Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Vollgasfussball en Timo in z’n Chelsea pyama

Julian Nagelsmann speelde als centrale verdediger in de jeugd van 1860 München en FC Augsburg, totdat een zware knieblessure op jonge leeftijd een einde maakte aan een veelbelovende carriere. In de dop geknakt.
Maar toen ontdekte de jonge Julian de laptop. Ook daar kon je voetbal mee spelen, maar dan op een heel andere manier. Binnen no-time ontwikkelde hij zich tot een super-analist, die vanachter zijn laptop de fraaiste tactieken bedacht op basis van de tienduizenden gegevens in zijn HP Probook. Bij FC Augsburg was men niet gek, de jeugdtrainer werd benoemd tot analyticus bij de hoofdmacht en het duurde niet lang voor hij voor een prettig bedrag verkaste naar Hoffenheim. Een volgende logische stap volgde: Nagelsmann werd hoofdtrainer en de rest is geschiedenis.
Wie denkt dat Jürgen Klopp het Vollgasfussball heeft uitgevonden, heeft het mis. Het auteursrecht behoort toe aan Julian Nagelsmann. De welhaast perfecte uitvoering hebben we vanavond kunnen aanschouwen. De minst gepasseerde verdediging van de 5 Europese topcompetities werd bij vlagen aan flarden gespeeld. We hebben er een publieksfavoriet bij.

Ondertussen zat Timo Werner zich in zijn Chelsea pyama in zijn Londense appartement van teleurstelling te verbijten. Had hij misschien toch beter niet….. ??
Nee, Timo, voor jou is spijt niet op z’n plek. Jij bent de grootste matennaaier uit de moderne voetbalgeschiedenis. Als sterspeler je ploeg naar de kwartfinale van de Champions League leiden en dan vervolgens je ploeg en je fussballfreunden in de stront laten zakken, omdat je je liever voorbereid op het nieuwe seizoen bij je nieuwe club……
Oh, wat hoop ik dat RB Leipzig die cup met de grote oren gaat winnen. En oh, wat hoop ik dat dan trainer Nagelsmann nog even de groeten doet aan der Timo. En oh, wat hoop ik volgend jaar op een loting in de Champions League RB Leipzig-Chelsea. En oh, wat hoop ik dat der Timo dan op een beslissend moment die strafschop mist. Sorry, Hakim.
Jammer, Timo, die Champions League ga jij niet winnen. Had je toch nog even moeten blijven …….

Back to business:

26. 0-0
27. 2-1
28. nee
29. 14
30. 20

We hebben 2 deelnemers met 8 punten. Voor de derde keer (in 6 wedstrijden) zien we Sam Vendrig bovenaan en dat is een ongekende prestatie bij 52 deelnemers. Maar ja, Sam, wederom geldt hier de regel dat een eerdere wedstrijdprijswinnaar afvalt bij gelijk eindigen. Sorry, maar je doet natuurlijk wel hele beste zaken voor het algemeen klassement.
Blijft over de enige echte winnaar van deze wedstrijdprijs en dat is de altijd enthousiast meespelende Erik Vos. Gefeliciteerd, Erik, je hebt ‘m verdiend.

De eerste 2 kwartfinales waren om te smullen en puntje van de stoel. Die andere 2 zouden dus zomaar eens tegen kunnen gaan vallen. Kijk niet gek op van beide keren een eenzijdige 3-0.
Maar ik heb in dit geval graag ongelijk.

Welterusten en tot morgen, vrienden.

One Response to Vollgasfussball en Timo in z’n Chelsea pyama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018