Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Ingezonden brief (en Rangen en Standen II)

Geachte heer Ceferin,

Ik hoop dat alles goed met u gaat en dat u in goede gezondheid bent. Normaal zouden wij u wel elke avond op het ereterras hebben aangetroffen samen met de diverse clubvoorzitters en hun gevolg, maar ook u bent nu aangewezen op de hotellobby van het Ritz Carlton Lisboa, neem ik aan. Naar ik heb vernomen is de service hier bijzonder persoonlijk en van een eenzaam hoog niveau, dus uw plaatsje voor de buis in de lobby zal ongetwijfeld een vergelijking met de ereloge in het José Alvalade en het Estadio da Luz glansrijk kunnen doorstaan.

Geniet u elke avond ook zo, mijnheer Ceferin? Vergeet u soms ook van uw champagne te nippen, terwijl u op het puntje van uw stoel zit?
Heeft u ook zo genoten van ploegen als Atalanta Bergamo, RB Leipzig en Olympique Lyon? Weliswaar niet de ploegen van uw gebruikelijke vrienden uit de ereloge, maar uw uitspraak dat het voetbal van en voor iedereen is, krijgt hiermee toch een mooie invulling.
En het moet u toch ook goed doen dat Manchester City, wat u een 2-jarige schorsing had opgelegd, nu alsnog toch het deksel op de neus krijgt? Zo wint Fair Play dan toch, al is het niet financial, maar gewoon lekker op de groene grasmat.

Mijnheer Ceferin, wilt u ons dit schitterende finaletoernooi alstublieft nooit meer afpakken? Wilt u ons alstublieft verlossen van die slaapverwekkende tactische steekspelletjes die ‘heenwedstrijden’ bijna altijd zijn? De nul houden, hopen op een uitdoelpuntje, de wedstrijd uitspelen met tijdrekken …… En wordt het dan toch 3 of 4-0, dan is ook de terugwedstrijd het kijken niet meer waard (Barca-PSG en Liverpool-Barca waren weliswaar pareltjes, maar zijn toch echt zeldzame uitzonderingen).
Wilt u ons alstublieft ook volgend seizoen en alle seizoenen die nog gaan komen 7 finales gunnen in plaats van die ene, die dan meestal ook nog ten onder gaat aan tactische vondsten en tegenvondsten.
Laat Koning Voetbal eindelijk weer Koning Voetbal zijn en laten we alstublieft stoppen met dat altijd maar meer en meer wedstrijden, alleen maar voor de kijkcijfers en de bijbehorende tv gelden. Laten we ook in het voetbal een ‘nieuw normaal’ instellen.

Natuurlijk snap ik dat u tegen een paar ‘uitdagingen’ aanloopt. Zo noemt u zelf het te volle speelschema als bezwaar. Maar mijnheer Ceferin, met de kwart- en halve finales als 1 wedstrijd wint u al 6 wedstrijden midweeks. Dat zijn 3 midweekse vrije data, waarop de nationale competities hun wedstrijden kunnen plannen. Laat ook een weekendje vriendschappelijk interlandvoetbal vallen (u weet best dat dat niemand interesseert) en alle competities kunnen een paar weken eerder eindigen. Daar is de ruimte die u zoekt.

De tv gelden. Maakt u zich daar nu serieus zorgen over? Elke aanbieder van televisie zit ook likkebaardend voor de televisie en zal een moord (lees: een megabod) willen doen om de rechten van dit jaarlijkse eindtoernooi te bemachtigen. En de kijkcijfers? Geloof mij, na deze weken zullen er massaal meer mensen kijken naar een enkele kwartfinale zoals bijvoorbeeld Leipzig-Atletico dan naar een dubbele confrontatie tussen die twee teams. Daar hadden normaal gesproken alleen wat Spanjaarden en Duitsers naar gekeken tegenover nu elke Europese voetballiefhebber. De sponsoren zullen vechtend in de rij staan. Tel uit je winst.

Geld nog steeds een probleem? Elke zichzelf respecterende Europese voetbalstad (en er zijn er genoeg) zal dit toernooi willen hosten en daar grof voor willen betalen. Kassa. En het moet me van het hart, mijnheer Ceferin, ik ben bang dat het daar bij u toch vooral om draait. Dus grijp deze kans met beide handen aan: verdien geld als nooit tevoren en bezorg de ware voetballiefhebber een jaarlijks hoogtepunt. Twee vliegen in 1 klap en u bent, als initiatiefnemer, verzekert van levenslange sympathie en, nog belangrijker, stemmen.

Geachte mijnheer Ceferin, ik denk dat ik u hiermee voldoende argumenten heb gegeven om alvast vooruit te gaan kijken naar de organisatie van komend seizoen. Mocht u toch nog twijfelen, laat mij u dan uit eigen zak over de streep trekken. Indien u besluit om deze formule te handhaven, bied ik u voor de eerstkomende editie van de Toto Arie Champions League toto (u inmiddels wel bekend) een gratis deelname aan. Het lijkt me dat nu helemaal niets een positieve beslissing uwerzijds nog in de weg staat.

Met sportieve voetbal- en totogroet uit het hoge noorden,

Uw Toto Arie

En dan nu over tot de orde van de dag:
37. Manchester City-Olympique Lyon
38. 0-1
39. 1-3
40. 2
41. 4
42. 108 (103 t/m 113 levert dus 4 punten op)

En dat levert een uniek feit op in 32 jaar Toto Arie: nooit eerder hadden we een wedstrijdprijswinnaar van deze respectabele leeftijd. Met 7 punten gaat de 30 euro naar Oma Ella Naaktgeboren!! Gefeliciteerd met deze prachtige prestatie temidden van al dat voetbalkennersgeweld….

En dan de beloofde tussenstand na 8 van de 11 wedstrijden. De punten gaan uitlsuitend over deze 8 wedstrijden, dus de punten voor een juiste ploeg in de halve finale of reeds verdiende punten bij de algemene vragen tellen niet mee.

Top 11:
1. Marco Naaktgeboren 44
2. Sam Vendrig 43
3. Sander Nauta 40
4. Nino Pen 35
5. Youri Vos 35
6. Ella Naaktgeboren 34
7. Simone Zijlstra 34
8. Sander de Heus 34
9. Hidde Nauta 32
10. Leonie & Rene 32
11. Anthony de Jong 32

Staart 5:
52. Margreet van Eersel 7
51. Vernanda Appelman 7
50. Ad Vermeij 12
49. Klaas Jan Frankhuijzen 14
48. Art van Onselen 15

Ad Vermeij 12
Annelies van Turenhout 16
Anthony de Jong 32
Art van Onselen 15
Boris Holvast 17
Carolien de Roode 28
Edwin Beukers 27
Ella Naaktgeboren 34
Erik Vos 19
Gijs Holvast 24
Hidde Nauta 32
Inge van der Donk 24
Jasper Steenhuis 22
Joël de Held 24
Johan Spaans 17
Joost Buma 27
Joost Koppelaar 29
Klaas Jan Frankhuijzen 14
Lars Brinkman 17
Leonie & Rene 32
Lida & Vanessa 30
Lisanne Naaktgeboren 23
Madelon Seignette 16
Marco Naaktgeboren 44
Margreeth van Eersel 7
Marije de Roode 18
Marjolein Naaktgeboren 16
Martijn Naaktgeboren 27
Mathijs van der Meer 16
Max Vendrig 16
Melle Dreijling 27
Mitch Fransen 21
Niels van Haperen 25
Niels van der Woude 23
Nino Pen 35
Patrick Willemse 25
Pjotr Schram 19
Rene Naaktgeboren 23
Roel Holvast 19
Ronald Staleman 28
Sam Vendrig 43
Sam Vermeij 23
Sander de Heus 34
Sander Nauta 40
Simone Zijlstra 34
Tjerk Nauta 27
Ton Vendrig 17
TotoArie 22
Vernanda Appelman 7
WM Gé 17
Yoerin Koeman 23
Youri Vos 35

Helaas nu even een paar dagen rust, al zou ik morgen en maandag toch maar lekker aanschuiven voor 2 niet te versmaden halve finales Europa League. Gaat tenslotte toch ook om 5 niet geheel onbelangrijke punten voor het klassement (vraag 75).
Dinsdag melden wij ons weer voor de 1e CL halve finale RB Leipzig-PSG.

Fijn weekend allemaal.

3 Responses to Ingezonden brief (en Rangen en Standen II)

  • WMGe says:

    Beste TotoArie. Zou je in die brief ook de vraag kunnen stellen of het toewijzen van 4 startplaatsen aan de zgn ‘topcompetities’ niet zou moeten gebeuren via een bonus/malus regeling? Bv indien geen enkele ploeg van een land met 4 plaatsen de halve finale haalt, het jaar er op volgend een plek minder……

  • Toto Arie says:

    Een uitstekend idee, Webmaster. Ik zal jou tevens voordragen voor de spelregelcommissie van de UEFA. Het wordt tijd voor verandering!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018