Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Katla’s droom

In Reykhólar in het Westland leefde eens een voornaam hoofdman, die Már heette. De naam van zijn vrouw was Katla en zij stamde uit een goede familie. Eens reed Már, zoals gewoonlijk, naar het Alting, maar Katla bleef thuis. Tijdens zijn afwezigheid, ging Katla op een morgen naar haar kamer, waar zij onmiddellijk in slaap viel. In de loop van de dag kwamen er verscheidene vrouwen binnen, en zij sliep nog altijd. Toen het middag werd, wilden zij Katla wekken. Maar het lukte hun niet. Daarom dachten zij, dat zij dood was en vertelden dit aan haar pleegvader. Toen hij bij haar kwam, zag hij, dat zij niet dood was, omdat zij nog ademde, maar dat hij haar niet wekken kon. Hij waakte twee volle dagen bij haar. De derde dag ontwaakte zij en was zeer opgewonden en verheugd. Maar niemand durfde haar naar de oorzaak te vragen. Toen Már van het Alting terugkwam, was Katla niet als vroeger, want zij ging hem niet tegemoet, noch boog zij voor hem. Hij trachtte daarom van haar dienstmaagden te horen, wat er gebeurd was. Maar zij antwoordden dat zij hierover niets wisten, alleen dat Katla twee volle dagen geslapen had, maar niemand verteld zou hebben, wat zij in haar dromen beleefd had.
Már sprak nu met zijn vrouw onder vier ogen en vroeg, wat er met haar tijdens haar slaap gebeurd was, en zei, dat haar geen leed zou geschieden, wanneer zij hierover zou praten. Toen Katla hem alles wilde vertellen, kwam zij niet verder dan een onverklaarbaar gemurmel:”….Sigurdsson…..Sigthorsson…..Hodgson…..”, waarna zij in een krankzinnige lach uitbarstte en krassend en handenklappend het Lofsöngur inzette. Of zij daarna nog lang en gelukkig leefden, vertelt het verhaal verder niet.

De antwoorden:
150. 1-0
151. 2-0
152. Italie-Spanje
153. nee
154. 6
155. 12 (dus 10 t/m 14 is correct)
156. 1-2
157. 1-2
158. Engeland-IJsland
159. Rooney, R. Sigurdsson, Sigthorsson

Dat er in de laatste paar minuten bij vraag 151 en 154 weer 8 punten van eigenaar veranderden, is inmiddels gewoonte in deze bizarre toto-editie.

De 2 Toto Ariërs van vandaag:

Rene de Jong 117 pnt
Thijs Buma 102 pnt

Die toto wordt steeds leuker en spannender, verzeker ik u. Op alle fronten.
Op naar de laatste 7 wedstrijden…..de finaleavond komt in zicht.

Geniet van de komende 2 rustdagen, zorg dat je fit bent voor Polen-Portugal donderdagavond. Dat zal Ronaldo ook zijn.

Au jeudi soir.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018