Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Le petit diable

Neuer/Boateng/Höwedes/Mustafi-Griezmann 0-2.
Een spelertje van 1.75 meter gaat topscorer en speler van het toernooi worden. In 2016. In een tijdperk waarin groot en sterk, fysiek en topfit, de norm is.
Klein is ie, dat klopt, maar top- en topfit. Na een lang en slopend seizoen met Atleti, eindigend in een verloren strafschoppenserie in de Champions League finale, staat Antoine Griezmann er nu het moet. Klein, maar fysiek o zo sterk. Snel. En een ongedacht goeie kopper. Koppen is nu eenmaal een kwestie van timing, niet alleen van lengte.

Een finale Portugal-Frankrijk met als blikvangers 2 spelers die, het is net al gezegd, een lang en slopend seizoen achter de rug hebben. Het kan dus wel, alle kritieken over teveel wedstrijden en opgebrande spelers op een eindtoernooi ten spijt.

De Duitse selectie heeft in de aanloop naar dit toernooi een dag meegetraind met de Duitse handbalselectie, dit om van dicht bij mee te maken hoe compact en standvastig verdedigen er uit ziet. Ik meen te moeten concluderen dat de verkeerde elementen van een handbalverdediging zijn blijven hangen……

Kent U Jhonny van de Beukering nog? Natuurlijk, want u bent liefhebber. Voor de jongere deelnemers: zijn bijnaam was Jhonny van de Burgerking, dan weet je het wel.
Vanavond hebben we zijn Franse evenknie ontdekt: Olivier de la Burgerroi. De snelheid waarmee deze bebaarde Fransoos in de 1e helft alleen op Manuel Neuer “afstormde”, deed vermoeden dat zelfs Jhonny hem er hier had uitgelopen…..

Tenslotte: weet u trouwens wie dit toernooi het belangrijkste Portugese doelpunt heeft gemaakt? Nee, niet Ronaldo en ook niet Nani of Quaresma. Het misschien wel meest bepalende doelpunt van dit toernooi werd gemaakt door Arnor Ingvi Traustason in de 94e minuut van de wedstrijd IJsland-Oostenrijk.
Hoezo, zult u zeggen?
Wel, heel simpel: scoort onze Arnor Ingvi dat doelpunt niet, dan gaat Portugal als 2e, en niet als 3e, uit poule F door naar de achtste finales en wacht een route via Engeland, Frankrijk en Duitsland naar een eventuele finale…… toch een heel andere route dan Kroatië, Polen en Wales.
Ik zeg: levenslang gratis een jaarlijkse all-inclusive vakantie voor de familie Traustason aan de Algarve!

Dan de voorlopig laatste antwoorden:

190. 0-1
191. 0-2
192. Duitsland-Frankrijk
193. ja
194. 2
195. Spanje of Primera Divison of Liga BBVA

Een mogelijk cruciale avond voor de toto met een gunstige uitkomst voor de spelers die hun geld op Frankrijk hebben gezet. Dat gaat toch wat meer punten opleveren dan de deelnemers die de Weltmeister hadden getipt. Die juichen straks allemaal voor Ronaldo zondag.

Even een paar dagen opladen nu voor de finale, ook de Toto Arie EK 2016 toto gaat een zinderende finale tegemoet op alle niveaus.
Wordt zondag uitgebreid vervolgd.

Au dimanche soir!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018