Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Over Argentijnen en een gratis punt

Goedemorgen beste vrienden van Toto Arie,

Om te beginnen mijn oprechte excuses voor de late plaatsing van dit bericht. Terwijl iedereen nagelbijtend zit af te wachten en de slaap vannacht ongetwijfeld niet heeft kunnen vatten, liep de organisatie wat interne vertraging op. De hitte, zullen we maar zeggen.

Wel genoten van 2 mooie potjes gisteren. Wat zal die Ronaldo slecht hebben geslapen. Dan vorm je een dodelijk duo met de Argentijnse grootheid Paulo Dybala, moet die vanwege een blessure op de bank beginnen. En dan kijk je naast je in het veld en dan staat daar die andere Argentijn: te dik, te oud, te traag……. terwijl jij juist nu wil laten zien dat ‘te oud’ helemaal niet bestaat. CR7 liep hoofdschuddend rond.
Dat bij beide teams de steraanvaller niet in de basis stond (ook Dembéle begon verrassend op de bank) is tot daar aan toe, maar dat die dan allebei in de basis worden vervangen door het meest genoemde rugnummer als invaller (21) is dan wel weer heel bizar. Toko Ekambi, wat een heerlijke naam, daar kun je ook Toto Ekambi van maken, misschien wat voor het volgende toernooi om de Afrika Cup.

Natuurlijk krijgt Sergio Ramos een gele of rode kaart. Toch?
Nee dus, altijd leuk, zo’n strikvraag er tussendoor. Ruim de helft van de mensen had z’n huiswerk gemaakt en pakte die ene gratis punt toch maar mooi mee.

Goed, tijd voor de juiste antwoorden en, nog veel belangrijker, de eerste winnaars van een wedstrijdprijs:

Manchester City-Real Madrid
1. 1-1
2. 2-1
3. nee
4. 4
5. 9, 28, 68

Hier eindigden 4 spelers op een totaal van 10 punten. Als we dan het reglement er bij pakken (zie het vorige bericht op deze site), is in dit geval de vraag met speling, die van de minuut van het doelpunt, bepalend. Hier hebben 2 van de 4 een minuut exact voorspeld en de andere 2 zitten daar 1 minuut naast. Jammer, Youri en Nino, maar er blijven nog 10 kansen over …..

Dat betekent dat we gaan loten tussen Rene & Leonie en Simone Zijlstra.

De Heineken hoed leeft nog steeds, dus Toto Arie junior deed een greep met de volgende uitkomst:

Gefeliciteerd Leonie & Rene, koop er maar een mooi stukje gereedschap voor…..
Jammer, Simone, maar die 10 punten brengen je wel hoog in het algemeen klassement.

Op naar de volgende match:

Juventus-Olympique Lyon
6. 1-1
7. 2-1
8. 0
9. Depay
10. 3, 8, 9, 10, 12, 13, 17, 23, 35

Een wedstrijd waar heel weinig punten werden gescoord. Bizar: een ruststand van 1-1 werd door alle 52 deelnemers niet voorspeld en ook een heel gangbare eindstand van 2-1 slechts door 3 van jullie. Was deze wedstridj geëindigd in rust 1-0, eindstand 2-0, dan hadden we waarschijnlijk met een man of 30 moeten loten.
Maar dat hoeft niet, er is 1 deelnemer met 6 punten en dat is genoeg voor € 30.
De wedstrijdprijs gaat naar Broek op Langedijk. Gefelicteerd, Sam Vendrig.

Zo, de kop is er af, op naar de volgende 2 potjes. Eens kijken wat die andere Argentijn er vanavond van brouwt.
Veel plezier allemaal.

3 Responses to Over Argentijnen en een gratis punt

  • Carolien says:

    Hmmm, ik ben bang dat ik officieel bezwaar moet maken. En dat is dan voor het eerst in al die jaren. Ik geef toe dat ik niet goed genoeg was voorbereid en dus niet wist dat Ramos geschorst was, maarrrr…..: Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de organisatie vragen bedenkt waarvan ze zelf bij voorbaat al weten dat ze die vraag goed zullen beantwoorden. Dat lijkt mij tegen de regels. Ik stel voor dat iedereen die deze vraag fout heeft toch een punt krijgt, of de heren vd organisatie leveren hun eigen punt in. In beide gevallen zal ik mijn bezwaar dan laten varen. Zo niet, tja, daar ga ik maar even niet van uit 😈

  • Toto Arie says:

    Beste Carolien,
    Als gewaardeerde deelnemer sinds 32 jaar (vanaf het prille begin) zou jij als geen ander moeten weten dat Toto Arie nooit en te nimmer iets in z’n eigen voordeel zal doen. Integendeel. Integriteit is de basis van het organiseren van deze toto, elke 2 jaar weer.
    Ook zonder voorkennis zou Toto Arie deze vraag correct hebben beantwoord, want hier wordt het huiswerk altijd uitgebreid gedaan. Een mogelijke schorsing van Sergio Ramos was dus gewoon opgezocht en gevonden.
    Zo is mij ook bekend (na dat opgezocht te hebben) dat vanavond Busquets en Vidal bij Barcelona zijn geschorst. Had ik dan vraag 15 niet mogen stellen?
    Hetzelfde geldt voor Angel Di Maria bij PSG: ook geschorst voor de 1e wedstrijd. Kan dus invloed hebben op vraag 24.
    Iedere deelnemer bepaalt zelf hoe serieus hij zijn/haar huiswerk oppakt in de voorbereiding op het invullen van de toto. Daar kan ik als organisatie niets aan doen.
    Conclusie: bezwaar afgewezen.
    Ik wens je nog heel veel totoplezier met de komende 9 wedstrijden.

  • Carolien says:

    Nee nee nee dit klopt niet. De voorbeelden die je noemt zijn geen gegarandeerde punten, dat was de vraag wat betreft Ramos wel.
    Maar als gewaardeerde deelnemer zal ik het laten rusten, geen gekift tussen exen 😛 , maar ik heb natuurlijk wel gelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018