Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Poule D: Del Bosque is in de war of geniaal

Juan Mata, Diego Costa, Fernando Torres, Santi Cazorla, Paco Alcacer. Een vijftal basisspelers van de toekomstig Europees kampioen.
Aritz Aduriz, Nolito, Alvaro Morata, Lucas Vazquez. Mogen die ook mee dan? Bank- of tribuneklanten, neemt u aan.
Nou, het zit even anders. De vijf “basisspelers” zitten straks gewoon a la casa, terwijl die andere vier de bal er voor Spanje in zullen moeten gaan schoppen tijdens dit toernooi.
Nu weten we allemaal dat Vicente Del Bosque de grootste coach is die Spanje ooit heeft gehad, maar ook Vicente wordt boven zijn grijze snor al weer een jaartje ouder. Zouden er dan toch ook bij hem in de bovenkamer wat draadjes los zijn gaan zitten?
De doelpunten bij Spanje moeten dit toernooi dus komen van een 35-jarige veteraan uit Bilbao met 3 interlands achter zijn naam (toegegeven, bezig aan een productief seizoen, zeker op zijn leeftijd); de spits van Celta de Vigo, zeg maar een soort Heracles van Spanje, met maar liefst 6 interlands ervaring; een wisselspeler van Juventus, die er overigens wel altijd staat op belangrijke momenten (ik zou hem meenemen als pinchhitter) en met maar liefst 8 gespeelde interlands en een bankzitter van de Koninklijke, die zijn eerste interland nog moet spelen.
Del Bosque legt zijn aanvallende lot dus in handen van 4 spelers met in totaal 17 interlands en met z’n allen goed voor maar liefst 2 interlandgoals.
Wat bezielt de man? Dat je 1 of 2 van deze jongens mee neemt, allez, maar alle vier en geen enkele ervaren aanvaller met een garantie voor doelpunten?
Het is voor Spanje te hopen dat David de Gea zijn beste topvorm uit Manchester mee neemt (of houdt Del Bosque in de goal wel vast aan “vroeger” en stelt ie toch gewoon Casillas op?) en dat de achterste linie onder aanvoering van Ramos en Pique nog steeds van wereldklasse blijkt te zijn. Met een paar briljante ingevingen van Iniesta of Isco zou het dan nog goed kunnen komen.
Maar ik heb er in elk geval een hard hoofd in.
Eerste in deze poule moet lukken, al sluit ik een stunt van Modric en Rakitic en hun Kroatische neefjes toch niet uit. Wat zouden ze dat graag doen, stunten tegen hun ploeggenoten uit Madrid en Barcelona. Het is ze gegund. Rasvoetballers die Kroaten, laat ze maar weer eens lekker ver komen.

Om de derde plaats spelen tenslotte de kleurloze ploegen van Turkije en Tsjechie. Wie werd er ook alweer door deze 2 ploegen uitgeschakeld voor dit EK?
Nou ja, na Ierland-Nederland van gisteren is het ook maar goed dat we met z’n allen met een koud biertje ontspannen voor de buis kunnen liggen. Of in de tuin, of op het strand.
Rusland 2018 is verder weg dan ooit, zo lijkt het.

Aadje’s voorspelling:

1. Spanje
2. Kroatië
3. Turkije
4. Tsjechie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *