Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Van je vrienden moet je het hebben

Deze zomer geen oranje indianen, geen kazen of klompen op het hoofd, geen volwassen kerels in oranje klederdracht, kortom: geen Oranje Legioen. En dat vind elk organiserend land jammer.
Gelukkig zijn wel de Green Armies van Noord- en Zuid-Ierland en de Welsh Warriors deze keer present. Helaas ontbreekt de Tartan Army, die hadden we er wel bij kunnen hebben.
Maar ook de Turken en de Kroaten zullen van tevoren blij zijn geweest met de steun vanaf de tribunes. Fanatiek publiek in voorspoed. Maar dan gaat het tegen zitten en fluiten de Turken hun eigen SüperTürk Arda helemaal de vernieling in. De trots van Arda is gebroken, die zien we niet meer in actie. Ook zijn medespelers maakten een prima statement door direct na de wedstrijd het veld te verlaten en af te zien van die zo plichtmatige bedankjes aan hun “fans”.
En wat betreft de Kroaten: een van de toto deelnemers stelde mij vanmiddag terecht de vraag of je ook een IQ onder nul kunt hebben. Ik denk in Kroatië blijkbaar wel (al vermoed ik ook een aantal gevallen in Rusland en Engeland).
Fijn om je eigen ploeg 2 punten af te pakken en wie weet wat nog meer……
Hoe zit dat trouwens met die Franse beveiliging??? Ringen rond het stadion, minimaal 5 tassen- en bagagecontroles, en wat al niet meer…… Een beetje IS terrorist lacht daar toch om??

Wat viel er verder nog op vandaag?

– Tenzij Ierland in een onwaarschijnlijk geval van zowel Belgie als Italie wint, is Italie gewoon groepswinnaar in poule E. Dat betekent dat de Italianen de moeilijkste route staat te wachten: achtste finale tegen Kroatië (of Spanje?), kwartfinale Duitsland, halve finale Frankrijk……Niet dat de Italianen daar overigens van wakker zullen liggen, die zijn als het er straks echt om gaat voor helemaal niemand bang.
Mochten de Belgen alsnog 2e worden in de poule, dan is die nederlaag tegen Italie er een met een gouden randje.
– Diego Simeone is niet aanwezig op dit toernooi. Naar verluidt is ie gezellig met assistent Mono Burgos en de families lekker op vakantie in Amerika en pakt ie af en toe een Copa potje mee. Maar zijn zwarte pak, overhemd en stropdas heeft ie thuis gelaten en uitgeleend aan Antonio Conte. Antonio is de mooiste coach van het toernooi. Met die onvervalste boeventronie in die zwarte outfit is ie de Diego Simeone van dit EK. De finale lonkt dus…..
– Zoals al gezegd wordt Spanje of Kroatië de nummer 1 van poule D. De winnaar loot een nummer 3 in de achtste finale en ontloopt in elk geval tot aan de finale Duitsland en Frankrijk. Dat is nog eens een mooie inzet. Ik beloof u een heet potje volgende week dinsdag.
– Kan tenslotte iemand onze hockeyvrind Philip Kooke naar huis sturen? Ik vind 4 wedstrijden Philip echt een ernstige overdosis. Gelukkig is er nog “de Belg” als alternatief.

De antwoorden van vandaag:

61. 0-0
62. 1-0
63. 0-1
64. 2-2
65. 2-0
66. 3-0
67. nee
68. 5
69. 2

Morgenmiddag 15 uur Belgie-Ierland. Maken de Belgen het alsnog waar? Ik vrees het ergste, volgens mij is de paniek in het Belgische kamp compleet. En dat na een nederlaag tegen Italie…..kan gebeuren toch? We gaan het zien.

Tenslotte de Toto Ariërs van vandaag:

Marco Valkhof 43 pnt
Marije de Roode 42 pnt

Prettig weekend en “a demain”.

One Response to Van je vrienden moet je het hebben

  • Yoerin Koeman says:

    Ik zeg tijd voor een boek Toto Arie. Je stukjes zijn van een veel hoger niveau dan de wedstrijden van het EK (behalve Spanje dan met vriend Iniesta).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018