Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Halten Sie mich fest, Ich fasse das nicht mehr

Aldus wederom Oliver Schmidt, de sympathieke oosterbuur die zijn dagelijks brood verdient als commentator bij de ZDF van de wedstrijden van der National Elf. Terwijl Toto Arie vanuit de hele wereld berichten bereikten van dronken feestende en van geluk huilende Duitsers (o.a. vanuit Tel Aviv, Chersonissos en de Indonesische Archipel), stortte Toto Arie zelf met de handen ten hemel geheven op zijn knieën. De uitspraak van Oliver Schmidt kon zijn gemoedstoestand niet duidelijker omschrijven. Met de wedstrijdprijs van € 50 reeds in handen en met de klok op minuut 95, schoot Toni Kroos, geheel in de traditie van deze toto, alles aan gruzelementen. Nu vind ik der Toni toevallig een sympathieke Duitser en ook nog eens een hele goeie, dus ‘sans rancune, Toni’. Maar wat bezielt zo’n Jimmy Durmaz om in die situatie, op die plek, in minuut 95, die ongelooflijk stomme overtreding te maken? Hou die man gewoon voor je, niks doen, hij schiet hooguit tegen je aan…… Ik weet waar je woont, Jimmy Durmaz.

Zo worden dus op 1 dag 3 wedstrijden, waarvan 2 wedstrijdprijzen, in blessuretijd beslissend gewijzigd. Er zullen heel wat boekjes door de lucht zijn gevlogen. De BTHV (Bond tegen het Vloeken) maakte dan ook weer overuren.
Er is trouwens vandaag weer een stukje Toto Arie geschiedenis geschreven, maar daarover meer op de finaleavond.

Maar alle gekheid op een totostokje, het is natuurlijk lekker dat de Duitsers gewoon 3 punten pakken. Anders hadden we woensdag naar een salonremise tussen Zweden en Mexico moeten kijken. En wees nou eerlijk, een achtste finale Brazilie-Duitsland is toch een iets mooier affiche dan Brazilie-Zweden, al zal daar in Noord Europa wellicht anders over worden gedacht.
Ik loop echter wel flink op de zaken vooruit natuurlijk, want Duitsland kan ook nog gewoon 1e worden in deze poule. Er kunnen zomaar 3 landen op 6 punten gaan eindigen en dan komt het doelsaldo om de hoek kijken. Kon wel eens een heel duur doelpuntje voor de Mexicanen worden, dat ‘doelpunt voor de statistiek’ van Heung-min Son vanmiddag.
Maar wie zegt dat Brazilie de volgende ronde gaat halen? Ook in die poule krijgen we een bloedstollende ontknoping woensdagavond. Er van uitgaande dat Zwitserland van de al uitgespeelde Costaricanen wint, zal Brazilie moeten winnen van Servie om 1e te worden in de poule. En dan komt het nog steeds op doelsaldo aan. Bij een gelijkspel worden de Brazilianen dan 2e, bij een nederlaag gaan de Serviërs door en mag Neymar z’n doos met tissues weer tevoorschijn halen. Zal ie trouwens sowieso wel doen, ongeacht het resultaat.
Wordt een topdag woensdag voor wie het allemaal kan zien…..

Als ik de experts in Studio Brussel moet geloven, hebben we vanmiddag de nieuwe wereldkampioen aan het werk gezien en dan bedoelden ze niet Tunesie. Laaiend enthousiasme, overgoten met een dikke laag chauvinisme, deed de studio haast ontploffen van opwinding. Toegegeven, het aanvallende deel van het Belgische spel liet weinig te wensen over, al had vriend Batshuayi er wel 4 of 5 mogen maken. Maar allez, 8 goals in 2 wedstrijden is lekker. Maar het feit dat de tegenstanders hier Panama en Tunesie betroffen, werd rap onder tafel geveegd.
Nee, dan de verdedigende stellingen. Daar hebben onze zuiderburen toch een fors probleem. Met name de posities van Dedryck Boyata (centraal achterin) en Yannick Carrasco (linker middenvelder) moeten de Rode Duivels toch zorgen baren. Tegen een tegenstander van formaat gaat dat zonder twijfel tegendoelpunten opleveren. Als Tunesie al 2 keer het net weet te vinden……
Maar niet te zuur, leuk is het wel om de Belgen te zien spelen. En als ze er nou gewoon elke wedstrijd minstens eentje meer maken dan de tegenstander, vind ik het best. 4-3 is toch een stuk leuker dan 1-0, remember Belgie-Sovjet Unie 1986…….. met Rik de Saedeleer in een onvergetelijke topvorm en nee, jongens en meisjes, dat was niet de veelscorende spits van de Duivels.

Morgen de laatste 3 poulewedstrijden uit speelronde 2 en dan, zoals beloofd, een eerste tussenstand op de site.
Hoe konden de punten van vandaag verdiend worden?

80. 3-1
81. 5-2
82. ja
83. 4
84. 6
85. 0-1
86. 1-2
87. 0-1
88. 2-1
89. 1
90. Rudy, Draxler, Hector, Claesson, Toivonen, Berg
91. hierboven reeds gememoreerd: 95 ( 92 t/m 98 zijn dus correct)

Welterusten en tot morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018