Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Cristiano en het Theater van de Lach

Als je geen Belg bent (als ik de deelnemerslijst goed bestudeer, spreek ik hier namens iedereen) was het een zware dag. Een aardige Belgische ploeg tegen het café elftal met de mooiste supporters en met de mooiste humor op de bank en in het veld (zie https://www.youtube.com/watch?v=8sJX8eO3–U); IJsland-Hongarije op de vroege zaterdagavond…..oef…….en tenslotte het drama Portugal-Oostenrijk….maar zoals een andere deelnemer terecht opmerkte: meer een klucht.
Maar gelukkig viel er ook nog een bijzonder lichtpuntje in deze laatste wedstrijd te noteren: de Portugezen blijken echte voetballiefhebbers te zijn. Dit zijn de mannen die puur voor hun plezier voetballen. Nog nooit een team aan het werk gezien waar zoveel spelers doorlopend met een lach op hun gezicht tegen een bal (of een tegenstander) aanschoppen. Cristiano komt al breed lachend de grasmat op en voor je het weet lopen ook mannen als Pepe, Nani en het surrealistische kunstwerk Quaresma met een brede grijns rond. Vooral de mannen in het zwart worden regelmatig met hun gulle lach verblijd. Een genot om te zien, dit Theater van de Lach.
Maar aan voetbal ontbrak het vandaag. Ploegen als Hongarije en Oostenrijk (al was de Oostenrijkse onverzettelijkheid wel hartverwarmend) kunnen komend seizoen zo mee in de zaterdag Topklasse (oftewel de Derde Divisie). We heten ze van harte welkom op ons Sneker Zuidersportpark.

Andere ditjes & datjes van de dag:

– Statistieken van de 3 laatste grote toernooien met 24 landen (de WK’s van 1986 t/m 1994) wijzen uit dat je met 4 punten als nummer 3 altijd doorgaat naar de achtste finales en dat soms 2 punten zelfs genoeg kunnen zijn. Als de geschiedenis zich dus voortzet, zou dat betekenen dat het droevige Hongarije nu met 4 punten al door is. Maar er zit nog wel een addertje onder het gras: het zou zomaar kunnen dat alle nummers 3 op 4 punten gaan eindigen. Doelsaldo, dus het devies is: scoren!!!!
– Weet iemand trouwens wat die meneer met dat rare knotje vanavond de hele tijd in het veld deed? Er is toch beveiliging die dit soort gevaarlijke gekken tegen moet houden?
– En dan toch nog even terug naar Ronaldo: vrije trappen op een EK/WK voor Portugal zijn voor Ronaldo. En terecht: met een score van 0 uit 36 zou ik geen betere specialist weten. Als Lebron James zo met zijn driepunters om zou gaan, kan ie volgend seizoen op zoek naar een andere baan.
En als CR7 dan ook z’n strafschoppen nog gaat missen…….
Huilend van het veld. Aad had gelijk.
– Na 2 complete speelrondes benoemen we Payet en Iniesta tot meest opvallende spelers, al solliciteert ook de Italiaanse BBC (Barzagli, Bonucci, Chiellini) naar een plekje in het sterrenteam.

De antwoorden van vandaag:
70. 0-0
71. 3-0
72. ja
73. 2
74. 70 (dus 67 t/m 73 leveren 4 punten op, sorry Yoerin…..)
75. 1-0
76. 1-1
77. 0-0
78. 0-0

Morgen een zwart gat…….pas om 21 uur zijn er 2 wedstrijden…..dat wordt familiebezoek en alle kennersverhalen van die leukste oom op elk feestje aanhoren……zucht……het wordt vanzelf 21 uur…..

Geen Toto Ariërs van de dag, want morgenmiddag…….de eerste tussenstand op de site!!!

Slaap lekker en “a demain”.

One Response to Cristiano en het Theater van de Lach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018