Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Monthly Archives: april 2014

Waar heeft Louis dat hersenletsel opgelopen?

Sneijder heeft weinig kans op WK voetbal

De kans dat Wesley Sneijder naar het WK voetbal in Brazilië gaat, is niet groot. Dat blijkt uit een vraaggesprek van NRC met Louis van Gaal, waarin de bondscoach zijn selectiecriteria toelicht.

De bondscoach heeft Sneijder eerder gewezen op zijn fysieke tekortkomingen. Daarnaast speelt hij bij zijn club niet als centrale middenvelder. Sneijder vindt zelf dat hij bij Galatasaray beter als spelmaker kan fungeren, maar daar kan hij zijn eigen trainer niet van overtuigen. “Dan moet je je afvragen waarom dat zo is”, zo zegt Van Gaal.

De bondscoach selecteert alleen spelers die “honderd procent fit” zijn en uitvoeren wat hij van hen verlangt. Internationals moeten volgens hem meer brengen dan een steekpass of scorend vermogen. Van Gaal:

“Als die steekpass niet komt? Is het dan: jammer voor het Nederlandse elftal? Dan is de kans dat wij er al meteen in de eerste ronde uit liggen wel erg groot. Je moet dat als voetballer toch gewoon iedere week laten zien bij je club? Als je dat daar al niet kunt, dan kun je dat toch zeker niet bij Oranje?”

Van Gaal moet op 2 juni zijn selectie bekendmaken. Van Gaal:

“Sneijder speelt zeker tot half mei in Turkije. Dat wacht ik allemaal af. Het heeft geen zin eerder een beslissing te nemen.”

Jeroen Visscher en Jurgen Frumau schreven het boek Louis van Gaal – Hoe smeed je wereldkampioenen?, dat binnenkort verschijnt. Zij concluderen dat Sneijder niet aan zijn eisen voldoet. “In de speelwijze van Van Gaal speelt provocerende pressie een belangrijke rol. Het rendement van Sneijder bij het druk zetten op de tegenstander is te laag.”

Lees het hele interview met Van Gaal (‘Als ze niet meer naar me luisteren, ben ik weg’) vandaag in NRC Weekend.

Back home

Zo, hij is weer veilig thuis.

Aanpassingen website

Het is bijna zomer 2014. Een nieuwe grote eindronde is in aantocht. Tijd dus om de website Brasil-proof te maken.
Komende weken zullen er de nodige aanpassingen plaatsvinden.
Komt dat zien !
And Yesssss! Ik heb hem nog steeds !
Maarrrrrr…. A.s. woensdag zal de trofee terugkeren naar Sneek en wachten op een nieuwe (tijdelijke) eigenaar. WMGe

Finale WK2018