Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Het was eenzaam aan de top

Het is al diep in de Russische nacht als op een verlaten vliegveld Domodedovo 2 mannen elkaar innig en geëmotioneerd omhelzen. Een paar toevallig aanwezige passagiers en de ongelukkigen die hun slaapverwekkende nachtdienst draaien, kijken verbaasd op en realiseren zich wellicht niet eens dat ze getuige zijn van een uniek moment in de geschiedenis van het moderne voetbal. Het einde van een uniek tijdperk. Nooit meer zullen de 2 geëmotioneerde mannen schitteren op het allerhoogste voetbalpodium. Ze zoeken samen een rustig hoekje op en praten een minuut of 10 met elkaar. Nooit zullen we weten wat die twee daar bespraken. Nooit eerder spraken de 2 langer met elkaar dan tijdens het schudden van een slap handje voorafgaand aan El Classico, wat dit moment nog unieker maakt. Gedeelde smart is halve smart blijkbaar. Dan scheiden hun wegen, hun toestel wacht en in de donkere nacht van Moskou verdwijnen beide sterren langzaam uit het zicht. Het was eenzaam aan de top.

Inderdaad, eenzaam, zo ook vandaag. Want wat was met name Messi vandaag omringd door ongekende onkunde. Tegen zoveel armoe is zelfs een buitenaardse speler als Lionel Messi niet opgewassen. We moesten wachten tot minuut 93 eer hij zich eindelijk uit de grauwsluier wist te bevrijden. Wat een weergaloze pass op Sergio Aguero (had die trouwens niet gewoon vanaf het begin kunnen spelen?).
Ook Ronaldo kwam er vanavond niet aan te pas. Deels door zijn middelmatige ploeggenoten, maar toch vooral door het magistrale verdedigen van de tegenstander.
En zo kwam voor allebei een roemloos einde aan hun vierde optreden op het mondiale toneel. Nooit zullen ze met de hoogste voetbaleer strijken, dit juweel zal voor altijd ontbreken in hun kroon. De beste voetballer ter wereld en toch nooit wereldkampioen, het zal een levenslang litteken blijven. Eindelijk heeft onze eigen nummer 14 gezelschap.

Wie er wel nog mogen hopen op eeuwige roem, zijn de Fransen. Maar hoe serieus moeten we die hoop nemen als je tegen een dramatisch slecht Argentinië maar liefst 3 tegendoelpunten moet incasseren? Natuurlijk, aanvallend lijkt het op orde, maar de volgende tegenstander zal de zaken verdedigend iets beter op orde hebben.
Die tegenstander heet namelijk Uruguay. Lang niet iedereen zal het met me eens zijn, maar ik kan genieten van hun ‘fine art of defense’. Wat een geweldige verdedigers, wat een discipline en wat een spitsen die het aan de overkant af mogen maken. Het eerste Uruguayaanse doelpunt vanavond niet gemist hopelijk? Fenomenaal.
Uruguay in deze vorm kan van elk groot voetballand winnen, dus ook van Frankrijk en Brazilie. Waarom niet? Het vertrouwen is groot, de coach ervaren en slim en hun moderne ‘catenaccio’ staat als een huis.
Laten we hopen dat Cavani vrijdagmiddag fit is.
Ik kijk er al vast naar uit.

Iedereen is hopelijk wat bijgekomen van de tussenstand, op naar meer punten. Een beste nakijkklus vanmiddag trouwens, met 8 gele kaarten en rugnummers en 7 doelpunten en bijbehorende minuten…..

148. Frankrijk-Argentinië
149. 1-1
150. 4-3
151. 1
152. 2, 3, 7, 9, 14, 16, 17
153. 1
154. 13, 41, 48, 57, 64, 68, 93 ( de 4 punten worden dus gescoord met de minuten 12, 13, 14, 40, 41, 42, 47, 48, 49, 56, 57, 58, 63, 64, 65, 67, 68, 69, 92, 93, 94……..best lullig als je 66 had ingevuld….)
155. Uruguay-Portugal
156. 1-0
157. 2-1
158. nee
159. 1
160. 1 (ja, echt waar, Uruguay-Portugal met 1 !!!! gele kaart en dan ook nog voor commentaar…..Uruguay-Portugal zou normaal gesproken toch goed moeten zijn voor een aantal gele kaarten in de dubbele cijfers….)
161. 62 (59 t/m 65 levert punten op)

Morgen kijken we naar de ‘weak side’ van het speelschema (al treffen we daar natuurlijk wel nog Spanje aan).
Het gastland mag dan toch naar huis (al zijn ze dat eigenlijk al natuurlijk), of heeft Vladimir nog een telefoontje voor Hierro in petto?
’s Avonds een zeer interessante clash. Kunnen de Denen stunten tegen de Kroaten? Ik denk van niet, ik zie de Kroaten, net als Uruguay, in staat om heel ver te komen. Een kwartfinale Spanje-Kroatië staat hoog op mijn verlanglijstje.
Alvast veel plezier en tussendoor maar even snel de bbq aansteken, zeg ik.

6 Responses to Het was eenzaam aan de top

  • Wmge says:

    Volgens mij zijn we op weg naar een niet voorspelde finale

  • Martijn says:

    Tenzij denemarken vanavond wint. 1 deelnemer heeft brazilie-denemarken

  • Wmge says:

    Volgens de TA info zijn dit de voorspelde finales: fra-dui 21x, bra-dui 9x, fra-arg 6x, fra-spa 3x, bra-arg 3x, bra-spa 3x, bel-dui 2x, bra-den 1x en zoals beloofd egypte-kroatie 1x

    Vraag aan TA. Is het al vaker gebeurd zo vroeg in het toernooi (we zitten pas op de helft van de 1/8 finales!) dat niemand meer de finale goed heeft??

  • Toto Arie says:

    Inderdaad een uniek feit. Ongekend!!

  • Wmge says:

    En iedereen kan er nu nog een vd twee landen goed hebben. Ook bijzonder lijkt me. Overigens eerder op gelet.Niemand heeft Portugal genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018