Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

58 kanshebbers, 20.300 antwoorden, 8×6 punten, 1 bokaal, 0 Benzema

Laten we eens beginnen met de vraag van de dag: wat is de overeenkomst tussen FIFA baas Gianni Infantino en Toto Arie?
Je hebt dit hele artikel de tijd om daar eens over na te denken.

Nadenken? Nadat je net 350 vragen uit je pen hebt geperst? Elke 2 jaar vraag ik het mezelf weer af: waarom doe ik mezelf dit aan? Maar vaste deelnemers kennen het ritueel, zoals ze bij onze vrienden van het CDA (een politieke partij, geen voetbalclub) plegen te zeggen: “Eerst het zuur, dan het zoet.” Klamp je daar dan maar aan vast.
Laten we eerst eens kijken waar we voor spelen, naast uiteraard de eeuwige roem, want met het winnen van de Toto Arie toto kun je binnenkomen op je werk, op verjaardagen of in de voetbalkantine. Dan ben je iemand, hoor. Zeg maar gerust een grote speler!
Dit is ‘m dan, de moeder aller bokalen:

Maar die staat natuurlijk vanaf 18 december niet zomaar op je schoorsteenmantel, er staan namelijk nog 57 andere liefhebbers in het veld. En die staan allemaal op een rijtje onder de tab “Alle TotoAriërs op een rij”.

De teller is dus gestopt op 58 deelnemers. Een record. Mooi dat jullie allemaal weer zo enthousiast meespelen en het bloed, het zweet en de tranen van het invullen er graag voor over hebben.
58 deelnemers betekent natuurlijk wel € 400 meer in de prijzenpot en dus 8x meer kans op een prijs van € 50. De actuele prijzenverdeling vind je terug onder het tabje ‘Reglement’.

Over tot de orde van de dag, een niet geheel onbelangrijke orde: de eerste verdiende punten, nog voor er een bal heeft gerold. Een moment waar door alle spelers al dagenlang reikhalzend naar wordt uitgekeken. Jullie hebben allemaal een jokerland en een jokerspeler ingevuld in de hoop daar tijdens het toernooi flink punten mee te scoren. Maar de eerste punten vallen nu al te verdienen. Ben je de enige met een bepaald land, dan heb je de eerste 5 punten in de tas. En ook voor een unieke jokerspeler verdien je nog een punt. Maximaal 6 punten dus. Daar gaan we.

Je pakt 5 punten als één van deze landen je jokerland is:
Duitsland, Engeland, Ghana, Nederland, Servië, Polen, Kroatië, België en USA.
Je had ook kunnen kiezen voor Argentinie, Denemarken, Spanje, Frankrijk en (opvallend) Australie. Deze landen werden door niemand gekozen.
46 deelnemers pakken daarnaast dat ene puntje voor een unieke jokerspeler. Bij een keuze uit 831 spelers is de frustratie natuurlijk heel groot, als je er in bent geslaagd om dezelfde speler als een andere deelnemer te kiezen. Dat gebeurde bij de volgende spelers:
Piero Hincapie (Ecuador)
Thomas Partey (Ghana)
Anthony Davies (Canada)
Gareth Bale (Wales)
Frenkie de Jong
Daarnaast wordt er geen punt gegeven voor Diego Rossi (Uruguay, niet geselecteerd) en voor onze vriend André Onana (een keeper mag niet, he, niet teveel drinken, jongens….)

Dat leidt tot de volgende kopgroep van 6-punters bij de aftrap morgen:
Art van Onselen
David Alderdice
Kirsten Bach Nielsen
Marcus Dotinga
Marije de Roode
Max Vendrig
Toto Arie himself
Youri Vos
Inge van de Donk begint met 5, want geen unieke jokerspeler.
Alle overige deelnemers starten met 1 of 0 punten.
Nog even ter 2-jaarlijkse verduidelijking voordat de juice kanalen er sappig nieuws van maken: Toto Arie en WM Gé hebben een week geleden hun jokerland en -speler al met elkaar gedeeld, zodat daar later geen kamervragen over gesteld hoeven te worden. Zo, dat is dat.

Voordat we dan overgaan tot de gebruikelijke trivia uit alle formulieren, eerst even een dingetje Breaking News, een bericht wat mogelijk allerlei illusies bij diverse deelnemers nu al in rook doet opgaan……..

Merde!!

58 deelnemers betekent 58 formulieren met in totaal 20.300 antwoorden…… Toto Arie heeft een rood reservepennetje er bij aangeschaft ….
Een middagje grasduinen door jullie meesterwerken levert zomaar de volgende leukigheden op.

Vraag 11. Er zijn maar liefst 14 deelnemers die blijkbaar nog alle vertrouwen hebben in de magische krachten van de locale Senegalese medicijnmannen, maar ik kan jullie verzekeren: Sadio Mané heeft inmiddels de Golfstaat al verlaten.

Vraag 13. Dat Davy Klaassen maandag als eerste Oranje speler gaat invallen, lijkt voor de meesten van jullie een uitgemaakte zaak, al zou het ook Memphis Depay nog wel eens kunnen zijn. Opvallend: er worden hier maar liefst 16 mogelijke invallers genoemd op een totaal van 23 veldspelers.

Vraag 101. Daar waar natuurlijk onze eigen Danny Desmond Makkelie dé aangewezen leidsman lijkt voor Spanje-Duitsland, denken 54 van jullie daar anders over. Bijzonder. Jullie denken vooral aan een Argentijn of een Engelsman.

Vraag 222. Nee, het NOS tv (!!) commentaar wordt hier niet verzorgd door Jeroen Grueter(toch 12x genoemd), pensionado Snoeks, Andy ‘homerun’ Houtkamp, Youri Mulder, Sierd de Vos (mocht ie willen), Jack van Gelder (leeft die nog?) of Jan-Vincent van Zuiden (…).
Door wie dan wel? Kijken (en luisteren) zou ik zeggen.

Benieuwd naar de ingevulde wedstrijden? Daar komen ze, maar eerst even dit: er worden ook deze editie weer vele euro’s ongebruikt door het riool gespoeld, doordat landen op de foute plek (vaak omgekeerd) of gewoon bij de verkeerde wedstrijd worden ingevuld. Heb ik nog zo mijn best gedaan op de uitleg, op het reglement en op de wedstrijdnummers. Lezen is toch nog steeds een vak op school? Nou ja, het is gelukkig niet mijn geld.

Opvallende achtste finales:

Nederland-Engeland
Senegal-Wales

Argentinie-Australie
Argentinie-Frankrijk (maar liefst 11x, ik proef hoge verwachtingen over de Denen)

Engeland-Qatar
de kraker USA- Qatar

Spanje-Marokko
Duitsland-Marokko

Belgie-Costa Rica
Belgie-Japan

Ghana-Kameroen (ik verheug me al op het ereterras)
Uruguay-Kameroen

Ook in de kwartfinales staan er een aantal spetterende potjes op het menu:

Wales-Argentinie
Belgie-Ghana
Senegal-Frankrijk
Duitsland-Servie
Wales-Mexico
Frankrijk-USA
Engeland-Mexico

Vanaf de halve finales valt het meeste dan wel op zijn plaats. Dat de eerste halve finale tussen Argentinie en Brazilie zal gaan, is voor 42 van jullie een uitgemaakte zaak. Met 11 nominaties doet ook Nederland-Brazilie het niet slecht. De opvallendste in dit rijtje is toch wel Denemarken-Brazilie.
Voor de tweede hlave finale zijn de meningen meer dan verdeeld. Maar liefst 18 mogelijk paringen, waarvan Frankrijk-Portugal met 12 formulieren het kansrijkst is. Portugal-Wales, Mexico-Spanje, Denemarken-Uruguay en Denemarken-Kroatie lijken mij persoonlijk toch iets minder waarschijnlijk. Maar wie ben ik?

De finale is een groot vraagteken, op 1 wedstrijd na. Twintig van jullie houden het namelijk op Brazilie-Frankrijk (en dat zonder Benzema?). Daarachter volgen 19 (!!!) andere krakers. De eenmalig genoemden: Nederland-Frankrijk, Nederland-Duitsland, Argentinie-Uruguay, Brazilie-Portugal, Brazilie-Mexico, Nederland-Uruguay, Nederland-Belgie, Duitsland-Frankrijk, Brazilie-Spanje, Brazilie-Duitsland.

En wie wordt er dan uiteindelijk wereldkampioen?
Brazilie 27x, Argentinie 20x, Frankrijk 4x, Nederland 4x (dat zijn de deelnemers met die klomp op hun hoofd), Duitsland, Belgie en Portugal 1x
De gouden schoen voor de topscorer van het toernooi gaat als het aan jullie ligt naar Lionel Messi met Kylian Mbappé als goede tweede. Hij gaat in elk geval zeker niet naar Timo Werner. De meest genoemde topscorer sinds 2006 moet het deze editie doen met slechts 1 nominatie. Het is duidelijk: CR7 is over.

Er vallen dit toernooi tussen de 88 en 192 doelpunten.

Strafschoppenmissers. Zoals hiervoor al gezegd, CR7 is over. Met 10 nominaties is hij hier namelijk wel populair. Ook Messi en Neymar missen er waarschijnlijk ook wel eentje. Depay, Blind, Bergwijn en Janssen hopelijk niet.

Een Oranje bankzitter pakt zijn rode kaart dan dus vermoedelijk vanaf de bank nadat hij de 4e man heeft gemolesteerd. Bij 5 van jullie is Mathijs de Ligt dé kandidaat voor rood. Net als Luis Suarez en Casemiro. Het dringende advies van onze huisanalist El Sierd om Krychowiak van Polen hier in te vullen is door 2 van jullie ter harte genomen. Verstandig.
De onvermijdelijke Sergio Ramos heeft via deze vraag toch nog een klein beetje aan dit WK mee kunnen doen. Maar rood pakt ie hooguit thuis tijdens het toernooi als ie zichzelf een riojaatje inschenkt.

Tenslotte de vraag welke Oranje international niet voor niets een kussentje in zijn rolkoffertje heeft ingepakt. Het is te hopen dat Kenneth Taylor daar aan heeft gedacht, van 14 van jullie mag ie 4 weken blijven zitten. Wout Weghorst (zeg ‘ns wat van dat haar, Louis) is met 9 een goede tweede. Dat Justin Bijlow een keeper is en dat Micky van de Ven allang op winterzonvakantie is, is een aantal van jullie blijkbaar ontgaan.

Leuk, hoor, al die feitjes en weetjes, maar de echte rangen en standen gaan pas tellen vanaf morgen. De eerste 17 punten liggen voor het oprapen. Ik pak er thuis een lekker Budweisertje bij, op het ereterras vloeien de champagne en de whisky ongetwijfeld rijkelijk, daar dan weer wel. De FIFA maakt er inderdaad een betere wereld van…… voor zichzelf dan. Proost, mannen, verslik je niet.

En die overeenkomst dan tussen Infantino en Toto Arie (behalve die champagne en whisky)? Ze zijn vroeger allebei gepest met hun rode haar….. Dan weten we dat ook weer.

Slaap lekker en tot morgen bij de kick-off.

6 Responses to 58 kanshebbers, 20.300 antwoorden, 8×6 punten, 1 bokaal, 0 Benzema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018