Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Waar je lang op wacht is lekker, oftewel: de Toto Arie EK 2020 Toto!

Corona of geen corona, publiek of geen publiek, Toto Arie is er (zoals gebruikelijk sinds 1988) van 11 juni t/m 11 juli gewoon weer bij! Een jaartje uitstel mag de pret niet drukken, al zullen Virgil van Dijk en Daley Blind daar wellicht anders over denken…..

Dus alsof er niks gebeurd is: mondkapje op en ‘game on’!!! Al zal de gebruikelijke prijzenwaslijn dit jaar ontbreken, een finaleavond in Sneek zit er coronatechnisch helaas niet in.

Daar waar bij de vorige editie van 3 jaar geleden Oranje en, misschien nog wel erger, Italië ontbraken, zijn alle ‘usual suspects’ er deze keer gewoon weer bij.
Van Bakoe tot Boekarest, van Kopenhagen tot Cruijff Arena, op elke tribune is Toto Arie er, in samenwerking met de UEFA en de 11 gastlanden, ook deze keer weer bij!
We verheugen ons op meeslepende potjes in legendarische stadions als Hampden Park, Stadio Olimpico en natuurlijk de moeder aller voetbaltempels Wembley.
Wiens naam mogen wij op zondagavond 11 juli graveren in de Toto Arie wisselbokaal als opvolger van Europees kampioen 2016 Ton Vendrig en Weltmeister Gé van inmiddels 3 jaar geleden?
“Een blijvertje”, zo betitelde WM Gé de bokaal bij de overhandiging in 2018, “Op naar de treble”. Uit betrouwbare bron heeft Toto Arie vernomen dat deze opmerking bij een aantal andere tweevoudig oud-winnaars heeft geleid tot het alvast slijpen van de totomessen voor de editie van dit jaar. Dat belooft wat…
En wie volgt Thijs Buma op als winnaar van het jongerenklassement? Zichzelf opvolgen zit er niet meer in, het jaartje uitstel wordt hem leeftijdstechnisch fataal.

Er is ook deze keer zoals gebruikelijk weer heel wat te winnen en te verliezen: 51 wedstrijden, 34 wedstrijdprijzen, 321 vragen en een uitstekend gevulde prijzenpot!
Italie-Turkije op 11 juni komt er sneller aan dan je denkt….

Evenals bij de vorige editie gaan we streven naar 50 deelnemers. Onveranderd is er een kans van ca. 2 op 3 dat je minimaal je eigen inleg terug gaat verdienen. Er is geen enkel ander kansspel waarbij die kans zo groot is. Speel dus (weer) mee en beleef het EK van een heel andere en geweldig leuke kant. Vaste deelnemers kunnen je daar van alles over vertellen.
Mocht het aantal van 50 deelnemers niet gehaald worden, dan wordt het prijzenschema aangepast aan het werkelijke aantal deelnemers, maar uiteraard altijd met behoud van je prijzenkans van 2 op 3.
Nieuw dit jaar is dat we per wedstrijdprijs in de poulefase 1 extra vraag stellen, zodat het nog spannender is met je wedstrijdboekje op schoot. Daar staat tegenover dat we het aantal algemene vragen hebben gereduceerd. Nóg meer totoplezier, denken wij.

Ook dit toernooi gaat Toto Arie weer geheel online op www.totoarie.nl (kijk nog eens terug voor de impressies van 3 jaar geleden of die van vorig jaar tijdens de eenmalige Champions League versie) en komt er geen papier aan te pas (al is het natuurlijk wel de bedoeling om het wedstrijdboekje met de door jou ingevulde antwoorden te printen voor bij de buis) !!
Op onze EK 2020 website zul je straks, naast het wedstrijdboekje en het spelreglement, nog veel meer wetenswaardigheden aantreffen. Zo zijn er de rubrieken van TotoArie en Webmaster Gé voor het laatste toto-nieuws en leuke weetjes (soms zeer nuttig, meestal absoluut nutteloos). Wij werken (wederom) nog aan de bijdrage van een gerenommeerde gast-columnist. Toto Arie heeft inmiddels meerdere lijntjes open staan……..
Ongetwijfeld bedenken we nog een aantal andere ‘leukigheden’ voor op de site, dus kijk straks regelmatig even of er nieuws is.
En uiteraard tref je elke dag (soms de dag er na) de juiste toto antwoorden van die dag op de website aan.

Om tijdig een goed beeld te krijgen van het aantal deelnemers, hoor ik graag nu alvast of je wel of niet meespeelt. Dus ook als je niet meespeelt dit jaar, laat het me even weten.

Meedoen is dit jaar nog eenvoudiger: print het wedstrijdboekje van de website (onder het tabje ‘Vragen & Antwoorden’), vul je antwoorden in en typ ze over op het excelformulier wat je als bijlage bij de mail van Toto Arie aantreft.
Stuur dit excelformulier uiterlijk op dinsdag 8 juni om 23.59 uur via de mail terug aan eriknaaktgeboren@hotmail.com En vergeet je deelnemersbijdrage niet over te maken (zie verderop). Lees vóór het invullen eerst het reglement op de website goed door!!
Het wedstrijdboekje zelf ligt straks natuurlijk een maand lang op schoot of naast je tv.

Nog iets nieuws: waar we in het verleden de winnaars van de wedstrijdprijzen pas op de finaleavond bekend maakten, doen we dat nu gewoon elke dag op de website!
Ook zullen we tijdens het toernooi 3x een tussenstand publiceren: na afloop van de poulefase (op 23 juni), na de achtste finales (op 29 juni) en na de halve finales (op 7 juli).

En de traditionele finaleavond? Helaas, thuis voor de buis met je formulier op schoot. Een echte Corona toto dus. Maar voor een aantal van jullie met een lekkere financiële bijsmaak.

Een korte uitleg van dit al sinds 1988 steeds maar weer populairder wordende spel.

De EK 2020 toto bestaat uit 321 vragen, verdeeld over een aantal onderdelen:

* 34 wedstrijden met 6 (vanaf de knock-out fase 7, in de finale zelfs 8) vragen, elke wedstrijd goed voor een wedstrijdprijs van € 50
voor degene met de meeste punten tijdens deze wedstrijd behaald.
De behaalde punten tellen tevens mee voor het eindklassement.

Voor nieuwe deelnemers een willekeurig voorbeeld hoe dat er uit kan zien:
Duitsland-Portugal
1. ruststand (2 pnt)
2. eindstand (5 pnt)
3. welke kleur shirt draagt de scheidsrechter? (1 pnt)
4. hoeveel doelpunten scoort Cristiano Ronaldo? (2 pnt)
5. welk rugnummer krijgt de laatste gele kaart? (3 pnt)
6. wat is de minuut van het laatste doelpunt (+/- 3 min.)? (4 pnt)

* 17 wedstrijden met slechts 2 vragen (rust- en eindstand)
De behaalde punten tellen uitsluitend mee voor het eindklassement.

* 30 algemene vragen over het gehele toernooi.
De behaalde punten tellen uitsluitend mee voor het eindklassement.

* 4 vragen per voorronde-poule (6 poules, dus 24 vragen).
De behaalde punten tellen uitsluitend mee voor het eindklassement.

* 6 “joker”vragen over een door jezelf als “joker” te benoemen land.
De behaalde punten tellen uitsluitend mee voor het eindklassement.

* 6 “joker”vragen over een door jezelf als “joker” te benoemen speler.
De behaalde punten tellen uitsluitend mee voor het eindklassement.

* 1 “joker”wedstrijd, over een door jezelf als “joker” te benoemen wedstrijd.
De dubbel behaalde punten tellen uitsluitend mee voor het eindklassement.

* Er is 1 hoofdprijs voor degene met het hoogste aantal punten over het gehele toernooi behaald, te weten € 500,- !! De winnaar krijgt
zijn/haar naam gegraveerd in de Toto Arie wisselbokaal en mag die anderhalf jaar lang op de schoorsteenmantel laten pronken. Het WK
2022 komt er tenslotte al aan in november 2022.

De 2e prijs in het eindklassement bedraagt € 150,- de 3e plaats is goed voor € 100,-

Tenslotte is er nog een prijs van € 50,- te verdienen in het jongerenklassement. Dit klassement is voor deelnemers jonger
dan 21 jaar
, die zelfstandig aan de toto deelnemen.
Voor alle duidelijkheid: deelnemers onder de 21 spelen dus in 2 klassementen mee: het algemeen en het jongeren-klassement.
Belangrijk: het minimum aantal deelnemers voor het Jongerenklassement is 8. Mochten er minder dan 8 deelnemers jonger dan 21 jaar
meedoen, dan vervalt dit klassement en zullen we in plaats daarvan een extra algemene prijs van € 50 bedenken.

Resumerend: er is bij 50 deelnemers dus een totale prijzenpot van € 2500,-, als volgt verdeeld:

– hoofdprijs € 500,-
– 2e prijs € 150,-
– 3e prijs € 100,-
– jongerenklassement € 50,-
– 34 wedstrijdprijzen a € 50,- € 1700,-

* Mochten er meer dan de “vereiste” 50 deelnemers meedoen, dan zullen er een aantal extra prijzen worden toegevoegd. Bij een kleiner
aantal deelnemers zullen de prijzen naar rato worden aangepast. We houden je op de hoogte.

* Inleg voor het gehele toernooi € 55,- per persoon (met een winkans van ca. 2 op 3!). Van dit bedrag is € 50 bestemd voor de prijzenpot
en € 5 voor kosten website en organisatie.

* Vragen? Bel of mail Toto Arie: 06 – 13668391 of eriknaaktgeboren@hotmail.com

Wij hebben er zin in, jullie hopelijk ook.
Met sportieve totogroet,
Toto Arie & WM Gé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018