Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Adieu Didier (quel bonheur)

En wederom vieren we gelukkig een overwinning voor het voetbal. Tussen code oranje hier boven ons hoofd bleek het gelukkig code rood voor de Haantjes.
Wat valt er dan op op zo’n avond?

– Om met de afloop te beginnen: inderdaad Didier, jij mag nu wat anders gaan kijken, enge man. Compleet disrespect voor de fans en de liefhebbers. Griezmann op de bank. Natuurlijk. Volgens mij zoeken ze ergens in Saoedi Arabie nog wel een trainer bij Al-Foetsjie of zo. Als je daar zo voetbalt als hier, doen ze niet zo moeilijk. Je kop er af nemen ze daar namelijk letterlijk, Didier. Bon voyage!

– Nee, dan de man aan de andere kant. De rust zelve. De uitstraling van je favoriete middelbare schoolleraar. Van zo’n man ga je toch beter voetballen? Geen zinloos geschreeuw en gezwaai langs de lijn, integendeel, een opgewonden Spaanse bank wordt met één bezwerend gebaar gekalmeerd en tot zitten gemaand. Deze mijnheer de la Fuente had geen gezeur in z’n klas, zijn leerlingen stapten met plezier het lokaal binnen. En eigenlijk is deze vergelijking helemaal niet zo raar, de la Fuente is namelijk geen befaamde clubtrainer geweest, maar al sinds meer dan 10 jaar coach bij de Spaanse jeugdselecties. Dus de meeste spelers die hij mee heeft genomen, heeft hij al eerder in zijn ‘klas’ gehad. Die jongens gaan voor meester de la Fuente door het vuur.

– Mbappé gezien? Wat een blamage. Wat een momentenvoetballer. Zwaar overschat, echt. Ga maar lekker de Galactico uithangen in Madrid, hoor.

– Beste voetballer ooit (volgens oude grijze mannen, met name in Zuid-Amerika) Pele is wederom een record kwijt. Ach, de man heeft er toch geen weet meer van. Waar hij op 17-jarige leeftijd in 1958 op het WK in Zweden de jongste doelpuntenmaker in een halve finale op een eindronde werd, pikte Lamine Yamal dat vanavond van hem af en ik denk zomaar voor de eeuwigheid. En zondag kan het in de finale zomaar weer gebeuren. Ik weet niet wat u deed toen u 16 was, maar Toto Arie zat achter de meisjes aan, rookte als een schoorsteen, dronk toen al teveel en vooruit, hij schoot er in de B1 van Oranje-Wit nog wel eens een knap balletje in, al was ie meer van de assists. Daar hield het wel zo’n beetje op. Maar ff serieus, wat een speler, wat een trap, wat een toekomst. En wat een verleden:

Voordat u er verkeerde fantasieën op gaat nahouden: in het kader van een campagne voor sponsor Unicef werden de spelers van Barcelona toendertijd geacht om met een stelletje koters van alle kleuren en gezindten op de foto te gaan. Een uniek collector’s item 16 jaar later. Het babyvet is trouwens wel verdwenen inmiddels.

– Die rechtsback Vivian is natuurlijk de broer van Harry Maguire. The Skipper. We missen hem. Die hadden we morgen goed kunnen gebruiken. Had die Depay misschien eens een keer kunnen shinen.

– Tackle op Morata gezien na afloop? Dat was een serieuze hoor. Lekker zo’n pitch invader die op z’n plaat gaat en jou dan met gestrekt been meeneemt. Dat is einde toernooi, zeg ik.

– Code Oranje in Dortmund vanaf nu.

– Zeker met het volgende bizarre feit in het achterhoofd:
Een Duitser fluit de EK-finale in 2004 / op het volgende EK 2008 Duitsland in de finale.
Een Italiaan fluit de EK-finale in 2008 / op het volgende EK 2012 Italië in de finale.
Een Portugees fluit de EK-finale in 2012 / op het volgende EK 2016 Portugal in de finale.
Een Engelsman fluit de EK-finale in 2016 / op het volgende EK 2021 Engeland in de finale EK.
Een Nederlander fluit de EK-finale in 2021 / ………
Dat kan morgen niet meer mis gaan toch?

Over naar de toto, want er moet morgen weer worden gewerkt. Was ik niet meer gewend…..

253. Spanje-Frankrijk
254. 2-1
255. 2-1
256. nee
257. 1
258. 2
259. 41 (39 t/m 43 rekenen we goed)
260. Duitsland

En dat leidt tot een breed scala aan punten, te beginnen met 0 hier en daar tot een topscore voor de wedstrijdprijswinnaar. Het is altijd leuk als er nieuwe deelnemers aan de toto meedoen. En het is nog leuker als ze zo enthousiast meedoen als Regina Stalman, zowel met de toto zelf als met het penantie schieten. En dan is het dus nog leuker als de wedstrijdprijs die kant op valt. Regina, met 18 punten pak jij vanavond de eerste wedstrijdprijs uit je carriere en gaat de € 50 voor het eerst in de rijke geschiedenis van Toto Arie naar Farmsum. Een lekker debuut zo. Hij is je van harte gegund. Gefeliciteerd.

Op naar morgen. Dortmund wordt overstroomd door Toto Arie deelnemers, eens zien of we morgenavond wat feest- en juichbeelden kunnen meenemen in de column. Naar links…… naar rechts ……
Ik wens iedereen een heerlijke avond bij deze klassieker en hopelijk spreken wij elkaar morgen in euforische sferen.
Bis Morgen.

One Response to Adieu Didier (quel bonheur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018