Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

VOORBESCHOUWING 18: ITALIË

Na een werkelijk rampzalige WK-eindronde in 2010 (uitgeschakeld in de groepsfase met als dieptepunt een 1-1 gelijkspel tegen Nieuw-Zeeland; en dat als titelhouder) revancheerden de Italianen zich voorbeeldig op het EK 2012. Een verdiende plaats in de finale (daarin weliswaar weggetikt door de Spanjaarden) met als meest memorabel duel natuurlijk de halve finale tegen Duitsland met de absolute hoofdrol voor Super Mario Balotelli.
Kan Italië deze zomer wereldkampioen worden? Ik schaal ze toch een tandje lager in dan Brazilië/Argentinië/Spanje/Duitsland, maar betere toernooivoetballers dan de Italianen vind je niet. Hoe verder ze in het toernooi zullen komen, hoe moeilijker ze te verslaan zullen zijn.
De organisatie achterin wordt bepaald door spelers van het al drie seizoenen zeer succesvolle Juventus met keeper Gianluigi Buffon en de verdedigers Chiellini, Bonucci en Barzagli. Op het middenveld is Andrea Pirlo (ook Juventus) nog steeds het vaste dreh- und angelpunkt. Tevens verzekerd van een basisplaats op het middenveld is Daniele De Rossi van AS Roma, die de meters zal moeten afleggen die Pirlo niet meer kan maken. Overige kandidaat-middenvelders zijn Montolivo (AC Milan), Marchisio (Juventus), Motta (Paris Saint Germain) en de nog steeds zeer jonge, maar bijzonder talentvolle Marco Verratti (ook Paris Saint Germain).
Meest boeiende vraag is wie de aanvalspartner van Balotelli gaat worden. Stephan El Shaarawy en Alberto Gilardino hebben de voorselectie niet gehaald. Bondscoach Cesare Prandelli zal een keuze gaan maken uit de teruggehaalde Antonio Cassano (Parma), Giuseppe Rossi (Fiorentina; net terug van een zware knieblessure), het nieuwe wonderkind Ciro Immobile (Serie A-topscorer met Torino) en Lorenzo Insigne (Napoli).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018