Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Roberto Mancini verknalt 57 toto formulieren

Uren, soms dagen, is er door 57 man/vrouw gepuzzeld, gezocht, gewikt en gewogen. Na onrustige en slapeloze nachten zijn er Gordiaanse knopen doorgehakt en namen en rugnummers ingevuld.
Maar toen kwam Roberto Mancini langs. Roberto Mancini, de man die het Italiaanse voetbal nieuw leven inblies en die er vanavond voor zorgde dat alle met zo veel zorg gekozen rugnummers bij de vragen 104 en 106 collectief de prullenbak in konden door het opstellen van z’n tweede keus. Want werkelijk geen enkele deelnemer had voorzien dat Matteo Pessina, zekere bank- of tribunezitter bij de Squadra Azzurra, met rugnummer 12 de enige doelpuntenmaker en de laatste gele kaartenpakker zou zijn. Daaaag, 6 punten, grazie, Roberto.

Italie dus door als groepswinnaar, de Welshmen tot verrassing van velen gewoon door als 2e en op naar een 1/8e finale in Amsterdam, en de Zwitsers op plek 3. Met 4 punten, dus zeker door als een van de 4 beste nummers 4. Dat zou je denken. Maar niets is minder waar. De kans dat er maar liefst 5 nummers 3 op 4 punten gaan eindigen is zeker niet ondenkbaar. En als dat gebeurt, gaat er dus een ploeg op doelsaldo naar huis met 4 punten. Hoe tragisch is dat? Laten we eens even rekenen:
Poule A is klaar, de nummer 3 Zwitserland eindigt op 4 punten.
Poule B: zeer waarschijnlijk gaat de nummer 3 hier eindigen op 3 punten. Alleen als Finland een punt haalt tegen de Belgen en de Russen niet verliezen van Denemarken, zou het een nummer 3 met 4 punten kunnen worden. Dat lijkt onwaarschijnlijk, maar ja, Engeland won niet van Schotland, Spanje niet van Zweden en Polen, Frankrijk niet van Hongarije. Dus waarom zou Finland niet …… Morgenavond weten we meer.
Poule C: een gelijkspel tuseen Oostenrijk en Oekraïne is niet ondenkbaar, dus allebei dan 4 punten.
Poule D: als Kroatie-Schotland niet in een gelijkspel eindigt, is er een nummer 3 met 4 punten
Poule E: als Polen wint van Zweden, pakt de nummer 3 in deze poule ook 4 punten.
Poule F: als Portugal-Frankrijk in een gelijkspel eindigt, haalt de nummer 3 ook in deze poule 4 punten.
Dus wie Oranje gaat treffen zondag a.s. in Boedapest, zal toch echt pas woensdagavond laat bekend worden.

De rangen en standen dan van deze bijna voetballoze zondag:

Italie-Wales
101. 1-0
102. 1-0
103. 0
104. 12
105. 39 (3 punten voor 38, 39 en 40)
106. 12

Zwitserland-Turkije
107. 2-0
108. 3-1

Gezien het voorgaande verhaal over de gemiste rugnummers, ben je vandaag dus spekkoper met een juiste rust- en eindstand bij Italie-Wales. En inderdaad is er 1 deelnemer die juist in de glazen bol had gekeken en met 1-0, 1-0 lekker 7 punten en daarmee 50 Euro pakt.
Voor de tweede keer tijdens deze editie gaat de 50 Euro naar Hoorn. Vernanda Appelman, gefeliciteerd. Je wordt straks nog eens gevraagd als analist bij Studio Voetbal.

Morgen om 18.00 uur Oranje om des keizers baard en om 21.00 uur dus de spannende ontknoping in de poule van de Belgen en de Denen. Hop Danmark!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018