Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Het uur van Malen

‘Malen kan maar 60 minuten spelen’. Ik quote de bondscoach na de wedstrijd, de man die al ruim een maand bezig is om zijn ploeg te smeden tot een onverslaanbaar geheel, die de opdracht heeft om alle talent wat er toch echt tussen die 26, 25, 24 spelers rondloopt, zodanig te kneden en neer te zetten dat het toernooi tot 11 juli oranje gekleurd blijft. En die dus ook de taak heeft om er voor te zorgen dat zijn spelers topfit worden/zijn en blijven. De weg naar Wembley is tenslotte lang.
‘Malen kan maar 60 minuten spelen’ ……. Iemand die laatste sprint van Malen gezien? Zag dat er uit als een speler waarvan de tank leeg is? Die geen been meer voor het andere krijgt?
‘Malen kan maar 60 minuten spelen’…… oftewel: ik heb mijn spelers zo fit gekregen, dat ze maar 60 minuten kunnen spelen. Want iemand iets gelezen/gehoord over blessures of pijntjes bij Donyell Malen? Waarom denk je dat Malen niet voor de camera wil verschijnen?
Juist met 10 man, juist tegen een Tsjechie wat de aanval gaat zoeken, laat je Malen staan, de spits met diepte, met snelheid, die, als dan eindelijk die ene goeie bal komt, die oostblokverdedigers achter zich laat en die zich zo’n tweede kans dan niet meer laat ontnemen.
Nee, de bondscaoch draait om de brei heen. De bondscoach had geen enkel plan. En de bondscoach durft Memphis niet te wisselen. Zoals ik iemand hoorde zeggen: een ‘statuswissel’. En dan breng je ook nog eens Quincy …… Als er nou iemand geen knikker heeft geraakt dit seizoen is het Quincy. Ik ben persoonlijk een fan van Quincy, maar ik heb even zitten tellen in dat laatste half uur. Quincy Promes heeft precies 3 ballen goed geraakt, althans, naar de juiste kleur gespeeld. Kijk het maar na, als je daar tenminste zin in hebt…..
Ach, die bondscoach. We brengen Wout Weghorst. Maar bondscaoch, dat snijdt alleen hout als je vanaf dan over de vleugels gaat spelen en alle ballen de zestien gaat inpompen. En waar bleef Davy Klaassen? Geen minuut gespeeld dit toernooi. Davy, met z’n neusje voor doelpunten, had ons vandaag toch echt nog in de race kunnen schieten. Nee, hoor, niet eens geprobeerd.
Ik hou er over op, gelukkig hebben we de toto nog.

En België dan? Hoe onterecht gaan die door? Zo jammer, een kwartfinale Portugal-Italie is ons door de neus geboord. Een heerlijke mediterrane kraker vol vuur, passie en kaarten had dat geworden, maar helaas. We zijn Ronaldo kwijt en de Belgen waarschijnlijk de Bruyne en Hazard. Dat is dus uitstel van executie, nu alleen Lukaku het nog moet doen. Want wees nou eerlijk: Vermaelen, Dendoncker, Meunier, Vertonghen, Alderweireld, Thorgen Hazard, daar komt toch liefhebber z’n bed voor uit?

Laten we snel naar de scores van de dag gaan, het is ook alweer bedtijd tenslotte op deze zondagavond.

163. Nederland-Tsjechie
164. 0-0
165. 0-2
166. evenveel
167. 17
168. Duitsland
169. 7, 11, 14, 19, 21, 25, 26

In de Tsjechische versie van Toto Arie, Toto Slobodan, was de meest genoemde speler bij de vraag ‘Welke speler van Tsjechië komt dit toernooi niet in actie?” de oud-PSV-er Michal Sadilek. En wat besluit de Tsjechische coach in al zijn wijsheid in de 93e minuut? Hij gunt de Teun Koopmeiners van Tsjechie 2 speelminuten en trekt daarmee de 50 euro wedstrijdprijs uit de handen van Toto Arie himself. Bedankt, Jaroslav Silhavy……Ik weet waar je woont. Met 13 punten gaat de wedstrijdprijs nu naar Anthony de Jong. Het is je gegund, Anthony, gefeliciteerd. Ik heb dus het adres van de Tsjechische bondscoach, mocht je een bloemetje overwegen.

170. Belgie-Portugal
171. 1-0
172. 1-0
173. nee
174. Duitsland
175. 5
176. 124 (119 t/m 129 levert je 4 punten op)

En dat betekent een wedstrijdprijs ver weg. Met 16 en 15 punten steken er 2 deelnemers boven de rest uit. En laten die nou heel toevallig samen op vakantie zijn in Italie …… Je scoort lekker met 15 punten, Jasper, maar met 16 punten gaat de wedstrijdprijs toch naar de slaapzak naast je. Marije de Roode, je speelt niet je beste toto uit de geschiedenis, maar de buit is binnen, gefeliciteerd. Morgen een ossobucco dan maar.

We zijn na vanavond ook alweer halverwege de 4e periode, een tussenstand dus met de spelers met 30 punten of meer:

Sander Nauta 38
Johan Spaans 37
Rene Naaktgeboren 37
Mathys vd Meer 34
Marcus Dotinga 34
Anthony de Jong 34
Toto Arie 34
Marije de Roode 32
Youri Verschoor 32
Niels van Haperen 31
Joost Buma 31
Lisanne Naaktgeboren 30
Leonie & Rene 30

Morgen om 18.00 een wedstrijd voor de fijnproevers, Kroatie-Spanje. Daarna om 21.00 uur plaatsen de Fransen zich fluitend tegen de Zwitsers. En ’s middags de eerste massasprint in de Tour.
Bonne nuit et a demain.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018