Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Monthly Archives: juni 2016

Katla’s droom

In Reykhólar in het Westland leefde eens een voornaam hoofdman, die Már heette. De naam van zijn vrouw was Katla en zij stamde uit een goede familie. Eens reed Már, zoals gewoonlijk, naar het Alting, maar Katla bleef thuis. Tijdens zijn afwezigheid, ging Katla op een morgen naar haar kamer, waar zij onmiddellijk in slaap viel. In de loop van de dag kwamen er verscheidene vrouwen binnen, en zij sliep nog altijd. Toen het middag werd, wilden zij Katla wekken. Maar het lukte hun niet. Daarom dachten zij, dat zij dood was en vertelden dit aan haar pleegvader. Toen hij bij haar kwam, zag hij, dat zij niet dood was, omdat zij nog ademde, maar dat hij haar niet wekken kon. Hij waakte twee volle dagen bij haar. De derde dag ontwaakte zij en was zeer opgewonden en verheugd. Maar niemand durfde haar naar de oorzaak te vragen. Toen Már van het Alting terugkwam, was Katla niet als vroeger, want zij ging hem niet tegemoet, noch boog zij voor hem. Hij trachtte daarom van haar dienstmaagden te horen, wat er gebeurd was. Maar zij antwoordden dat zij hierover niets wisten, alleen dat Katla twee volle dagen geslapen had, maar niemand verteld zou hebben, wat zij in haar dromen beleefd had.
Már sprak nu met zijn vrouw onder vier ogen en vroeg, wat er met haar tijdens haar slaap gebeurd was, en zei, dat haar geen leed zou geschieden, wanneer zij hierover zou praten. Toen Katla hem alles wilde vertellen, kwam zij niet verder dan een onverklaarbaar gemurmel:”….Sigurdsson…..Sigthorsson…..Hodgson…..”, waarna zij in een krankzinnige lach uitbarstte en krassend en handenklappend het Lofsöngur inzette. Of zij daarna nog lang en gelukkig leefden, vertelt het verhaal verder niet.

De antwoorden:
150. 1-0
151. 2-0
152. Italie-Spanje
153. nee
154. 6
155. 12 (dus 10 t/m 14 is correct)
156. 1-2
157. 1-2
158. Engeland-IJsland
159. Rooney, R. Sigurdsson, Sigthorsson

Dat er in de laatste paar minuten bij vraag 151 en 154 weer 8 punten van eigenaar veranderden, is inmiddels gewoonte in deze bizarre toto-editie.

De 2 Toto Ariërs van vandaag:

Rene de Jong 117 pnt
Thijs Buma 102 pnt

Die toto wordt steeds leuker en spannender, verzeker ik u. Op alle fronten.
Op naar de laatste 7 wedstrijden…..de finaleavond komt in zicht.

Geniet van de komende 2 rustdagen, zorg dat je fit bent voor Polen-Portugal donderdagavond. Dat zal Ronaldo ook zijn.

Au jeudi soir.

Hoe dom kun je zijn bij 0-4 voor??

Je staat met 0-4 voor in de achtste finale van een EK, de wedstrijd zit er bijna op, het moment van ontlading is aanstaande en dan…..
1. schop je een bal weg na het fluitsignaal en krijg je geel in de 89e minuut
2. ga je veel te fel een nutteloos duel in en raak je betrokken bij een opstootje met als beloning geel in de 92e minuut
Batshuayi en Fellaini…..hoe dom kun je zijn? Weten jullie wel dat je ook in Frankrijk op de mat staat voor toto-deelnemers die met grof geld op jullie doelpunten, gele kaarten en andere zaken hebben ingezet???

Ik wil het graag nog even over de mannen in het zwart/blauw/geel/rood-roze hebben. Hoeveel van deze Pinokkio’s hebben we nou in vredesnaam nodig om te zien of een bal bij een vrije trap door de muur van richting wordt veranderd en we gewoon een corner kunnen geven? Vandaag weer eens 2 voorvallen van deze strekking waarbij Stevie Wonder ongetwijfeld de juiste beslissing zou hebben genomen……wat doen dan toch met name die wezens op de achterlijn?? Waar staan die dan naar te staren?? Naar lekkere wijven op de tribune of zo??

Vanmiddag trouwens wel de mooiste naam van het EK van dit jaar gespot: Elenito di Liberatore.
En dat is niet de masseuse van de Italianen of de vriendin van Graziano Pelle, nee, we hebben hier van doen met een Italiaanse grensrechter……. met zo’n naam wordt je toch klassiek pianist, operazanger of romanschrijver. Desnoods politicus.
Maar nee, Elenito vervult zijn jongensdroom en rent met een vlaggetje langs de lijn in Team Rizzoli.

Maar vandaag wel eindelijk een dag met soms goed voetbal, her en der spektakel en een heroisch strijdend Ierland.
Overtuigend waren zeker niet de Fransen, die nog steeds na 2 jaar van voorbereiding en 4 EK wedstrijden niet weten hoe en in welke opstelling nu te spelen. Wat heeft die Deschamps al die jaren zitten doen dan?
Wel zeer overtuigend waren de Duitsers, met verzorgd en gevarieerd aanvallend voetbal, ik heb de Slowaken niet gezien. En nog geen tegendoelpunt in 4 wedstrijden. Maar ja, Neuer……
De Belgen dan. Ik denk dat ze los zijn, waarbij de rol van Hazard van groot belang gaat zijn. Wat een wedstrijd speelde hij vanavond. Al zou het voor de volgende ronde wel handig zijn om de wedstrijd eerder in het slot te gooien om een “ongeluk in een klein hoekje” te voorkomen.
Dus 1 finalist komt uit het kwartet Wales, Polen, Portugal en Belgie.
De andere uit het gezelschap Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italie, Engeland en IJsland. Moet gek lopen als dat IJsland niet gaat worden…..

De toto van vandaag dan:
134. 0-1
135. 2-1
136. Frankrijk-Ierland
137. Brady en Griezmann
138. 2-0
139. 3-0
140. Duitsland-Slowakije
141. 1e helft
142. naar ik mij heb laten vertellen: cyclaamrood. Dat heeft natuurlijk niemand, dus laten we rood maar goed rekenen.
143. 52 (dus 47 t/m 57 is juist)
144. 0-1
145. 0-4
146. Hongarije-Belgie
147. ja
148. 7
149. 9, 10, 14, 16, 23

De Toto Ariers van vandaag zijn:

Leonie & Rene 88 pnt
Lisanne Naaktgeboren 96 pnt

Ja, die toto kan nog steeds alle kanten op……..

Morgen de op papier mooiste achtste finale, de herhaling van de EK 2012 finale, Italie-Spanje, al denk ik persoonlijk dat ook Engeland-IJsland wel eens een heel lekker potje kan worden.

Veel plezier en “a demain”.

Melatonine op de groene mat

Slaap, kindje, slaap,
daar buiten loopt een schaap,
een schaap met witte voetjes,
die drinkt z’n melk zo zoetjes.
Slaap, kindje, slaap,
daar buiten loopt een schaap.

Dan kun je zo vreselijk goed en aantrekkelijk voetballen, dan heb je Spanje in een heerlijke wedstrijd verslagen en wacht heel Kroatië (en Europa) op het lang verwachte grote succes voor deze prachtige voetbalgeneratie….. en dan ga je net zo lopen afwachten als de Portugezen omdat je in je broek schijt voor Ronaldo….. Wordt je dan terecht uitgeschakeld? We gaan ze missen, de Kroaten. Het toernooi is weer een mooie ploeg armer, want voetballen kunnen ze, vraag dat de Spanjaarden.

En nu gaat het dus het toernooi van Ronaldo worden, let maar op. Schitterende assist trouwens bij dat doelpunt, heel slim, via de keeper…… hij wilde hem er echt niet zelf inschieten, hoor.

Heren van de UEFA, kunnen we morgen trouwens wel de heren Fonte en Sanches alsnog een rode kaart bezorgen en voor de rest van het toernooi schorsen? Wat een schandalige overtredingen.

“Will Grigg’s on fire, your defence is terrified”…….
Je bent bondscoach van Noord-Ierland en staat 10 minuten voor tijd met 1-0 achter in de knock-out fase. Je brengt een extra spits want het is nu alles of niks. Je hebt vlak voor het toernooi Will Grigg aan je selectie toegevoegd als veelscorende spits en inmiddels is Will uitgegroeid tot dé cultheld nummer 1 van dit EK (ondanks dat ie nog geen minuut heeft gespeeld). Je wilt iets losmaken om die 1-1 af te dwingen en dus breng je……. Josh Magennis, de botte spits van Kilmarnock…. een garantie voor succes. Nee, natuurlijk niet, je bent dan als coach een ongelooflijke sukkel. Met het inbrengen van Will Grigg had je het Parc des Princes laten ontploffen, had je ploeg een enorme extra boost gekregen , was Wales aan het wankelen gebracht en natuurlijk had Will een afgeketste bal op z’n kokosnoot gekregen en de 1-1 binnen laten vallen.

Verder was deze Britse broederstrijd natuurlijk het aanzien niet waard en hebben we gekeken naar een wedstrijd van het niveau Luton Town tegen de Wycombe Wanderers uit de Engelse League Two.
Over League Two gesproken: de Welsh WAG’s gezien? Da’s ook League Two hoor…..

De antwoorden van deze lange dag:
118. 0-1
119. 1-1
120. Zwitserland-Polen
121. Blasczykowski, Shaqiri
122. 0-0
123. 1-0
124. Wales-Noord Ierland
125. nee
126. 3
127. 75 (74 t/m 76 is juist, dus 73 net niet, Inge, sorry…..)
128. 0-0
129. 0-0
130. Kroatië-Portugal
131. Portugal
132. Arno Vermeulen
133. 20

Morgen Frankrijk-Ierland, Duitsland-Slowakije en Hongarije-Belgie. Als trouwe kijkers hebben we inmiddels wel recht op een dagje spektakel…ik reken op de Ieren!!

Dan nog 2 TotoAriërs met hun tot nu toe behaalde totalen:

Art & Carolien 66 pnt
Richard Fransen 82 pnt

A demain.

Halftime

Rust voor de spelers, op het veld en voor de buis. Da’s logisch, zou El Salvador gezegd hebben, we zijn namelijk op de helft. Na iets meer dan de helft van de 280 vragen van een juist antwoord te hebben voorzien, is het tijd voor de tussenbalans.
De tussenbalans bestaat uit de behaalde punten bij de 117 wedstrijdvragen uit de poulefase, de bonuspunten voor jokerland en jokerspeler en de punten die zijn gescoord bij de 24 poulevragen. En die 24 vragen zette voor sommige spelers de boel aardig op zijn kop. De beste speler haalde hier 24 punten, de slechtste wist er met veel moeite 3 punten uit te slepen….. En laat dat nou o.a. net de koploper van de vorige tussenstand zijn…..
Met Rene Naaktgeboren is dan ook direct de opvallendste daler genoemd. En dat terwijl hij gisteravond na de 117 wedstrijdvragen nog steeds op een (gedeelde) 1e plaats stond. Maar zoals Rene als wielerliefhebber (en als ervaren toto-speler) ongetwijfeld zal beamen, blijf ik herhalen: Parijs is nog ver.
De grootste sprong in het klassement maakt Yoerin Koeman, van plek 34 naar 16! Is Yoerin dan de slow-starter die nu op gang is gekomen en keihard doordendert richting Top 10, Top 5 of nog hoger??
Maar bovenin maken 3 andere spelers ook een hele belangrijke stap voorwaarts:
Inge v/d Donk springt , mede door haar 24 punten bij de poulevragen, van plek 15 naar plek 6.
Rene de Jong vliegt de Top 10 binnen en landt op plek 4.
Maar de winnaar van deze ronde is toch Ton Vendrig, die geweldig debuteert. Hij maakt de sprong naar de een na hoogste podiumtrede vanaf plek 9. Niet in het laatst door op 1 speeldag een all-time record te vestigen met 27 (!!!) behaalde punten.
Heel knap is natuurlijk ook de prestatie van Gijs Holvast die als een van de twee jongste deelnemers nog steeds op het podium staat. Uiteraard voert hij daarmee ook het Jongerenklassement aan.
Maar dan de huidige koploper: heel stabiel spelend is Jan Dingemanse stilletjes naar de koppositie geslopen. Op weg naar de Europese titel?
De rode lantaarn is nog steeds stevig in handen van Bo & A3, al is het gat naar de nummer één na laatst wel aanzienlijk verkleind. Ik denk zomaar dat dit ook nog spannend gaat worden.
Wat verder opvalt is tenslotte dat toch redelijk wat deelnemers nog rond dezelfde plaats als de vorige keer staan.

De stand per vandaag dan. Nogmaals, uitsluitend wedstrijdvragen, poulevragen en jokerbonuspunten.
Tussen haakjes de positie in de vorige tussenstand.

40 (40) Bo & A3 – 32 pnt
39 (28) Margreeth van Eersel – 45 pnt
38 (39) Eddie Zwirs – 48 pnt
37 (32) Karel Sax & Jacco van Dulken – 55 pnt
36 (33) Yvo Pijlman – 56 pnt (JK)
35 (38) Nick Maaswinkel – 59 pnt
34 (36) Roel Holvast – 62 pnt
33 (31) Erik Vos – 62 pnt
32 (27) Art & Carolien – 63 pnt
31 (23) Marco Naaktgeboren – 64 pnt
30 (37) WM Gé – 66 pnt
29 (21) Youri Vos – 66 pnt (JK)
28 (25) De Pennetjes – 66 pnt
27 (35) Norbert Good – 67 pnt
26 (24) Fred & Gio – 68 pnt
25 (29) Leonie & Rene – 68 pnt
24 (30) Lisanne Naaktgeboren – 70 pnt
23 (19) Marije de Roode – 70 pnt
22 (22) Joost Buma – 71 pnt (JK)
21 (17) Marco Valkhof – 73 pnt
20 (18) Mathijs v/d Meer – 74 pnt
19 (13) Theo van Asperen – 74 pnt
18 (26) Michel v/d Heuvel – 75 pnt
17 (16) Anthony de Jong – 75 pnt
16 (34) Yoerin Koeman – 75 pnt
15 (20) Richard Fransen – 76 pnt
14 (14) Lennard den Boer – 80 pnt
13 (12) Thijs Buma – 82 pnt (JK)
12 (10) Martijn Naaktgeboren – 84 pnt (JK)
11 (8) Richard Driessen – 84 pnt
10 (7) Toto Arie – 86 pnt
9 (6) Peter Hogers – 86 pnt
8 (4) Richard Dobbe – 88 pnt
7 (1) Rene Naaktgeboren – 88 pnt
6 (15) Inge v/d Donk – 89 pnt
5 (5) Mitch Fransen – 89 pnt
4 (11) Rene de Jong – 92 pnt
3 (2) Gijs Holvast – 93 pnt (JK)
2 (9) Ton Vendrig – 100 pnt
1 (3) Jan Dingemanse – 104 pnt

Conclusie: 2 duidelijke koplopers en een grote groep daar achter met kleine onderlinge verschillen. Kortom, nog helemaal niets beslist met nog zo’n 450 te behalen punten.
De dagprijzen vallen nog steeds door het hele klassement heen, zoals dat hoort.

Dit was de laatste volledige tussenstand vóór de finale. Vanaf nu moet je het doen met de dagelijkse puntenvermelding van 2 Toto Ariërs. Alle andere rangen en standen, inclusief de 27 wedstrijdprijswinnaars, op 10 juli live op de Finaleavond.

En nu op naar de knock-out fase. Verrassingen zullen er zeker tussen zitten, zowel op het veld als in de toto.
Veel plezier met deel 2 en “bonne chance”.

Finale WK2018