Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Poule F: Ronaldo is klaar

Poule F is volgens mij de poule waar echt alles mogelijk is. Op papier zijn Ronaldo en zijn neefjes natuurlijk de grote favoriet, maar ik denk daar toch anders over.
Ronaldo heeft een lang en slopend seizoen achter de rug. Altijd maar in de spotlights (zie hem genieten), maar ook altijd maar weer willen en moeten presteren. Een ongelooflijk aantal van 16 doelpunten in de Champions League (al zette hij de teller zelf op 17 door zijn benutte penalty van afgelopen zaterdag gewoon mee te tellen….), bekroond met de Cup met de Grote Oren. Ik zeg: het seizoen van Ronaldo is geslaagd en zit er op. Want Ronaldo liep de laatste tijd op zijn laatste benen. Met een laatste krachtsinspanning behaalde hij nog een hoofdprijs, maar nu is het genoeg.
Zou Portugal tot de favorieten behoren op dit EK, Ronaldo zou zich ongetwijfeld nog een laatste keer voor 100% hebben kunnen opladen. Maar als CR7 in het veld staat en tijdens het “A Portuguesa” om zich heen kijkt, ziet hij niets anders dan middelmatige en over het paard getilde voetballers. En we weten allemaal, als Cristiano ergens niet tegen kan, zijn het voetballers die de grauwe middelmaat niet zijn ontstegen. Met zijn uitspraak “Met 11 Roanldo’s waren we al kampioen geweest”, maakte deze teamspeler pur-sang dit seizoen al niet bepaald vrienden.
Nee, Ronaldo gaat zich echt niet bovenmatig inspannen dit toernooi. Hij zal met weidse armgebaren, wegwerpgebaren en het hoofd weemoedig schuddend van zijn aanwezigheid blijk geven, maar zal zich het liefst zo snel mogelijk ergens op een tropisch eiland in het witte zand neervlijen.
Blijft er niet veel over: zuigen, kaarten aannaaien, kaarten pakken, Pepe, Portugees staatstheater, ach, we hebben het allemaal al zo vaak gezien….Het zal ook dit toernooi niet anders zijn. Ik reken op minimaal 1 huilbui van Nani, de koning der huilebalken.
De mazzel van Portugal is dat het in een zeer matig bezette poule is ingedeeld, zodat de tweede ronde welhaast zeker is, maar makkelijk zal het zeker niet gaan.

De meeste oppositie verwacht ik van Oostenrijk. Onder aanvoering van David Alaba en Marko Arnautovic en met spelers als Martin Harnik en Premier League kampioen Christian Fuchs zullen de Oostenrijkers de Portugezen in de nek hijgen. Heel stiekum zou dit Oostenrijk wel eens zomaar de sensatie van dit toernooi kunnen worden. En wie weet schiet oud-Twente held Mark Janko er ook nog een paar in.

IJsland zal het resultaat wordt wezen. Voor het eerst in de geschiedenis zijn de Vikingen van de partij op een eindronde. Lastige en stugge ploeg, maar op een eindronde komen ze zonder meer tekort. Maar ook voor IJsland geldt dat de indeling in een relatief zwakke poule hen zomaar als een van de beste nummers 3 naar de tweede ronde kan helpen. De temperatuur op Reykjavik zal een kookpunt bereiken in dat geval. Veel zal afhangen van de productiviteit van oud-Eredivisie spelers Sigthorsson en Finnbogasson.

Hongarije tenslotte. Wat is er toch geworden van de Magische Magyaren? Waar zijn de tijden van de Tovenaar van Tatabanya? De naam Dsudszak doet her en der nog wel een Eindhovens belletje rinkelen, maar verder…..Ja, een keeper van 40 in een pyamabroek……Heel snel terug naar de goulash thuis, mag ik hopen.

Aadje’s voorspelling:

1. Oostenrijk
2. Portugal
3. IJsland
4. Hongarije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018