Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Maradona huilt terecht

Dat Diego Armando Maradona tot de allerbeste voetballers ooit behoort, lijdt geen twijfel. Dat hij inmiddels zo gek als een deur is ook niet. Maar de tranen die hij vanavond na afloop plengde, waren meer dan terecht. Het slechtste Argentijnse elftal ooit (al heeft het concurrentie van de elf uit 1974) had zich zojuist geplaatst voor de achtste finales van een WK. Maar pijn aan de ogen deed het, tot huilens aan toe dus. Denk Messi weg (al was eigenlijk Banega vanavond de beste) en je kijkt naar een ploeg van het niveau Cyprus.
Wat een gebrek aan vertrouwen, wat een onkunde, wat een gebrek aan intelligentie…..bij een aantal spelers staat het IQ achterop het shirt. Hoe slecht is zo’n Mercado om er maar eens eentje uit te pikken? De angst straalt uit de boeventronies. Vind je het gek met zo’n coach? Hoe kun je nu toch bij 1-1 Meza inbrengen als je Aguero, Dybala en Lo Celso nog op de bank hebt zitten?
Maar ach, wat maakt het uit, zaterdag Frankrijk-Argentinië en dan staat de vechtmachine uit Buenos Aires er gewoon. En laten we wel wezen, die Fransen hebben toch ook nog niks laten zien? Heel stiekem knijpen die hem toch voor een geniale zaterdagmiddag van Messi. Die hadden echt liever IJsland of Nigeria getroffen.

Stel, je bent supporter van Frankrijk of Denemarken en besteed een half maandsalaris aan een dagtrip naar Moskou inclusief een kaartje voor de allesbeslissende poule C kraker Frankrijk-Denemarken. Hoe bekocht voel je je dan? Daar hou je een kater aan over als na een fles goedkope Russische supermarktwodka.
Misschien kan de FIFA iets met dit idee: stel voortaan in elke poule het speelschema van tevoren al vast en laat dat niet door loting bepalen. Laat in speelronde 1 de 2 op papier sterkste teams (dus de landen uit pot 1 en 2) en de 2 op papier zwakste teams (die uit pot 3 en 4) tegen elkaar spelen. De kans is groot dat je dan tot aan het eind spanning houdt in de poule en dat er zeer waarschijnlijk geen salonremises meer gepland kunnen worden en landen tot het eind hun sterkste teams moeten blijven opstellen. Bovendien gaat dan in veel gevallen een zwakker land zeer waarschijnlijk tot het eind van de poule mee doen voor kwalificatie. Hoe leuk is dat? Een mooi voorbeeld is poule B.
Zeker niet zaligmakend, maar toch een hele verbetering. Het is toch jammer dat een kraker als Belgie-Engeland nu eigenlijk van vrijwel alle spanning is ontdaan. Speel je die in ronde 1 , dan zit de spanning er vol op, zie Spanje-Portugal.
FIFA, dat kan dus beter.

Maar gelukkig maakte de avond alles goed. Wat een thriller, mede door het scoreverloop bij IJsland-Kroatië. Leve het 2e scherm, ik had u getipt. Morgen maar weer doen, in beide poules gaan we nog wat beleven.

De uitkomsten van vandaag:

115. 0-0
116. 0-0 (eindelijk)
117. 0-1
118. 0-2
119. 0-1
120. 1-2
121. valt in
122. 3
123. 9
124. 0-0
125. 1-2

Door omstandigheden morgenavond zeer waarschijnlijk geen rangen en standen op de site, die houdt u dan tegoed voor donderdagavond. Veel plezier morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018