Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Geen treble, maar een nieuwe dynastie?

Beste Toto Ariërs,

Het was een bloedstollend avondje toto-finale. Het nakijken was toch even een best klusje, maar hier zijn de eerste rangen en standen.
De Top 5, de Staart 3 en de winnaar van de finale wedstrijdprijs.
Morgenavond alle totalen.

Eerst nog even de antwoorden bij de finale:
55. PSG-Bayern
56. 0-0
57. 0-1
58. reguliere speeltijd
59. 8
60. 29 (dus 27 t/m 31 is goed)
61. 59 (56 t/m 62 levert 4 punten op)

De Heineken hoed moest er op de laatste avond nog een keer aan te pas komen. Met 12 punten (de teams juist plus rust- en eindstand) pakten Ad Vermeij en Sander de Heus 12 punten mee.

Het geluk was vanavond uiteindelijk met Sander. Gefeliciteerd, Sander, een mooie eindsprint die je ook nog eens een Top 5 notering oplevert. En Ad, helaas, maar zo word je wel de beste van de familie.

Dan de antwoorden op de algemene vragen:
62. Bayern Munchen
63. Lewandowski
64. 4
65.42 (40 t.m 44 is correct)
66. niemand
67. niemand
68. Atletico Madrid
69. Italie
70. 11
71. geen enkele wedstrijd
72. De juist gegeven antwoorden: Marquinhos, Lewandowski, Kimmich, Neymar, Alaba
73. Coman
74. 0
75. Sevilla

Onderin het klassement leek de strijd lang te gaan tussen Vernanda en Margreeth, maar op het juiste moment kneep Marjolein Naaktgeboren alsnog keihard in de remmen. Met 2 punten in totaal bij de finale en de algemene vragen pakte zij nog net de poedelprijs weg voor de neus van Vernanda. Dat is een prachtig debuut, Marjolein.

52. Marjolein Naaktgeboren 18
51. Vernanda Appelman 19
50. Art van Onselen 21

En dan de hoofdprijs. Daar waar Marco Naaktgeboren al snel de koppositie pakte, leek de verwachting gerechtvaardigd dat hij na de Europese titel in 1996 en de Wereldtitel in 2014 nu ook de Champions League aan zijn palmares zou toevoegen. Maar nee, het toernooi duurde voor Marco 1 wedstrijd en een paar algemene vragen te lang. Een bronzen plak is zijn deel, een mooie prestatie, al weet ik niet helemaal zeker of daar in Dordrecht ook zo over wordt gedacht.

Geen treble dus voor Marco, maar wellicht wel het begin van een nieuwe toto-dynastie. Want na zijn vader Ton, die bij zijn debuut in 2016 direct de Europese titel pakte, pakt nu zoon Sam Vendrig op deze augustusavond de Champions League titel!! Net als Die Bayern en dat is voor iemand die voorzitter is van de fanclub van Basti Fantasti (als Toto Arie juist is geïnformeerd) voorwaar een dubbel mooie avond. Proost, Sam, en gefeliciteerd, man!! Max, volgend jaar is het aan jou……

Een prachtige 2e plek is er voor Sander Nauta, die Nieuw-Noord op waardige wijze vertegenwoordigd heeft tijdens deze toto editie. Gefeliciteerd, Sander. En dan ook nog eens een vriendin met voetbalverstand, het leven is goed zo.

De Top 5:
1. Sam Vendrig 78
2. Sander Nauta 73
3. Marco Naaktgeboren 72
4. Sander de Heus 68
5. Nino Pen 66

Iedereen alvast weer ontzettend bedankt voor jullie enthousiaste deelname. Voor nu welterusten en zoals gezegd, morgenavond alle cijfertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018