Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

VOORBESCHOUWING 23: KAMEROEN

Het Kameroen van de Duitse bondscoach Volker Finke heeft alles in zich om het iedere tegenstander op fysiek vlak enorm lastig te maken. Een collectief, bestaande uit atletische en vooral ervaren spelers die het directe spel beheersen. Met Alex Song, Jean Makoun, Nicolas N’Koulou en spiritueel leider Samuel Eto’o is kwaliteit in de as gegarandeerd.
Waar De Ontembare Leeuwen al jaren mee kampen, is een gebrek aan creativiteit. Om die reden speelde Song – op clubniveau doorgaans verdedigende middenvelder – tijdens de voorbije interlands enkele keren geforceerd als een nummer 10.
Voor het middenveld – afhankelijk van het spelsysteem met één of twee controleurs – kan ook Stéphane Mbia (sterk geëindigd met Sevilla, onder meer met de Europa League-eindzege) een plaats claimen. Het voordeel is dat Finke kan schuiven met ex-Ajacied Eyong Enoh, die ook eventueel als rechtsback inzetbaar is.
Eén van de lastigste opdrachten voor de coach is het bewaken van de tactische discipline. Met Benoît Assou-Ekotto beschikt Kameroen over een veelvuldig mee opkomende linksback. Wetende dat ook Song als international niet uitsluitend gefixeerd is op zijn defensieve arbeid, moet het team sterk zijn in de omschakeling.
Als superster Eto’o als centrale spits speelt, wordt hij geflankeerd door de vleugelspitsen Maxim Choupo-Moting en Pierre Webo. De routinier speelde echter ook in een vrije rol aan de rechterbuitenkant. Op die momenten werd de spitspositie bekleed door Vincent Aboubakar, namens FC Lorient gedeeld tweede op de topscorerslijst van de Ligue 1 achter Zlatan Ibrahimovic. Zeker nu Eto’o niet meer de sportieve impact van weleer heeft, zal de 22-jarige Aboubakar van grote waarde kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018