Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Poule A volgens San Marco

Zelden zal een gastland met zo veel angst en beven naar een eindtoernooi zijn toegeleefd. Poetin zal majestueus aanwezig zijn, maar de lokale voetbalploeg is zo grijs als een muis. Europese subtop op z’n best, maar eigenlijk dat niet eens.
Het geluk zit hem in de loting; poule A is toch zeker 1 van de minst sterke groepen. Als Rusland afscheid van zijn eigen WK kan nemen via een plek bij de laatste 16, dan mag de selectie wat mij betreft met opgeheven hoofd over het Rode Plein marcheren. Geen idee of Poetin daar ook zo over denkt.
Rusland moet ook hopen op een langzaam herstel van superster Mohamed Salah. Volgens de meest recente berichten gaat Salah het eerste groepsduel (tegen Uruguay) missen en is hij vanaf duel 2 weer inzetbaar. Dat zou slecht nieuws zijn voor Rusland. Maar ook zonder Salah wint Rusland echt niet zomaar van Egypte. Als afvaardiging van een continent dat Ivoorkust, Ghana, Kameroen en Algerije thuis laat, doe je volwaardig mee.

Saudi-Arabië is hier natuurlijk de zwakke broeder. Vul maar in: plek 4. Maar wie in Toto Arie wil verrassen met de eerste doelpuntenmaker van het toernooi, vult nou eens niet een Rus in (zoals 48 van de 50 deelnemers zullen doen), maar een theedoek. Geheimtip: Mohammad Al-Sahlawi.

Rest Uruguay. Zeer benieuwd. Ook nu weer zijn de favorieten voor wereldgoud The Usual Suspects. Brazilië, Duitsland, Spanje, Frankrijk. Nou, vooruit: Messi en zijn neefjes zetten we er ook bij. Maar ieder toernooi kent ook altijd zijn outsiders. Die groep is groot dit keer. Niet te voorspellen is echter welke 1 of 2 outsiders tot heel ver in het toernooi gaan reiken. Maar dat dat gaat gebeuren, is bijna een zekerheid. Uruguay behoort op zeker bij die categorie outsiders. Win er maar eens van. Uruguay is Suarez toch? En oh ja, ook nog een beetje Cavani. Voor de rest betonvoetbal. Wordt wakker, dat is niet meer. Uruguay gaat ons verrassen met een generatie heerlijke technische middenvelders die een grote toekomst tegemoet gaan. Ik noem er 2 (maar er zijn er meer): Rodrigo Bentancur (Juventus, 21 jaar, en daarvoor al op die leeftijd een grote meneer bij Boca Juniors) en Lucas Torreira (Sampdoria, 22 jaar). Dus 2 superspitsen, keiharde verdedigers en voetbal op het middenveld. Zoals ik al zei: win er maar eens van.

Mijn voorspelling:
1) Uruguay
2) Egypte
3) Rusland
4) Saudi-Arabië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018