Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Met de punt naar voren of naar achteren?

Ik denk dat ik er wel van uit mag gaan dat u als deelnemer aan een voetbaltoto op zondagavond wel eens afstemt op het programma “Studio Voetbal”. Nee, niet “Studio Sport” met de beelden van RKC-Heracles, het Concours Hippique in Gasselternijeveen, de 250cc motorcross in Reuzel, het NK veldloop in de bossen rond Putten en het open Brabants kampioenschap bandstoten uit Cafe ‘Het Hijgend Hert” in Dinteloord.
Ik bedoel het praatprogramma zo rond 10, half 11 met een tafel zichzelf voetbalkenners noemende heren. Op een enkele werkelijk deskundige tafelgast na (mijn goede vriend Co Adriaanse kent u inmiddels en ook Dick Advocaat is iemand die ik graag serieus mag nemen, ook al kun je je met Dickie Dik de ballen uit je onderbroek lachen…en oh ja, de echte voetbaljournalisten Willem Vissers en Sjoerd Mossou), wordt ik altijd zo vreselijk moe van al die andere stakkers aan tafel.
Voorzitter van de Club van de Ronde Bal is Jack van Gelder. Deze zichzelf journalist noemende “entertainer” zit elke zondagavond weer aan het hoofd van de tafel te glimmen als een mannelijk geslachtsdeel net ná de daad. Hij druipt aan alle kanten van zelfgenoegzaamheid. Jack met zijn “lijntjes”, ja, ja.


Ronald Waterreus: socio nummer 13 van de Philips Speeltuin Vereniging
Ronald Koeman: kent de dienstregeling van alle Europese spoorwegen uit zijn hoofd, er mocht eens een trein langs komen om op te springen
Pierre van Hooijdonk: bij alle clubs waar hij speelde het “lek”. Op zijn verjaardagsfeestjes stikt het altijd van de journalisten, dan weet u genoeg.
Arno Vermeulen: Wie? Waar heeft die dan gespeeld? Nee, Arno is “chef voetbal” van de NOS. En waarom? Dat weet niemand.
Ruud Gullit: die vind zichzelf als analist “niet te benijden”.
Hier wilde ik het maar bij laten, moet namelijk volgende week nog een keer uit eten met Jan Mulder. Kijk, dat is dan wel weer gezellig. Jan weet waar en hoe het leven geleefd dient te worden. Ik moet er toch niet aan denken om een avond met Arno Vermeulen op stap te moeten. Ik ben bang dat ie me zo voor een trein lult…..

Maar goed, al dat geanalyseer over driehoekjes, punt naar voren, punt naar achteren, hoge backs, loopacties, het spel zonder bal en ga zo maar door…….hou toch eens op.
Ik speel zelf altijd met de punt ver naar voren en het liefst tegen 2 van die hele grote controleurs…….. Wanneer schuift Diana Kuip eens aan??

Maar hier zit u natuurlijk ook niet op te wachten, dus over tot de werkelijke WK analyse, daar kunt u wellicht nog punten mee scoren in uw toto.
Ik hou het graag kort, dat wist u al…..
Schrijft u maar op: door naar de volgende ronde gaan: Brazilie, Kroatie, Spanje (Diego Costa !!!!!!!!!), Chili (sorry Oranjeklompen, als het maar gezellig is op de camping), Colombia (ook zonder Radamel een ploeg om rekening mee te houden), Griekenland (die liggen 3 wedstrijden voor de pot, houden de nul en dan schiet Mitroglou er aan de overkant wel eentje in), Uruguay, de toernooivoetballers van Italie (Engeland loopt nu al met de tong op de schoenen en dan moeten ze de jungle nog in….), Frankrijk, Honduras (rekent niemand op, die Indianen, maar die kunnen een aardig balletje trappen en niet onbelangrijk, PASSIE, spelen met het hart, de Palacioos, Espinozaas en Izaguirres), Argentinie, Bosnie (iemand al gedacht aan topscorer Dzeko??), Duitsland, Portugal, Belgie natuurlijk en tenslotte Circus Algerije.
Vanaf hier mag u het verder zelf zeggen, maar ik ga u vertellen dat mijn goede vriend en Atleti-held Diego Costa mij gisteren heeft verteld dat het bij de Spanjaarden wel goed zit en dat die 4e prijs op rij gepakt gaat worden. Enige serieuze obstakel volgens Diego is de halve finale tegen Argentinie, als die tenminste niet door onze Zuiderburen worden gewipt.

U ziet maar. Mucha diversión en ik kom bij u terug tijdens het toernooi.

Koekoek!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018