Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Het Ajax van 2020

We weten allemaal (of in elk geval bijna allemaal) precies hoe een supporter van Atalanta Bergamo zich op dit moment voelt. Daar waar Lucas Moura begin mei 2019 een Amsterdamse droom in minuut 96 verschrikkelijk kapot schoot, waren het vanavond Marquinhos en Jean-Eric Maxim Choupo-Moting (…..) die Atalanta binnen 3 minuten van de hemel naar de hel schoten. Daar waar Atalanta uitgroeide tot de Champions League revelatie van dit seizoen met hartverwarmend en aantrekkelijk veldspel, was de vergelijking met het Ajax van vorig seizoen snel gemaakt. Na vanavond is de vergelijking compleet.
Zien we Neymar ook weer terug volgende week. Of iedereen daar blij van wordt, laat ik in het midden……leest u rustig de beschouwingen van het WK 2018 op deze site er nog eens op na……

Tototechnisch was dit natuurlijk wel weer een heerlijke ontknoping. De wedstrijdprijs vloog van links naar rechts. Deelnemers met een 1-1 eindstand hingen nog juichend aan de kroonluchter op het moment dat de 1-2 viel. Ik begreep dat er op minstens 1 plek een stuk servies is gesneuveld…. Ook mensen met een 1-0 eindstand (en geen minuut van het 2e doelpunt) slapen vannacht onrustig en niet alleen vanwege de hitte. Keihard in één klap 9 punten weg.

De harde feiten:
21. 1-0
22. 1-2
23. 0
24. 1, 8, 10, 18, 19, 21, 27, 88, 91
25. 90 (87 t/m 93 is dus correct)

Als de rook is opgetrokken, leidt dat tot 2 deelnemers met 9 punten. Omdat er verder geen onderscheid is te maken, heeft de Heineken hoed zojuist weer een hoofdrol gespeeld.
De namen van Melle Dreijling en Patrick Willemse verdwenen in de hoed.

En de winnaar is ……

De € 30 gaan dus naar Etten-Leur, een van de brandhaarden van deze editie van Toto Arie. Gefeliciteerd, Patrick. Jammer, Melle, hopelijk pak je nog een andere wedstrijd.

Morgen is onze grote vriend en regelmatige gastcolumnist Sierd de Vos gelukkig weer net op tijd terug van vakantie voor de wedstrijd van zijn Atleti. Gaat dat zien en vooral horen. Sierd is ongetwijfeld in topvorm, want uitgerust en met de keel op de van hem bekende wijze doorgesmeerd tijdens de vakantie…..

Voor nu welterusten. Plakse. Tot morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018