Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

‘Blick’ op het nachtkastje bij De Witte Dominee

Waar zijn collega’s als Snoeks en Grueter zich minitieus op een WK wedstrijd voorbereiden door het lezen van vakbladen, het terugkijken van wedstrijden en het raadplegen van websites als Infostrada, daar verdiepte Arno Vermeulen zich in de voorbereiding op de cruciale wedstrijd Servie-Zwitserland in het Zwitserse ‘Blick’, een vakblad van een heel ander kaliber.
Dientengevolge werden wij als serieuze voetbalverslaafden ruim 90 minuten lang bestookt met de ranzige slaapkamergeheimen van de Alpenvedetten Dzemaili, Xhaka, Schär en Shaqiri. Onze vriend Sierd de Vos zou een en ander tenminste nog hebben opgeleukt met nuttige insider tips voor het 2e scherm tijdens de rust, maar die service leverde De Witte Dominee dan weer niet.
Beste NOS, kunt u mij misschien vertellen waarom deze ongelooflijke ijdeltuit en wijsneus de toch niet geheel onbelangrijke functie van ‘Hoofd Voetbal’ bekleedt bij uw organisatie?
Ik stel voor hem voor onbepaalde tijd uit te lenen aan uw collega’s van RTL Boulevard. Dit programma zit sinds het betreurde afscheid van Albert Verlinde met een nog steeds niet ingevuld zwart gat. Commercieel en onbenullig Nederland zou jullie dankbaar zijn. Misschien een idee om hem dan ook meteen om te dopen in Arno Verlinde.
Ik ben er trouwens van overtuigd dat hij behalve de ‘Blick’ op zijn nachtkastje ook een levensgrote poster van die Zwitserse dwerg Shaqiri boven zijn bed heeft hangen, met of zonder shirt….

Trouwens wel een heerlijk politiek beladen potje, met al die Kosovaren en Albanezen met een Alpenpaspoort. Had best wat meer uit de hand mogen lopen, die Serviërs bleven veel te beleefd.
Over de VAR schijn ik niets meer te mogen zeggen trouwens……

Nog even terug naar een eerder artikel op deze site en naar de Braziliaanse bondscoach Tite. Volgens de heer Jan Roelfsj speken we dat uit als Tietsj of iets wat daar op lijkt. Vanmiddag had collega Elshof weer een andere variant; bij hem gaat de heer Tite als Tietje of zoiets door het leven.
Wellicht leven er onder de Toto Arie deelnemers nog meer en andere suggesties. We horen ze graag.

Dan zijn we tenslotte toch beland bij de man die ik het liefst gisteren dan vandaag van het toneel zie verdwijnen op dit WK, de grootste huilebalk en schwalbekoning van het stel: Neymar da Silva Santos Junior. Ik weet het, mijn ruimschoots volwassen dochter slaapt in een Neymar shirtje (elke opvoeding kent zijn tekortkomingen), maar ik moet het toch even kwijt. Sorry, darling. Wat een spuugvervelend ventje is dat toch. En maar vallen, en maar janken, en maar zeiken, en maar huilebalken, maar dan wel de 2-0 scoren en het mannetje uithangen met z’n gekniel en gehuil in de middencirkel. Op het vorige WK moest Neymar in de kwartfinale geblesseerd afhaken. Ik hoop toch stilletjes dat er komende woensdagavond een Servische krijger ‘heel per ongeluk’ z’n stalen noppen ongenadig hard op z’n tere rechtervoetje plant. Kijken of ie in het echt ook zo huilt als het dan einde toernooi is. Laat die Balkantovenaars alsjeblieft winnen woensdag, heerlijk.
Oh ja, kunnen we trouwens dat Junior niet gewoon veranderen in Baby?

En ja, beste mensen, ook Messi is nog in leven, hij krijgt nog een laatste kans. Die strohalm pakken en dan alsnog wereldkampioen worden……er zijn gekkere jongensboeken geschreven. Gewoon alles op de aanval die laatste wedstrijd, Musa afstoppen (dat is nog wel even een dingetje) en op naar Frankrijk in de achtste finale.

Vandaag een dag zonder wedstrijdprijs, maar de komende 2 dagen staat er maar liefst € 200 op het spel.

74. 0-0
75. 2-0
76. 0-0
77. 2-0
78. 1-0
79. 1-2

Zondagavond zitten er maar liefst 32 wedstrijden op, oftewel de helft van het aantal gespeelde wedstrijden. Een mooi moment voor een eerste tussenstand. Dus zondagavond even wat langer opblijven om te kijken hoe slecht je het deze editie doet…..of hoe goed natuurlijk. Toch altijd weer verrassend om te zien waar je staat.
Alvast veel plezier morgen met de zuider- en de oosterburen.

3 Responses to ‘Blick’ op het nachtkastje bij De Witte Dominee

  • Nick says:

    TA,

    Nog even terugkomend op het verhaal over jouw dochter en het Neymar shirtje. Kan jij je nog herrineren wie haar gevoerd heeft met het betreffende shirt?

    Overigens heb ik *gelukkig* het betreffende shirt niet aangetroffen op de Indonesische archipel.

  • Toto Arie says:

    Zoals ik al aangaf, Nick: elke opvoeding kent zijn tekortkomingen. Sorry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018