Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Zoals beloofd (ongeveer) ….

Wat schreef Toto Arie gisteren als afsluiting na die enerverende voetbalavond?
“Morgen zal na vanavond enorm gaan tegenvallen: 90 minuten (of langer) afwachten op Wembley en noteer maar vast een 0-0 en strafschoppen bij Zweden-Oekraïne.” Iets teveel gezegd? Zoals beloofd dus ongeveer. Wat een zit…….

Geen Ronaldo, Bruno Fernandes, Mbappé, Griezmann, Frenkie, Memphis, Kroos en Havertz meer.
Gelukkig wel nog Elvedi, Widmer, Rice, Walker, Boril, Kalas, Makarenko en Tsygankov…… het toernooi gaat eindelijk echt beginnen.

Dan mag je als klein kroon-kroonprinsje voor het eerst mee naar Wembley met je vader, Engeland-Duitsland, het is me nogal wat. En dus trekken je ouders je natuurlijk een mooi shirt van The Three Lions aan met George Alexander Louis achterop en verven ze de Union Jack op allebei je wangen.
Nee, beste lezers, we bevinden ons in het land waar een 97-jarige hoogbejaarde nog steeds met harde hand de scepter zwaait en waar tradities die de Middeleeuwen hebben overleefd dit eiland in een ijzeren greep houden. We trekken dat arme kind een maatwerkkostuum aan met een bijpassende stropdas. Lekker naar de voetbal…… het plezier straalt er van af.

We kunnen veel van ons vorstenhuis vinden en zeggen, maar Wim-Lex heeft tenminste wel altijd een oranje sjaal voor de gelegenheid klaar liggen en een oranje baard aan ….

Janne Andersson naar huis. Een groot verlies voor het toernooi en het voetbal. Hoe nu verder? Over zijn toekomst hoeven we ons geen zorgen te maken, hij kan zo z’n oude stiel van filmacteur weer oppakken.

De Engelsen geloven serieus dat ze nu de voornaamste titelkandidaat zijn. Vanavond de wedstrijd op de BBC gekeken. Een commentator die met verstikte stem sprak van een keerpunt in de geschiedenis, een moment waarvan je over tientallen jaren nog precies gaat herinneren waar je was en met wie. Dit land lijdt aan een werkelijk onvergelijkbare grootheidswaanzin. Wat een matige ploeg, een middenveld met spelers van Aston Villa, West Ham United en Leeds United, zeg maar Twente, Utrecht en Heracles. En die denken Europees kampioen te gaan worden? Ja, Oekraïne is een te nemen horde (wat een mazzel, tegen de slechtste beste nummer 3 van de poulefase) in de kwartfinale, maar tegen de Denen of eventueel de Italianen, Belgen of Spanjaarden moet deze ploeg toch zwaar het onderspit delven?
Football is coming home…. Nou, ik denk dat binnen de kortste keren de spelers home comen…..

De cijfertjes:
191. Engeland-Duitsland
192. 0-0
193. 2-0
194. nee
195. 0
196. 5
197. 4, 6, 14, 20

Dat leidt tot een recordscore voor een wedstrijdprijs dit toenooi van maar liefst 19 punten. Sander Nauta, jouw moment komt zometeen, je hebt tenslotte al een wedstrijdprijs. Wat een dag voor de andere deelnemer met 19 punten. Vandaag geslaagd en dan ook nog een wedstrijdprijs. De vlag uit met een schooltas en een voetbal. Joost Buma, die 50 euro zijn verdiend voor jou. Gefeliciteerd, jongen!

198. Zweden-Oekraïne
199. 1-1
200. 1-1 (na 90 minuten)
201. Oekraïne
202. 0
203. 53 (51 t/m 55 scoort)
204. 2, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 19, 20, 21

Met slechts 1 deelnemer met een juist geraden eindstand gaat de wedstrijdprijs dus naar degene die daar dan het meest recht op heeft. Roel Holvast, met 11 punten pak jij wedstrijdprijs nummer 2. Gefeliciteerd!

Dan is vanavond ook de strijd om de 4e periodetitel beslist. Wie de verslagen rond de wedstrijdprijswinnaars een beetje heeft gevolgd, voelt hem al aan komen. Er kan er maar eentje zijn die deze periode met overmacht pakt: Sander Nauta, hier is jouw moment. Gefeliciteerd met je tweede 50 euro van dit toernooi. Je speelde een prachtige periode, dik verdiend dus.
De eindstand in periode 4, met de spelers met 60 punten of meer:
Sander Nauta 73
Joost Buma 66
Mathys vd Meer 65
Rene Naaktgeboren 62
Marije de Roode 61
Anthony de Jong 60

Vrijdag gaan we dan van start met de 5e en laatste periode.

Jullie hebben van mij een totaal tussenstand van het algemeen klassement tegoed. Die volgt morgenavond, heel misschien donderdagavond. Er is geen voetbal morgen, dus Toto Arie gaat een avondje gezellig wat anders doen. Eens kijken hoeveel tijd er over is als ik thuis kom. Ik zal m’n best doen, hier en daar zit de spanning er vast flink in.
Tot morgen of donderdag en sowieso tot vrijdag voor de kwartfinale met Tsjechie en zonder Oranje. Bedankt, Frank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018