arie bokaal Rene Naaktgeboren steekt ook deze keer weer een wedstrijdprijs in de zak. Met 11 punten is hij de winnaar bij Schotland-Zwitserland. Het begin van een opmars?

Waar blijft de eerste 0-0? Morgen bij Slovenie-Servie wellicht? Volgens aardig wat deelnemers wel.
Ongetwijfeld een heet voorgerecht voor de beide hoofdschotels van de woensdagavond, Denemarken-Engeland en Spanje-Italie. Ik beloof u een diner voor fijnproevers. Smullen wordt het absoluut.
Maar dat is morgen, nu eerst de welverdiende nachtrust. Bis morgen!

Totostress ten top

Ik wil graag beginnen met het herhalen van een stukje tekst uit een van mijn eerdere posts voorafgaand aan het toernooi:
“Daar zitten 51 wedstrijden tussen die gaan beslissen tussen vreugde en verdriet, euforie en wanhoop, puur geluk en ontzetting, en dat allemaal door een balletje op de paal, een schele VAR, een onnodige tackle, een laatste-minuut-publiekswissel, een stropdas….. vermaak gegarandeerd, dat verzeker ik u.”
Ik denk dat dit na vanavond slechts een slappe afspiegeling is van wat meespelen in Toto Arie teweeg kan brengen. Als voorbeeld een still uit een woonkamer ergens in het noorden des lands in minuut 98 van de wedstrijd Turkije-Georgie ……

Zo ziet het er dus uit als je denkt de wedstrijdprijs in handen te hebben, als je tot 3x toe een fataal tegendoelpunt op 2-2 hebt overleefd en dan toch alsnog in de extra tijd van de extra tijd, de scheidsrechter met de fluit al in de mond, de 3-1 aan de andere kant moet incasseren.
Ik roep hierbij ook nog even de ontknoping van de Toto Arie WK 1998 versie in herinnering, wellicht nog steeds het meest legendarische Toto Arie moment, wat besliste over de winst van de bokaal en de bijbehorende (toen nog) 1000 gulden. Een doelpunt slechts voor de statistieken in de allerlaatste seconde van de blessuretijd van de finale, met live aanwezigheid van beide betrokken deelnemers op de finaleavond bij Toto Arie thuis. Intense vreugde en ijzingwekkende ontzetting lagen nog nooit zo dicht bij elkaar. Wij hebben het hier nog regelmatig over een Petit-tje (verwijzend naar doelpuntenmaker Emmanuel Petit). En de beide betrokken deelnemers? Allebei nog steeds fanatiek van de partij.
Ik herhaal nog een keer de typering van een van de andere vaste deelnemers: “Meespelen met Toto Arie is een constante lijdensweg.”
Ik twijfel er niet aan dat de wedstrijdprijswinnaars van vandaag daar heel anders over denken. Zij stonden vandaag namelijk aan de goeie kant. Een fatale 3-1 betekent namelijk aan de andere kant een verlossende 3-1. En dan noteerden we ook nog een beslissend extra geel kaartje in minuut 93. Wat een spelletje, mensen!

Zeggen de volgende namen u iets: Persepolis, Cracovia, Al-Okhdood, Panelotikos, Dinamo Batumi? Zomaar een paar clubs uit de krochten van het betaald voetbal ergens op deze aardkloot, waar een aantal Georgische voetballers hun karige boterham verdient. Dat plaatst de geweldige prestatie van deze debuterende voetbeldreumes helemaal in perspectief. Ook als u beseft dat de hofleverancier van Georgische internationals het Cypriotische APOEL Nicosia is. Moet ik nog meer zeggen?
Wat een strijders, wat een helden. Ze hadden zich, net als de Tsjechen later op de avond deden, zonder dat iemand daar een probleem van had gemaakt, volledig in kunnen graven tegen de Turken en hopen op een nulnulletje. Maar niets was minder waar. De Georgiers gingen mee in het tempo van de Turken en speelden gewoon om te winnen. Zelden zo’n debutant op dit podium gezien.
Helaas blijkt hun zogenaamde sterspeler met de bijnaam Kvaradonna zijn kruit 2 seizoenen geleden volledig te hebben verschoten in Napels. De term one-day-fly dringt zich helaas op bij deze voorspelbare dribbelaar. Jammer.
Over jammer gesproken (en dan heb ik het niet over de toto): wat een ongelooflijke kansen in de stromende regen op die 2-2. Hoe het kan dat de bal niet in het Turkse net verdween zal altijd een van de grootste mysteries op een EK blijven.

Lekker weertje trouwens vandaag in de Bondsrepubliek.

Dat er voor een leuke voetbalwedstrijd altijd 2 ploegen nodig zijn, bewezen vanavond de Tsjechen maar weer eens. Mocht u binnenkort van plan zijn om uw huis te verbouwen, dan heb ik hier voor u het adres van een prima metselbedrijf. De firma Hasek met 11 gespecialiseerde metselaars in dienst is dé specialist voor het betere metselwerk. Resultaat helaas niet gegarandeerd. Gelukkig maar.

Ik vertelde u gisteren over de door Ajax ooit weggestuurde Stanislav Lobotka, de geweldenaar op het middenveld bij de Slowaken. Maar het kan nog erger. Dit wordt het toernooi van de Ajax afdankertjes. Waarom die Mikautadze nooit een serieuze kans heeft gekregen in Amsterdam, was me al een raadsel na een 2e seizoenshelft in de Franse Ligue 1 met 13 doelpunten en 4 assists, maar vanavond stond deze jongeman gewoon zijn mannetje op het allerhoogste niveau.
Hebben we hier trouwens toch niet in de verte te maken met familie van onze eigen Memphis?

En dan de vreselijke Francisco Conçeicao, door Ajax weer teruggestuurd naar Porto. Dat nota bene deze fopduikelaar Portugal naar de overwinning mag schieten. Je kunt zien wie hem heeft opgevoed. Als u de Portugese competitie wel eens volgt (ik kan u de topwedstrijden van harte aanraden, garantie voor veel, heel veel kaarten) kent u ongetwijfeld de vader van deze jongeman. Dat is die halvegare die langs de lijn bij FC Porto bij ongeveer de helft van de wedstrijden het einde niet haalt, aangezien hij meestal vriendelijk, doch dringend middels een rode kaart verzocht wordt om op de tribune plaats te gaan nemen.

Natuurlijk staan we vandaag ook even stil bij slagerij Pepe, al ruim 41 jaar hét adres voor al uw verse vleeswaren. Ik weet niet wat ú deed op uw 41e of van plan bent te gaan doen tegen die tijd, maar ik weet zeker dat dat niet het spelen van een EK wedstrijd was of zal zijn. De hoed gaat diep af. Schijnt trouwens een hele lieve jongen te zijn, heb ik van horen zeggen. Dat u het weet.

Dat we blij zijn met een doelpunt van Wout Weghorst, OK, maar het kan ook té gek, he. Er is nu al een broodje Wout en eerder deze week passeerde ik tijdens een stukkie toeren onderstaand bord.

Over naar de totocijfers. Voordat we dat doen: de statistisch meest voorkomende ruststand op een eindtoernooi is 0-0. Maar niet deze keer, jammer voor alle broodspelers. We noteren vanavond pas de allereerste brilstand bij rust. Om over eindstanden nog maar te zwijgen.

49. 1-1
50. 3-1
51. 1
52. 4
53. 1
54. 25 (22 t/m 28 is juist)

Zoals hierboven uitgebreid beschreven, de wedstrijdprijs veranderde in de allerlaatste seconde van eigenaar. Maar wel een hele verdiende. Met maar liefst 14 punten, waaronder rust- en eindstand en juiste minuut van het 1e doelpunt gaat de € 50 naar Hoorn. Vernanda Appelman, je verdient hem, gefeliciteerd.

55. 0-0
56. 2-1
57. ja
58. 3
59. 3
60. 62, 69, 92 (61 t/m 63, 68 t/m 70 en 91 t/m 93 is correct)

Dus dat ene doelpunt van de duikelaar verandert in minuut 92 zomaar 4 antwoorden…..
Maar daar zitten 3 van onze deelnemers niet mee, integendeel, want zij eindigen daardoor op 11 punten.
Het reglement er maar weer bij. Al een wedstrijdprijs? Niemand. Eindstand goed? Alle drie. Wie zit bij een vraag met speling het dichtst bij het juiste antwoord? Daar hebben we hem. Een deelnemer had exact de juiste minuut van een van de doelpunten en dus komt de prijs hem toe. Jullie waren dicht bij, Richard Dobbe en Maryse Eggink, maar de dagprijs gaat naar Thijs Buma.
En hoe bijzonder is dat? Dat is extreem bijzonder, want Thijs is de man op de foto bovenaan deze post, die eerder op de avond in de laatste seconde de wedstrijdprijs uit zijn handen zag glippen. Om hem nu dus in bijna de laatste seconde wel te pakken. Ongelooflijk! We schrijven wederom een nieuwe bladzij in de al zo rijke Toto Arie geschiedenis.
Gefeliciteerd, Thijs, je ziet het, never give up! Je formulier is hopelijk nog heel.

Zo, de eerste speelronde zit er op en ik durf te beweren: zowel voetbaltechnisch als qua totodramatiek een geslaagde ronde. Morgen trappen we af voor ronde 2 en halverwege ronde 2, dus halverwege de poulefase, volgt een tussenstand. Dat zal zijn op vrijdagochtend a.s.
Maar tot die tijd dus nog even genieten van lekkere potjes voetbal en ongetwijfeld weer bloedstollende ontknopingen.
Bedtijd. Bis morgen.

Dag vol drama

Uiteraard heeft u zich vanochtend net als veel andere deelnemers met vage klachten afgemeld bij de baas. Een klein griepje zit al snel onder de leden en u wilt natuurlijk geen minuut missen van Roemenie-Oekraine en wellicht ook een stuk van de volgende wedstrijden. Dan zult u geen spijt hebben gehad van deze beslissing. Wat een wedstrijden, wat een drama, wat een dag. Toto Arie moest eerst even bijkomen na afloop van wedstrijd 3, vandaar dat u dit stukje waarschijnlijk pas bij het ontbijt of in de file, bus of trein leest.
Ik weet eigenlijk niet waar te beginnen.

In de tijd dat de Toto Arie junioren nog met papa of mama naar de kapper gingen, was de opwinding altijd het grootst over de kleur die je dan na afloop in je haar mocht laten spuiten. Met de meest exotische uitdossingen werd de kapsalon meestal verlaten. Leuk hoor, als je 6 of 8 bent, maar om daar nou als rechtsback van een clubje Balkan voetballers mee voor de dag te komen op een EK, is wellicht toch iets onder de noemer kinderachtig. En wij ons maar opwinden over een haarbandje. Nou, daar malen ze in Roemenie niet om, hoor

Uiteraard was het commentator Jan Roelfs ook niet ontgaan. Gelukkig had hij vanochtend zijn lolbroek aangetrokken, dus toverde hij ad-rem als hij is uit zowel zijn linker- als rechterbroekzak een grap uit de categorie ‘goed fout’:
‘Die Ratiu heeft een ratjetoe-kapsel’
‘Hij heeft nog een blauwe maandag bij ADO Den Haag gespeeld’
De Poelifinario cabaretprijs heeft er weer een kandidaat winnaar bij.

Hoeveel kilometer heeft die Roemeense coach vanmiddag wel niet gelopen langs de lijn? Die man bleef maar gaan. Neem aan dat de stappenteller aanstond, dan heeft ie een topdag.

Dat Roemenie is dus wel structureel onderschat. Dat is een ploeg vol Duracall konijntjes (wat wil je ook met zo’n coach) die het elke tegenstander minimaal knap lastig gaan maken. En met die nieuwe versie van de Gelbe Wand spelen die dus gewoon elke wedstrijd thuis alsof we in de Arena Nationala in Boekarest zijn.

Neem wel aan dat er een bedankje is uitgegaan naar de doelman van de Oekraïners. Dan keep je het halve seizoen de sterren van de hemel in Bernabeu en omstreken, begin je op het EK met een voorassist en een fopduik. Hoppa, 2-0 achter. Ik neem aan dat de goede man zich na dit toernooi bij het Ministerie van Defensie mag melden.

Ik vermoed dat Domenico Tedesco, de coach van de Belgen, in zijn tactische bespreking vandaag de term totaalvoetbal heeft laten vallen. U weet wel, dat voetbal waarmee Oranje in 1974 de voetbalwereld veroverde. Niemand op een vaste plek, spelers die elkaars posities constant overnemen, elke tegenstander in verwarring achterlatend. Als nog relatief jong international knoopte vleugelaanvaller Jeremy
Doku dat goed in zijn oren. Binnen ruim 5 minuten liep hij dan ook als rechtsachter in de weg en zette vervolgens in totale paniek een Slowaakse aanval op en gaf zo de voorassist op de enige treffer van de wedstrijd. Goed idee, Domenico, misschien toch maar niet meer doen.

Een dramatische dag voor de toto deelnemers met Romelu Lukaku als topscorer. Als eerste speler dit toernooi schoot hij 2x raak, stond de tegenstander 2x al aan de aftrap en toch staat onze Romelu nog steeds op nul. Mocht u dat willen, dan heb ik voor u het adres van de VAR van dienst van vanmiddag.

Met zaterdag een uitwedstrijd tegen de Roemenen voor de boeg, loeit het luchtalarm door het land. Dat is do-or-die. Zin in.

Weet u trouwens waarom de Franse topscheidsrechter Clement Turpin nooit eens een wedstrijd van de Rode Duivels fluit? Nou, ik wel en u, na het zien van onderstaande beelden, ook.

Maar dan de Slowaken. Wat een strijders, met David Hancko voorop. Hoe vaak heeft die voor dood op de grond gelegen in zijn Feyenoord onderbroek? Zoals wellicht bekend ben ik niet zo van de Feyenoorders, maar voor deze gladiator maak ik met een diepe buiging een uitzondering. Elke minuut gespeeld in het hele Eredivisie seizoen, op het tandvlees het einde van het seizoen gehaald en er dan zo staan, of liggen liever gezegd, op je 1e EK wedstrijd. Voor volk en vaderland, he. Hij zou wel 3x gewisseld worden, maar nee, hoor, David trok de kousen nog eens op, schudde met het hoofd en trok gewoon weer onverschrokken ten strijde.

Een paar dagen terug nomineerde ik alvast Jamal Musiala tot kandidaat speler van het toernooi. Hier heb ik er nog eentje. Wat die Stanislav Lobotka vanmiddag liet zien, was werkelijk geweldig. Het middenveld was van hem, Stanislav rules! Hoe is het toch mogelijk dat deze man na een jaartje Jong Ajax in Amsterdam gewoon de deur werd gewezen als zijnde ‘niet goed genoeg’? Daar gaat toch echt al langer wat verkeerd daar.

Maar de mooiste wedstrijd speelde zich toch echt vanavond af. In dit Ren je Rot festival had Martin Brozius als scheidsrechter niet misstaan. Martin wie? Martin Brozius. Even googelen maar, jongens en meisjes.
We blijken met Oranje dus gewoon in de poule des doods te zitten. Even serieus, dit Oostenrijk moet gewoon door in dit toernooi, wat een heerlijke ploeg is dat. Daar zat mijn goede vriend Sierd toch niet zo ver naast zowaar.
Oranje zal mee moeten in het moordende tempo van deze landen en daar heb ik bij sommige spelers toch een serieus hard hoofd in. Dat gaan Veerman en Schouten never nooit redden. Wijnaldum kunnen we helemaal thuis laten in zijn huidige ‘vorm’. Nu gaan we serieus Frenkie missen. In elk geval Frimpong en Maatsen opstellen, mijnheer Koeman, die rennen lekker mee. Dat worden 2 potjes, hoor.
Maar laat ik het eens positief bekijken: Mbappé breekt vanavond gewoon zijn neus, dat ding stond zo scheef als dat een dronken clochard over de Champs Elysees zwalkt. Lijkt me stug dat ie vrijdagavond aan de aftrap staat. En die Oostenrijkers pakten 5x geel, dus die staan met z’n vijven gewoon op scherp tegen de Polen en missen de wedstrijd tegen Oranje bij een volgend prentje.

En dan nog even over de Franse medische staf. Dat is ongetwijfeld een team van topspecialisten wat in staat is om onder de grootste druk de onmogelijkste medische prestaties te leveren en desnoods ter plekke een amputatie te verrichten als dat nodig mocht zijn om de betreffende speler alsnog weer speelklaar langs de zijlijn te krijgen. Dus als Antoine Griezmann een kopduel van een reclamebord verliest en bloedend ter aarde neerzijgt en in hun deskundige handen beland, mag je toch wel wat meer verwachten dan een lullig tulbandje wat werkelijk na 10 seconden al eenzaam in het natte gras ligt. Nee, dan is de haarband van onze eigen Memphis een stuk bestendiger.

Oh ja, nog een kandidaat speler van het toernooi: de oude strijder Kanté. Wat die het afgelopen jaar in de woestijn heeft gedaan, geen idee, maar in elk geval niets wat zijn voetbalkwaliteiten heeft aangetast. Die sprint in blessuretijd gezien om een doelpunt te verijdelen, terwijl half Frankrijk voor dood op het veld lag?

Zullen we maar eens over de toto gaan praten?

35. 1-0
36. 3-0

37. 0-1
38. 0-1
39. nee
40. 4, 7, 8, 14, 18, 19, 20
41. 1
42. 26 (24 t/m 28 is correct)

Deze cijfers (althans die van vraag 37 t/m 42) leiden voor het eerst dit toernooi naar de legendarische Heineken Hoed. Want met 8 punten scoren Marco Valkhof en Silvia van de Reep meer punten dan de overige 56 deelnemers. Well done!
Omdat alle criteria die bij gelijk eindigen bij een wedstrijdprijs niet leiden tot een winnaar (ook bij de vraag met speling zitten jullie er allebei 2 naast), moet de hoed uitkomst gaan bieden. Onder het toeziend oog van Toto Arie trok de lokale notaris vervolgens de winnaar van deze wedstrijdprijs.Gefeliciteerd, Silvia, morgen taart in het Bergerbos. Helaas, Marco, nog 32 andere kansen voor de boeg.

Verder met de avondwedstrijd:

43. 0-1
44. 0-1
45. 5
46. 12
47. 4
48. valt niet / geen / n.v.t.

En om deze dag vol drama in stijl af te sluiten moet ook hier een bloedstollende loting uitkomst gaan bieden. Met exact dezelfde antwoorden (dus geen onderscheid te bepalen) gaan de namen van 2-voudig eindwinnaar Marco Naaktgeboren en die van de man met de bokaal in de vensterbank Martijn Naaktgeboren in de Hoed. Aangezien de notaris inmiddels ruimschoots in dromenland vertoeft (het leven van een toto organisator kan soms eenzaam zijn), heeft Toto Arie zelf het vonnis voltrokken.


Gefeliciteerd, Marco. Hoewel het naar mijn weten slechts bijvangst betreft op weg naar dat ene grote doel, zal ik de € 50 toch maar over maken. Jammer, Martijn, maar een sprong in het klassement is ook wat waard.
Over klassement gesproken: gezien de bijna winnende score van gisteren en zijn score van vanavond, hoef je geen glazen bol te hebben om te voorspellen dat Marco aardige zaken doet in het klassement. De concurrentie is gewaarschuwd.

Morgenmiddag geen 15 uur wedstrijd. Wat nu? Nou ja, hoeft niemand zich ziek te melden in elk geval.
Slaap lekker (al neem ik aan dat u dat inmiddels gedaan heeft) en tot morgen/straks.

Broedermoord op de zondagavond

Het Volksparkstadion blijft van Oranje!
Zelfde arena, zelfde doel, zelfde score, (ongeveer) dezelfde minuut, even verdiend.
Zoek de verschillen:


De smaken en de meningen verschillen, maar het lijkt er op dat we niet meer om Wout uit Borne heen kunnen. En dat wil Wout best weten. Terecht vandaag. Wat dacht u van zijn eindronde statistieken? In 3 eindtoernooien 8 schoten op doel, 4 doelpunten. Die wil je als bondscoach best achter je hebben zitten voor het geval dat. Ik meen te hebben vernomen dat Wout het daar zelf niet helemaal mee eens is.

Was Wout een lekkere meevaller vandaag, Toto Arie noteerde ook 2 tegenvallers. Volgens mij voetbalde Veerman met palingsnot aan z’n schoenen en wat Wijnaldum precies kwam doen weet niemand. In een half uur precies 6 anonieme balcontacten. Daarvoor zat ik vroeger niet op voetbal, Wijnaldum blijkbaar wel. Maar ja, voetbal draait ook om het spel zonder bal, dus met 1 slimme loopactie redde Gini zijn eigen optreden en daarmee ook dat van Wout en Oranje.

Het is elke dag weer voetbal kijken met de geschiedenisboekjes in de hand trouwens. Het voetbalseizoen in onze hoofdstad was inmiddels al uitgegroeid tot een bestseller vol zwarte bladzijden, vandaag voegen we er nog een laatste bladzij aan toe. Vandaag was de allereerste wedstrijd van Oranje in de 95 wedstrijden rijke EK- en WK eindronde geschiedenis, dat er geen enkele (oud) Ajacied in actie kwam. En toch gewonnen. Hoe is het mogelijk.

Nu we toch met geschiedenisles bezig zijn: dat het seizoen van het Bredase NAC in tegenstelling tot dat van Ajax na een dramatisch verloop alsnog in een promotiesprookje eindigde, ligt nog kakelvers in ons geheugen. Dat NAC echter een rol van betekenis zou gaan spelen op dit EK, was echter niet bepaald de verwachting. Daarom is een unieke wissel tijdens Servie-Engeland wel het vermelden waard.
In minuut 46 werd namelijk de ene oud-NAC speler, Nemanja Gudelj, vervangen door een andere oud-NAC vedette, Ivan Ilic. De clubhistoricus van de Nooit Opgeven Altijd Doorzetten Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Combinatie heeft vanavond met fraaie krulletters dit unieke feit in het clubboek genoteerd. En reken maar dat er in Café De Bommel een extra glaasje op achterover is geslagen.

We noteren vandaag ook de allereerste speler die in een EK wedstrijd voor dood op het veld ligt en die in zijn volgende EK wedstrijd de score opent. Hoe bijzonder is dat? Christian Eriksen staat voor eeuwig in de EK boeken en daar wordt elke voetbalromanticus heel erg gelukkig van.

Tot slot nog een live totomomentje op de late zondagavond. Het is altijd vermakelijk om op de bank te zitten naast een deelnemer met doelpuntenminuut 76 (speling 1 minuut) op zijn totoformulier als Harry Kane met de klok op 76.40 na een weergaloze reflex van de Servische doelman tegen de onderkant van de lat kopt in plek van, zoals gebruikelijk bij Harry, het net te laten bollen. Dramatiek ten top en 3 punten (en wellicht een wedstrijdprijs) in de prullenbak. Toto Arie maakt vrienden …..

Over tot de kille cijfers en de verdeling van de volgende € 100.

21. 1-1
22. 1-2
23. 2
24. 16
25. Wijnaldum
26. 6

27. 0-1
28. 1-1

29. 0-1
30. 0-1
31. 1
32. 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 22
33. 13 (12 t/m 14 is correct)
34. 8+10+16+17+20+25+26+26 = 148 (138 t/m 158 is 4 punten waard)

De wedstrijdprijs bij Polen-Nederland gaat naar een deelnemer van het eerste uur. Al 36 jaar wordt vol enthousiasme het formulier ingestuurd en levert dat regelmatig een wedstrijdprijs op. Naar verluidt liggen de ambities dit jaar hoger en is eremetaal aan het eind van het toernooi de doelstelling. Heel goed, Carolien de Roode, we gaan het zien, maar voorlopig pak jij in elk geval met 9 punten alvast de wedstrijprijs bij de eerste wedstrijd van Oranje. Gefeliciteerd, ook al wil je meer.

Bij Servie-Engeland is sprake van een close call. En een heuse broedermoord. Met 12 punten scoren Marco Naaktgeboren (is hij dan toch op weg naar de eerste treble in de geschiedenis van Toto Arie?) en Toto Arie himself exact gelijk. Het reglement moet uitkomst bieden. De 0-1 eindstand stond bij allebei op het scorebord, dus komt de vraag met speling om de hoek kijken.
Bij vraag 34 is het juiste antwoord 148 met een toegestane speling van 10 punten. Marco noteerde hier 154 (speling van 6), bij Toto Arie stopte de teller op 150 (speling slechts 2). En dat betekent, sorry broertje, dat de € 50 van hedenavond gewoon op de Raborekening van Toto Arie blijft staan.

Morgenmiddag de eerste typische 0-0 kandidaat, Roemenie-Oekraine.
Daarna de Belgen en het hoofdmenu om 21 uur is niet te versmaden, namelijk Oostenrijk-Frankrijk. Kunnen de Oostenrijkers stunten en hoe ziet de stand in de Oranjepoule er morgenavond laat uit?
Iedereen werkse morgen, Toto Arie geniet van zijn eerste vrije dag.
Truste. Bis morgen.

Finale WK2018