Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Penantie schieten 7 juli

48 gespeeld, nog 3 te gaan. Wedstrijden. Eentje met Oranje. Of toch twee?
Het zou de tweede Toto Arie Oranje finale in de historie worden. Bij het debuut in 1988 was het direct hosanna, in 2010 was Toto Arie door omstandigheden niet van de partij. Nu dan maar.

Maar eerst nog 20 penanties te gaan. En een finale.
Om te beginnen de tussenstand van deze penantie competitie, waar reikhalzend naar wordt uitgekeken, begreep ik.
Zoals bekend, gaat de Top 3 na 8 series rechtstreeks naar de finale. Vanwege de overweldigende en enthousiaste deelname heeft Toto Arie besloten het aantal finaleplaatsen uit te breiden naar 6: de 3 rechtstreeks geplaatsten en 3 ‘wild-cards’. Die gaan bepaald worden na loting uit de fameuze Heineken hoed. Voor iedere benutte penantie in de series gaat er één lootje met jouw naam in de hoed. Hoe meer benutte penanties, hoe groter dus de kans op de finale. Je hoeft dus niet persé elke serie mee te schieten om kans te maken. Met minimaal 1 goed antwoord zit jouw naam straks gewoon in de Heineken hoed, dus wie weet.

De tussenstand halverwege:

Martijn Naaktgeboren 13
Carolien de Roode 11
Art van Onselen 11
Marco Naaktgeboren 11
Rene Naaktgeboren 10
Leonie & Rene 9
Marije & Jasper 8
Thijs Buma 8
Lisanne Naaktgeboren 8
Nino Pen 8
Roel Holvast 8
Regina Stalman 7
Lida & Vanessa 7
Joost Buma 6
Jessy Siemonsma 6
Mitch Fransen 6
Marcus Dotinga 5
Jens Bogaard 4
Vernanda Appelman 4
Silvia vd Reep 3
Sam Vermeij 2
Niels vd Woude 1
Richard Driessen 1
Sanne de Neef 1
WM Gé 1

Alvast vooruitlopend op een mogelijk gelijke eindstand bij de bepaling van de Top 3 posities: bepalend is dan het aantal juiste antwoorden bij de voorspelvragen 5, 10, 15, 20, 25 en 30 en raadvragen 35 en 40. Daarnaast zal ik in deze vijfde serie 1 extra voorspelvraag stellen die alleen gebruikt zal worden in het geval er ook dan nog steeds geen verschil is.

En dan wil je natuurlijk ook graag weten waarom je nu precies zoveel van je kostbare tijd besteed aan het nutteloos ronddwalen door de krochten van het internet op zoek naar iets wat in de verte lijkt op een juist antwoord.
Naast de eeuwige roem die je je leven lang mee zult mogen dragen, mogen de optimistisch ingestelde deelnemers alvast een plekje in hun prijzenkast vrijmaken voor het onderstaande stukje eremetaal.


De antwoorden die je nog tegoed hebt:

15. Er was in geen velden of wegen een gouden scheids te bespeuren, alleen 4 blauwe. Bijzonder.
16. Dit was bepaald geen makkie en de antwoorden liepen dan ook bijzonder uiteen. Dank voor jullie creativiteit. Zoals gezegd, makkelijk was ie bepaald niet, maar toch betreft het hier een van de grootste momenten uit de Oranje voetbalgeschiedenis, namelijk: Marco van Basten scoort de beslissende 2-1 tegen West Duitsland op het EK 1988. Het Volksparkstadion is van Oranje!
17. Dat de vrouwen van FC Twente die dag landskampioen werden, zal ongetwijfeld in Tukkerland geleid hebben tot het opentrekken van een extra Grolsch beugeltje, maar met alle respect, ik vrees toch dat deze gebeurtenis voor het het overige deel van het land stilzwijgend voorbij is getrokken. Ook het feit dat Memphis Depay blessurevrij en fit werd verklaard bij zijn club Atletico Madrid zal de economie in Nederland niet tot stilstand hebben gebracht. Zijn prestaties op dit EK (in elk geval tot nu toe) bewijzen het gelijk.
Nee, er was slechts één juist antwoord mogelijk. Op 11 mei won Zwitserland het Eurovisie songfestival. De laatste keer dat Zwitserland het songfestival won was in 1988. Anderhalve maand later werd Oranje Europees Kampioen. Een niet te negeren voorbode dus.
18. Daley Blind
19. Luxemburg, Malta, Cyprus
20. De heren Felix en Akanji bezorgden hun land een kater, zichzelf een trauma en de deelnemers met voorspelling 2 een benutte penantie.

Op naar de volgende 5, maar wel voorafgegaan door de ‘beslissende penantie’:

De beslissende penantie (deze zal ik alleen gebruiken indien er na alle eerdere criteria nog geen beslissing is voor de Top 3 plaatsen):
Wat is de hoogste minuut waarin er een doelpunt valt in een van de halve finales? 1 minuut noemen dus.
Indien deze vraag gebruikt moet gaan worden, is bepalend wie het dichtst bij het juiste antwoord zit. Als dan nog gelijk, dan wordt er geloot voor een finaleplaats.

21. Ik debuteerde in Oranje onder bondscoach Dick Advocaat. Toen ik Advocaat jaren later tegenkwam in de stad, herkende hij me niet, ondanks dat ik toch tot meer dan 50 interlands kwam. Wie ben ik? (voor en achternaam 13 letters)

22. Fotovraag: tegen wie kijken we hier aan?

23. Natuurlijk wordt er tijdens een EK- of WK-eindronde ook in de hoofdstad van het organiserende land gespeeld, vaak ook de finale. Maar toch niet altijd. Wat was de eerste officiële hoofdstad waar tijdens het betreffende eindtoernooi geen WK wedstrijd plaatsvond, hoewel dat land wel het WK organiseerde?

24. Links- of rechtsboven in je scherm staat tijdens de wedstrijden de tussenstand met elk land in 3 letters beschreven (bijv. ENG-SCH = Engeland-Schotland), Bij een interland tussen welke 2 landen (de wedstrijd werd 2x op een EK eindronde gespeeld overigens) vormen die 6 letters in beeld precies de naam van het ene land en de ontbrekende letters exact de naam van het andere land?

25. Geef de naam van een doelpuntenmaker in de halve finales.

Zoals je inmiddels gewend bent, is de deadline voor het inleveren van je antwoorden de publicatie van de volgende penantieserie morgenavond. Lever dus op tijd in en loop niet het risico dat je te laat bent. Zou toch jammer zijn.
Succes en tot morgen.

One Response to Penantie schieten 7 juli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018