Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Go Canada! en 3 x 50 euri

Dat Qatar tijdens dit toernooi een thuisvoordeel heeft, zal voor de resultaten niet gaan uitmaken. Met een zo’n slechte ploeg wordt er ook in je eigen huis halal-gehakt van je gemaakt. Luuk de Jong loopt zich vast warm.
Maar wat dit toernooi wel heel bijzonder maakt, is dat er nog minimaal 3 andere landen thuis spelen in Doha. Zo speelde Kroatie vandaag in de Hel van Rabat, dolf Argentinië gisteren het onderspit in het Inferno van Riyadh en liet Denemarken dure punten liggen in het pandemonium van Tunis. En daardoor worden dit ineens heel leuke poules. Waar deze kleine landen zich meestal bij voorbaat al neer dienen te leggen bij uitschakeling in de groepsfase, gloort nu ineens, met de fanatieke en luidruchtige steun van landgenoten en Qatari op de tribune, en met een beetje hulp van Allah van boven, de volgende ronde.

Maar ook zonder thuisvoordeel wordt er gestunt. Wat een heerlijke middag. En die 1-2…. wat een geweldige spitsengoal. En wat een poule nu. Zondag Spanje-Duitsland. Bij een nederlaag is het vrijwel zeker zurück nach die Heimat. Dat krijg je er nou van als je denkt met 2 vingers in de neus een beetje freewheelend de wedstrijd uit te kunnen spelen. Ze waren er na de wedstrijd allemaal sprakeloos van.

En dat Spanje zich favoriet mag noemen, lijkt me duidelijk. Al bood Costa Rica de weerstand van een walking football gezelschap, het blijft heerlijk om te kijken naar voetbal dat er zo ongelooflijk makkelijk uitziet. Het blijft toch onvoorstelbaar dat zo’n voetbalnatie
in de laatste 72 jaar maar 1x de laatste 4 van een WK heeft bereikt. Over die ene keer zullen we het hier verder overigens niet hebben.

Maar het lekkerste werd bewaard voor vanavond. Een bejaard stel Belgen (gemiddelde leeftijd vanavond 30 jaar en 192 dagen) werd compleet overhoop gevoetbald door een horde bloeddorstige Canadezen. Waar onze huisanalist Sierd zich nog verbaasde dat er in dat land überhaupt gevoetbald werd, zijn alle twijfels daarover nu wel weggenomen. Nu alleen nog een doelpuntenmaker zoeken. Niet scoren met 22 schoten op doel is toch wel wat mager. Al hielp het ook niet mee dat onze Zambiaanse vriend Janny Sikazwe, samen met zijn Chileense VAR, de Bas Nijhuis van het WK ging uithangen en de Canadezen zeker 2 zuivere strafschoppen door de neus boorde. Maar dat we hier hebben gekeken naar misschien wel de leukste en verrassendste ploeg van het toernooi, lijdt geen twijfel. Go Canada!
Alweer een poule die spannender wordt dan het op voorhand leek. Heerlijk.

Maar over naar de resultaten van vandaag op toto gebied. Zoals gisteren al gezegd: 2 wedstrijdprijzen en een periodetitel zijn er te vergeven.

29. 0-0
30. 0-0

31. 1-0
32. 1-2

33. 3-0
34. 7-0
35. ja
36. 26
37. 0
38. 92 (dus 89 t/m 95 leveren 4 punten op)

39. 1-0
40. 1-0
41. nee
42. 23
43. 4
44. 3, 15, 17, 18, 21, 23, 24 (maximaal 2 punten per juist rugnummer)

Je kunt je voorstellen dat er bij Spanje-Costa Rica, laat ik het diplomatiek zeggen, vrij laag is gescoord. Met 5 punten pak je hier dus zomaar een wedstrijdprijs. Daar waar de massa op 0 blijft staan. We zijn net begonnen, maar al voor de 2e keer gaat de wedstrijdprijs naar de Martinistad. Met een juist voorspelde minuut en een gegeven strafschop verdient Lars Deiman 5 punten en 50 euro. Gefeliciteerd, Lars, een paar punten erbij kon je ook wel gebruiken.

Dan Belgie-Canada. Als je bij deze wedstrijd zowel rust- als eindstand en beide invaller rugnummers correct voorspelt, mogen we spreken van een welverdiende 50 euro. Omdat er ook met de 1-puntsvraag werd gescoord, gaat de wedstrijdprijs met 12 punten naar de vrouw wiens naam als (tot nu toe) enige vrouwelijke toto winnares in de Toto Arie bokaal staat gegraveerd. Kirsten Bach Nielsen, je laat elke 2 jaar weer zien waarom. Tillykke!

En dan de eerste periodetitel. Die gaat dus naar degene die de meeste punten heeft gescoord bij de vragen 1 t/m 44. Let op: dat is dus zonder een eventueel verdiende bonus voor jokerland en/of jokerspeler.
De strijd om die periode draait uit op een familietwist. Het zijn namelijk de neven Martijn Naaktgeboren en Thijs Buma die allebei met 39 punten deze perioderanglijst aanvoeren. Maar omdat Thijs in deze periode al een wedstrijdprijs won en Martijn niet (hij raakte hem in minuut 99 kwijt aan Thijs) gaat de 50 euro voor periode 1 op basis van het periodereglement dus naar Martijn. Gefeliciteerd, jongen, ik hoop dat hiermee de domper van afgelopen maandag is goed gemaakt. Misschien je vader ook maar een tientje geven of zo….
Beginnen we morgen dus met periode 2 met iedereen gewoon op 0 punten, dus alle 58 deelnemers weer evenveel kans. Periode 2 gaat over alle behaalde punten bij de vragen 45 t/m 88, dus daarvan kennen we zaterdagavond de winnaar.

De dag van morgen belooft weer veel moois. Alleen al het feit dat Brazilie en Portugal voor het eerst in actie gaan komen, doet het hart van de voetballiefhebber nog net niet op hol slaan.
Voor nu welterusten, voor morgen veel plezier.

One Response to Go Canada! en 3 x 50 euri

  • Martijn says:

    Het mocht wel weer eens tijd worden! Ik stond al sinds 2016 droog. (Uit mijn hoofd een zwijnend Frankrijk tegen Albanië). Maargoed een eerste periodetitel smaakt natuurlijk naar meer nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018