Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

De traditionele wedstrijdprijs en de National League North

Eerder deze week schreef ik een eerbetoon aan Antonín Panenka, de man van dé Panenka. Ik laat dat graag op deze plek volgen door een eerbetoon aan Jorge Luis Frello Filho, door zijn vrienden ook wel Jorginho genoemd. Na een heerlijk intense wedstrijd tussen 2 echte voetbalgrootmachten, volop spanning en strijd, zijn het dan toch de strafschoppen die het pleit moeten beslechten. En dan mag Jorginho de laatste Italiaanse strafschop gaan nemen. Raak, dan is de Europese titel nog 1 overwinning weg. Mis, dan wachten de hoon en de spot in de Gazzetta dello Sport en de Corriera della Sera. Hoe cool kun je zijn, zo tergend lang wachten tot Unai Simon echt een hoek in duikt en de bal dan als was het een terugspeelbal in de lege hoek schuiven. Wat een held!!

Doen ze in de Serie A trouwens niet aan buitenspel?, heb ik mij vanavond af zitten vragen. De grensrechter heeft vannacht een stijve arm in bed en dan heb ik het nog niet over alle keren dat de bal niet diep gegeven kon worden, omdat er alweer een blauw shirt in niemandsland stond.
Maar wat maakt het uit, mijn Italiaanse vrienden staan zondagavond aan de aftrap, het Italie-shirt hangt alvast over de strijkplank.

De cijfertjes van deze twee na laatste wedstrijdprijs:
233. Italie-Spanje
234. 0-0
235. 1-1
236. nee
237. 7 en 14
238. 1
239. 2

Ik zit er al het hele toernooi op te wachten, je weet gewoon dat ie nog moet vallen, maar op een gegeven moment ga je toch denken: het zal toch niet? Nee hoor, het heeft even geduurd, maar hier is dan met 15 punten de traditionele wedstrijdprijs voor Margreeth van Eersel. Als je Spanje in deze wedstrijd voorspelt, is dat natuurlijk toch ook gewoon verdiend. Gefeliciteerd, Margreeth, al breng je zo natuurlijk wel je poedelprijs in gevaar. Jammer, Erik Vos, ook jij pakt 15 punten, maar in jouw portemonnee zit nu eenmaal al € 50.

Darlington Football Club is een Engelse voetbalclub uit Darlington, Durham. De club komt tegenwoordig uit in de National League North en speelt haar thuiswedstrijden voor gemiddeld 1200 toeschouwers op Blackwell Meadows.
De club werd opgericht in 1883 en speelde aanvankelijk in regionale competities, en was een van de oprichters van de Northern League in 1889. In 1921 werd Darlington voor het eerst toegelaten tot de Football League, toen de Third Division North werd opgericht. In 1925 won het de eerste titel in de Third Division North en in 1926 werd de tweede plaats behaald in de Second Division. Dit is tot op heden de hoogst behaalde klassering voor de club. Sinds de toelating tot de Football League heeft de club het grootste deel van de seizoenen afgewerkt in de laagste divisie. In 1934 werd de Third Division North Cup gewonnen, wat de eerste overwinning in een nationaal bekertoernooi betekende. Tot twee keer toe bereikte Darlington de laatste zestien van de FA Cup en eenmaal, in 1968, werd de kwartfinale van de League Cup bereikt. In de vroege jaren 90 van de twintigste eeuw werd in twee opeenvolgende seizoenen het kampioenschap behaald: de Conference National in 1990 en de Fourth Division in 1991. In 2011 won Darlington de FA Trophy (de FA Cup voor clubs vanaf het 5e niveau), door Mansfield Town op Wembley met 1-0 te verslaan.
De grootste rivaal van Darlington is Hartlepool United. De kleuren van de club zijn van oudsher zwart-witte shirts, zwarte broek en zwart-witte sokken. Het logo bevat de Locomotion Nr.1, verwijzend naar de historische band van de stad met de spoorwegen. Tot slot bevat het logo een Quakerhoed, verwijzend naar de religieuze beweging die van groot historisch belang is geweest in Darlington. De bijnaam Quakers is dan ook afgeleid van deze beweging.
Beste vrienden en vriendinnen van Toto Arie: vanwaar dit stukje voetbalhistorie uit de krochten van de bakermat van het voetbal? Omdat er morgenavond een voor Darlington FC unieke wedstrijd op het programma staat. Bij de EK halve finale Engeland-Denemarken staan namelijk Kasper Schmeichel en Jordan Pickford als keepers onder de lat tegenover elkaar. In respectievelijk januari 2006 en januari 2012 maakten deze beide doelmannen als puistige junior hun debuut in het profvoetbal als keeper van ……. juist, Darlington FC. Hoe toevallig is dat?


We kijken uit naar een hopelijk net zo spectaculaire halve finale morgen als die van vandaag.
Slaap lekker, morgen weer vroeg dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018