Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Ook Deense winst buiten het veld en de 5e periode

Dat Engeland met 2 vingers in de neus van Oekraïne ging winnen, was eigenlijk vooraf wel duidelijk. Maar na de 4-0 overwinning op een elftal vol invallers en invaliden, is elke vorm van realiteit van het Brexit eiland verdwenen. Uitzinnige en uiteraard dronken mensenmassa’s in en voor de kroegen, schreeuwende krantenkoppen, het kan niet op…… It’s coming home, maar wat is ‘it’?
Zonder Union Jack bril moeten we toch eerlijk toegeven dat hier een middelmatig en angstig elftal staat, dat zelfs na een vroege 1-0 voorsprong tegen de beste slechtste nummer 3 de bal aan de tegenstander liet en af ging staan wachten tot er een momentje van omschakelen aanbrak. Dat de tegenstander na de 2-0 direct na rust volledig instortte en alleen nog maar verlangde naar het vliegtuig op weg naar Kiev, vergeten de Engelsen voor het gemak maar even.
Wat heeft Engeland nou eigenlijk gepresteerd dit toernooi? Vooropgesteld, ze speelden al 4 thuiswedstrijden, waarbij vrijwel geen uitpubliek aanwezig was vanwege de zware inreisbeperkingen in Engeland. Dat heet thuisvoordeel.
De eerste wedstrijd tegen een Kroatië dat zijn slechtste wedstrijd van het toernooi speelde, leek nog wel aardig, maar afgezien van de eerste 20 minuten was het verre van groots. Vervolgens een blamerende en moeizame 0-0 tegen de Schotten. Van mede kwartfinalist Tsjechië werd met 1-0 gewonnen, maar uitsluitend omdat Tsjechië met dit resultaat door was en het allemaal wel prima vond en de benen spaarde voor de volgende ronde.
In de achtste finale stond er eindelijk een echte tegenstander. Maar de Duitsers konden niet en de Engelsen durfden niet, zodat er een gevecht van 2 aangeslagen boksers plaats vond, waarbij uiteindelijk de Engelsen (thuisvoordeel!!) toch aan het langste eind trokken. Voor de wedstrijd van vanavond, zie hierboven.
Maar toch is de kans groot dat deze ploeg ‘gewoon’ straks in de EK finale staat. Het zal een intense wedstrijd worden tegen de onbevangen Denen, die er voor zullen zorgen dat het een echte wedstrijd gaat worden. Maar omdat Engeland straks 60.000 fans achter zich heeft staan en de Denen niemand (ja, de rest van Europa voor de buis), denk ik toch dat Engeland voor het eerst sinds 55 jaar weer een finale gaat halen. Hoezo competitievervalsing? Speel in een stadion waar allebei de teams 25.000 fans neer mogen zetten en de Denen lopen die Engelsen onder de voet. Laten we hopen dat dit toch alsnog gebeurt. Hop Danmark!!!

De laatste dag met 2 wedstrijdprijzen. Hier zijn de resultaten:

219. Tsjechie-Denemarken
220. 0-2
221. 1-2
222. ja
223. 1
224. 3
225. 5, 42 en 49 (4 t/m 6, 41 t/m 43 en 48 t/m 50 zijn goed)

Dat levert wat mij betreft de mooiste wedstrijdprijswinnnaar tot nu toe op. Hoewel we allemaal (denk ik) de Denen toejuichen en hopen dat ze zover mogelijk gaan komen, zit er maar 1 deelnemer daadwerkelijk met een Deens shirt en rood-wit geverfde wangen handenwrijvend voor de buis. Hoe mooi is het dan dat bij de wedstrijd waarin Denemarken de halve finale haalt, de wedstrijdprijs met 11 punten gaat naar Kirsten Bach Schijffelen. Tillykke, Kirsten!
Jammer, Lyanne van Loenen, ook 11 punten, maar Kirsten heeft de eindstand juist voorspeld.

226. Oekraine-Engeland
227. 0-1
228. 0-4
229. nee
230. 2
231. 0
232. 15

Het was al weer lang geleden, maar de Heineken hoed moest weer worden afgestoft. Want hier hebben we, ook met 11 punten, 2 deelnemers, waarbij ook na het checken van alle mogelijke criteria bij gelijk eindigen voor een wedstrijdprijs, geen onderscheid is te maken.
Allebei zijn ze al in het bezit wan een wedstrijdprijs, dus Sander Nauta en Lisanne Naaktgeboren, jullie namen verdwenen in de hoed, waarna Toto Arie Junior het vonnis voltrok.


De wedstrijdprijs gaat dus voor de 2e keer naar Lisanne Naaktgeboren. Staat voor jou, net als voor Sander, de teller nu ook op € 100. Gefeliciteerd. En goede zaken voor het klassement dus ook. De koploper is gewaarschuwd……

Na deze kwartfinales zijn we iets over de helft van de 5e en laatste periode; een tussenstand dus met de deelnemers met 25 punten of meer tot nu toe.

Lyanne van Loenen 31
Marcus Dotinga 30
Joost Buma 30
Kirsten Bach Schijffelen 29
Sander Nauta 27
Tjerk Nauta 26

Zo, we zijn weer bijgepraat. Ik ga jullie een paar dagen met rust laten en mezelf ook ……
Op naar 2 geweldige halve finales en een schitterende finale.

2 Responses to Ook Deense winst buiten het veld en de 5e periode

  • Annelies says:

    Hop Danmark,
    Gelukkig zijn ook in Engeland de stomerijen op zondag geopend, ik zag die kleine George met z’n maatpak in de hand die kant oplopen. Want ja als kleine prins moet je kostuum wel onberispelijk zijn, hoorde hij zijn moeder Kate zeggen. Natuurlijk probeerde George nog een leuk shirt uit moeders portemonnee te praten, maar helaas, je bent niet voor niets de toekomstige kroonprins. Zullen wij een leuk shirt naar George sturen, zodat hij relaxed van de Denen kan genieten.

  • Toto Arie says:

    Nee, woensdagavond 21.00 uur is toch echt veel te laat voor George Alexander Louis. Die mag in zijn hermelijnen pyama in het gezelschap van zijn lievelingslakei de 1e helft kijken. Papa legt bij thuiskomst wel een briefje naast zijn bed met de uitslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018