Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Studio Sport

Het leuke van Studio Sport (en dan heb ik het niet over de Eredivisie uitzending) is toch altijd de variatie: in een uur tijd komen er wel 5 of 6 sporten voorbij, dat gaat nooit vervelen. Daarom snap ik de mensen niet die zich vanavond beklaagden over een saaie wedstrijd…. In welke voetbalwedstrijd kom je tegenwoordig 3 verschillende sporten tegen?
Het begon al in de eerste helft:
1. d4 Pf6 2. c4 g6 3. g3 LG7 4. LG2 0-0 5. Pf3 d6 6. 0-0 Pbd7 7. Pc3 e5 8. e4 c6 9. h3 a6 10. a4 exd 4…..
Een prachtige opening toch? En zo zette deze schaakpartij zich tot de rust voort.

Gelukkig was er ook een 2e helft, waarin het puntje van de stoel toch weer bezet kon worden.

Als een speler 30 seconden voor het einde van de verlenging bij een stand van 1-1 wordt ingebracht, kan dat maar één ding betekenen: we hebben hier te maken met een absolute penalty-specialist. Deze invaller gaat je land naar de volgende ronde schieten vanaf 11 meter.
Dan heet je Zaza, mag je dus in de kwartfinale van het EK 1x de bal raken en dan doe je dat met een aanloop die (zoals Pi-Air dat treffend omschreef) meer weg had van een kuhr van Bonfire met Anky van Grunsven op de rug. En zo pakten we dus ook nog een stukje paardensport mee in deze uitzending.

Wat een penaltyserie….Zelden vertoond op dit niveau. Missen is één, maar zoals de meeste strafschoppen hier vanavond mis gingen….. De geest van Jaap Stam waarde rond (remember EK 2000). En dan Pellé…. praatjes tegen Neuer (“ik ga hem stiften, let jij maar op”) en dan een rollertje een meter naast produceren.

En zo gaan de Duitsers dus toch “gewoon” door op weg naar de EK-titel en zijn ze verlost van hun Italie-trauma. En hoeft Toto Arie morgen niet op koopzondag naar de meubelboulevard…….

De antwoorden:
172. 0-0
173. 1-1
174. Duitsland-Italie
175. ja
176. 1
177. 7

Op naar de Haka morgen, als de IJslanders tenminste kaartjes hebben gekregen…..

De 2 Toto Ariërs van vandaag zijn:

Margreeth van Eersel 72 pnt
Mathijs v/d Meer 99 pnt

A demain.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018