Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Een ontdooid konijn en catwalk langs de lijn

Heerlijk, we zijn weer los. Leve het knock-out voetbal.
Wales mocht een kwartiertje voor de vorm meespelen, maar toen was daar het IJskonijn. Natuurlijk wist Kasper Dolberg nog precies waar de doelen in de Arena staan, dus van een soort thuisvoordeel was hier wel degelijk sprake. Maar toen zagen we iets unieks: Kasper Dolberg stak zijn armen in de lucht. Niet om te zwaaien naar zijn moeder, niet om een biertje te bestellen, nee, Kasper Dolberg juichte. Dat wat hij in al die jaren in de hoofdstad niet leek te kunnen, gebeurde tijdens een EK wedstrijd in ‘zijn’ Arena: hij ontdooide. Wat is er met hem gebeurd in het mondaine Nice? In de slotfase stond hij, gewisseld en dus op de tribune, als meest fanatieke toeschouwer zijn ploeggenoten aan te moedigen. Kasper Dolberg en emoties. Het leek een onbestaanbare combinatie, maar vandaag hebben we gezien waar dat toe kan leiden. Oranje (en Tsjechië) zijn alvast gewaarschuwd.

Voordat we de scores bekijken van Wales-Denemarken, hebben jullie eerst nog de antwoorden op de 24 poulevragen van mij tegoed:

255. 1
256. Turkije
257. 7
258. Locatelli, Immobile, Shaqiri

259. 2
260. 2
261. 3
262. Lukaku

263. 4
264. 10
265. 4
266. Wijnaldum

267. 3
268. geen
269. Tsjechie
270. Schick

271. Polen
272. Slowakije
273. 2
274. Lewandowski, Forsberg

275. 1
276. 6
277. 2
278. Ronaldo

Dan dus de 1e knock-out wedstrijd van vanavond:

149. Wales-Denemarken
150. 0-1
151. 0-4
152. nee
153. 6, 11, 13 en 19
154. 3
155. 27, 48, 88 en 94 (punten voor 26 t/m 28, 47 t/m 49, 87 t/m 89 en 93 t/m 95)

Met een door helemaal niemand geraden eindstand, worden al die andere antwoorden direct belangrijker.
Ik begreep dat je het de hoogste tijd voor een wedstrijdprijs vond, Sander Nauta, en dat je anders nog wel eens 3x na moest denken of je volgend jaar nog wel mee moest doen met dat totospel waarin de prijzen altijd dezelfde kant opvallen….. Nou, Sander, ik heb je vast genoteerd voor volgend jaar, want met 13 punten zijn die 50 euro voor jou. Gefeliciteerd, man.

Kijk eens naar de coach van Wales: bierbuik en een sjofel trainingspakkie. Kon toch gewoon de trainer van Scheveningen zijn, met ‘Beachbar Peukie’ op z’n borst. Of neem de coach van Oostenrijk, een morsig type in een 2 halen, 1 betalen voor 100 euro Gako pak.
Nee, dan de Italianen van Roberto Mancini. Roberto heeft zijn trainersstaf opgedragen zich net als zijn spelers als topsporter te gedragen. Dus zoek ze maar op, foto’s van de Italiaanse trainersstaf met ontbloot bovenlijf in zwembroek of short: op rij allemaal een strak sixpack. En zo’n strak sixpack verdient een Italiaans maatkostuum. Niet alleen bij officiële gelegenheden of gala’s, nee, ook tijdens de wedstrijden, ook in momenten van hoogspanning. Natuurlijk mag het maatjasje bij gelegenheid worden uitgedaan, maar dan is daar nog altijd het zijden overhemd van strakke snit met bijpassend gesneden stropdas. Een genot om te zien, ook voor de niet-voetballiefhebber. Het is toch een beetje als de Giro d’Italia of de Tour de France kijken en dan als bijpassend vermaak genieten van het prachtige landschap.
En wat een staf, he. Dat zijn niet zomaar wat vage maffiosi met een beduimeld trainerspapiertje, nee, we hebben het hier over echte grootheden. Wat te denken van Gianluca Vialli, trouwe bondgenoot van Mancini, samen in de spits bij het grote Sampdoria van begin jaren 90 (Ronald Koeman krijgt niet de groeten). En dan die kale kilometervreter van Samp uit die tijd, Atillio Lombardo, wie kent hem niet? De Theo van den Burch van Genua. Maar de mooiste van het stel is toch wel de man die ook door zou kunnen gaan voor een typetje van Kees van Kooten uit Koot & Bie, of van een nachtportier uit Toren C, Alberigo Evani, speler van het gouden Milan eind jaren 80, begin jaren 90 en nog steeds goede huisvriend van Ruud Gullit en Marco van Basten. Met zijn gegolfde en natuurlijk geverfde haardos en zijn design Gucci bril nomineren wij Alberigo voor de titel van Best Looking Teamofficial. En natuurlijk voor die andere titel, Snor van het Toernooi.
Trouwens, dat maatpak stond Il Dottore, de geblesseerde capitan Giorgio Chiellini, bepaald ook niet verkeerd. Niks trainingspak, maatkostuum. Italianen, he. Het blijft voor Toto Arie toch gewoon in alles de mooiste ploeg.

De ‘hakken over de sloot’ punten dan:

156. Italie-Oostenrijk
157. 0-0
158. 0-0 (eindstand na 90 minuten!!)
159. nee
160. 3
161. 5
162. 114 (111 t/m 117 zouden punten hebben opgeleverd)

Nadat de stofwolken waren opgetrokken, leek het er op dat er een uniek feit in de roemruchte geschiedenis van Toto Arie zou plaatsvinden, namelijk 2 wedstrijdprijzen op 1 dag voor een en dezelfde deelnemer. Met 13 punten leek Sander Nauta alweer de buit te pakken, maar uiteindelijk bleek er nog iemand met 13 punten te eindigen. En omdat Sander zojuist dus al een wedstrijdprijs te pakken had en de ander nog met lege handen stond, gaat de wedstrijdprijs naar de kersverse ouders Leonie & Rene. Het op de valreep invullen en 2 minuten voor de deadline inleveren tussen poep en krampjes betaalt zich dan toch maar mooi uit. Gefeliciteerd! Koop er maar een mooi oranje rompertje voor.

Morgen eens zien of Nederland zich makkelijker weet te plaatsen dan de Azzurri, de Denen leunen alvast rustig achterover met hun ticket naar Bakoe onder hun hoofdkussen.
En dan later op de avond nog een kostelijk nagerecht, Belgie-Portugal. Zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018