Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Poule F volgens San Marco

Net als Brazilië kan Duitsland het niet op de automatische piloot doen in zijn eerste ronde-poule. Geen walk-overs met tegenstanders als Mexico, Zweden en Zuid-Korea.
 
Duitsland kan 3 elftallen opstellen en allemaal zouden ze meestrijden om de wereldtitel. Net als Frankrijk en Spanje hebben onze oosterburen een krankzinnig ruime keuze.
In de basiself zullen we zeer waarschijnlijk toch veel Weltmeisters van 2014 tegenkomen: Kroos, Khedira, Müller, Özil, Boateng, Hummels, Neuer. Allemaal nog steeds wereldtop. Maar de nieuwe aanwas geeft een extra elan. Leroy Sané, Timo Werner, Leon Goretzka en Julian Brandt zijn het levende bewijs dat de voetbalopleiding in Duitsland definitief op orde is.
 
Sinds Guus Hiddink telt Zuid-Korea mee. Als een stel zoemende bijen die 90 minuten lang de tegenstander bestookten, werd in 2002 de halve finale bereikt. Die manier van spelen is ongewijzigd gebleven. De bijen zoemen nog steeds, maar zijn wel in kwaliteit achteruit gegaan. Zuid-Korea kent 1 superster: Heung-Min Son van Tottenham Hotspur. Zijn compaan in de spits is de enige andere speler van naam: Hee-Chan Hwang (Red Bull Salzburg).
 
Dat wij in onze kwalificatiepoule achter Zweden zijn geëindigd, is een regelrechte schande. Wat ik al bij Denemarken zei, geldt bij Zweden in het kwadraat: pure middelmaat. Dat in de play-offs vervolgens ook nog Italië werd geëlimineerd, mag dan ook vooral gezien worden als een schandvlek voor de azuurblauwen.
Marcus Berg en Ola Toivonen in de spits: erger kan bijna niet. Ik heb zelden zo’n emotieloze speler als Marcus Berg gezien. Een soort zombie. En Ola Toivonen is het type heel irritant. En irritant zijn mag alleen als je heel goed bent en dat is Ola Toivonen niet.
Jammer, hoor. De gunfactor is altijd groot richting de Scandinavische ploegen en dan hebben de Zweden ook nog eens een prachtig volkslied, maar dit is echt kraak noch smaak.
 
Mexico behoort tot de grote groep outsiders (zeg maar de categorie Uruguay, Kroatië, Colombia). Voor mij de zekere nummer 2 van deze poule. Blikvangers zijn de aanvallers Javier “Chicharito” Hernandez, Carlos Vela (ex-Arsenal), Hirving Lozano (PSV) en Giovani Dos Santos (ex-Barcelona) en de middenvelders Andres Guardado en Hector Herrera. Mooie openingswedstrijd in deze poule: Duitsland-Mexico.
 
Mijn voorspelling:
1) Duitsland
2) Mexico
3) Zuid-Korea
4) Zweden  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018