Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

De bal rolt al bij Toto Arie

Na een onrustige maandagavond en -nacht, waarbij met het verstrijken van de minuten de vraag bleef of alles op tijd binnen zou zijn, zijn de eerste resultaten bekend. In totaal 49 formulieren stroomden op tijd de Toto Arie postbus binnen, een prachtig deelnemersaantal voor een mooi gevulde prijzenpot. Morgen (woensdag) vind je op de site de exacte prijzenverdeling terug.
Nog voor er in Moskou en omstreken een trap tegen een bal is gegeven, zijn de eerste voltreffers bij Toto Arie al gescoord. De bonuspunten voor unieke jokerlanden en -spelers zijn altijd een lekker begin van je toto, althans, als je tot de gelukkigen behoort.

Er werden door de 49 deelnemers 27 verschillende jokerlanden gekozen.
Niet genoemd werden: Duitsland, Spanje, Portugal en toch wel verrassend Zweden en Saudi-Arabië.
Koploper met 6 vermeldingen was het Land van de Rijzende Zon. Niet van de rijzende punten dus.
In totaal werden maar liefst 14 unieke landen gekozen, een record, maar ja, we hebben dan ook een recordaantal deelnemers.
Denemarken, Colombia, Uruguay, Engeland, Nigeria, Tunesie, Frankrijk, Rusland, Polen, IJsland, Marokko, Costa Rica, Mexico en Belgie werden slechts 1x als jokerland gekozen. Dat levert dus alvast 5 heerlijke punten op.

Met 736 verschillende spelers is het kiezen van een unieke jokerspeler natuurlijk niet zo’n kunst. Toegegeven, je mag geen keeper kiezen, maar dan nog blijven er toch altijd nog 640 andere vedetten over.
En toch zijn er maar liefst 10 deelnemers die naar dat ene bonuspunt voor hun jokerspeler kunnen fluiten.
Om uiteenlopende redenen: de één koos een speler die al lang en breed op het strand ligt met z’n vriendin, weer een ander koos een keeper (lezen, mensen!!!) en maar liefst 8 deelnemers slaagden er in een speler uit de lijst van 640 te pikken die ook een ander al had ingevuld. Voorwaar een knappe prestatie.
Dat je dat overkomt als je James Rodriguez of Karim el Ahmadi hebt ingevuld, jammer, maar dat zijn nu eenmaal wat bekendere en meer voor de hand liggende spelers.
Maar als je na dagenlange studie van selecties en rugnummers uiteindelijk je zekere bonuspunt veilig gesteld denkt te hebben met je keuze voor de Panamees Roman Torres of de kiezelharde Saudische verdediger Osama Hawsawi, wordt je nu gillend gek als je leest dat een andere freak ook deze speler heeft ingevuld….. Wat is er nog zeker in het leven?

Hoe dan ook, we zijn vertrokken, Toto Arie wacht op niemand, we hebben 13 koplopers met 6 punten.
Geniet er van, mensen, het kan zomaar de laatste keer zijn dat je naam bovenaan de billboard prijkt. Gelukkig duurt je ‘moment of fame’ bijna 2 volle dagen, donderdagavond pas vallen de volgende 15 punten weer te verdelen.
In willekeurige volgorde:

Marvin Koster & Arno Groenendijk
Nino & Melle
Robert van ’t Veld
Anthony de Jong
Joost Buma
Peter Hogers
Ton Vendrig (gaat gewoon door waar ie in 2016 was gebleven….)
Mitch Fransen
Richard Dobbe
Martijn Naaktgeboren
Gijs Holvast (ook de winnaar van het Jongerenklassement 2016 lijkt alweer in bloedvorm…)
WM Gé
Jordy Sluimer

Nog even voor alle nieuwe deelnemers die denken: ‘die webmaster WM Gé ziet alle formulieren en kiest als laatste een vrij jokerland’: voordat de eerste formulieren binnenstromen, onthullen WM Gé en Toto Arie aan elkaar hun jokerland en -speler. Anders had Toto Arie natuurlijk nooit voor Servië als jokerland gekozen……

Slaap lekker voor nu, morgen (woensdag) zoals gezegd de exacte prijzenpot en allerlei andere leuke toto statistieken uit 49 inzendingen, zoals een WK finale met Egypte……inshallah!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018