Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Fish & chips versus Michelangelo

Om te beginnen moet ik een correctie maken op de antwoorden van gisteren. Het juiste antwoord op vraag 239 is geen 2, maar 1. In een vlaag van totale verstandsverbijstering heb ik de Italianen Florenzi en Di Lorenzo door elkaar gehaald. Gelukkig heeft dit geen gevolgen voor de toegekende westrijdprijs, uiteraard wel voor de puntentotalen van diverse deelnemers. Excuus als ik je onterecht heb verblijd met 4 punten. De werkdruk in combinatie met de toto uurtjes gaan nu toch echt hun onvermijdelijke tol eisen. Nog even doorbijten…… Ook Toto Arie is dringend toe aan een voetbal- en werkloze vakantie.

Ik snap wel waarom die Phil Foden niet speelt. Als je je haar zo laat omtoveren tot een soort van metallic zilver, mag je blij zijn dat je überhaupt nog mee mag trainen. Wat een ongelooflijk voorbeeld van een over het paard getild Engels melkboerenhondenkind.
Een schoolvoorbeeld van wansmaak. Engelsen en beschaving, het is ver te zoeken. Stomdronken bierpenzen die lallend uit de pub rollen na een zeer matig partijtje voetbal, waarvan ze zelf allang geen besef meer hebben. Kannen bier die over elkaar worden uitgegoten na een gemiste penalty. Fish & chips als nationaal gerecht …… need I say more?
En maar ‘It’s coming hoooooome’ brallen met z’n allen.

Nee, dan de Italianen. Ik noemde al de haute couture van de trainersstaf, het is slechts een bescheiden voorbeeld. Een land bezaaid met kunst en cultuur, met een keuken die overloopt van smaak en fijnproeverij. ‘Wine & Dine’ is ten onrechte een Engelse term, ‘Vino e Cenare’ was een stuk treffender geweest. De Engelsen zijn trots op een paar rotsblokken bij Stonehenge, de Italianen hebben de Sixtijnse kapel. En zo kunnen we tot diep in de nacht doorgaan. Forza Italia!

Maar wat een laffe pot voetbal van die Engelsen. Afwachten, bang voor de Denen, kwaliteitsarm. En dan spelers als Rashford, Grealish en Foden (ondanks dat haar) op de bank houden. En dan die keeper. Typisch voorbeeld van het bleekscheetje wat over elke bal heen maaide vroeger. ‘Ga jij maar keepen, jij kan niet voetballen’. Dat hebben we gezien, ja. En maar schelden op z’n verdedigers die het wagen om een terugspeelbal aan hem te geven. Heerlijk.

De Denen mogen trots zijn. Wat een toernooi. Tot op de drempel van de finale. En zeker, het zat er in. Met de borst vooruit naar Kopenhagen voor een heldenontvangst.

En ja, hij kan hem geven……maar hij kan hem zéker ook niet geven. Ik zeg: diefstal door onze Dordtse politieman. Maar ja, Engeland moet wel door, he. Ho, nu sla ik door. Maar toch, een wat mij betreft schandalig makkelijk gegeven penalty voor een vreselijke duik. En ja, met in het VAR-busje de trouwe ambtenaren Pol van Boekel en Kevin Blom is de hoop op een krachtdadige VAR-ingreep natuurlijk een absolute fata morgana.

De een na laatste wedstrijdprijs dan (met hopelijk de juiste antwoorden…..)

240. Engeland-Denemarken
241. 1-1
242. 1-1 (na 90 minuten)
243. 0
244. 18
245. 27 (25 t/m 29 is juist)
246. Engeland / Engelse / Premier League

Dat leidt tot 3 deelnemers met 14 punten. Sorry, Annelies van Turenhout en Lisanne Naaktgeboren, omdat hij als enige de eindstand juist voorspelde gaat de wedstrijdprijs vanavond naar Joost Buma. Voor de 2e keer gefeliciteerd, Joost. Een paar opmerkelijke feitjes: bij allebei je wedstrijdprijzen was Danny Makkelie de fluitist; je 1e wedstrijdprijs pakte je op de dag van je examenuitslag, je 2e op de dag van je diploma uitreiking…..

Nog 1 wedstrijd te gaan dus en wat voor één: Engeland-Italie op een volgepakt Wembley, wat een ongekend affiche.
Ik heb jullie een laatste tussenstand beloofd na de halve finales. Maar je begrijpt dat ik die nu niet maak, dus dat wordt als het goed is morgenavond. Hou de website in de gaten en zie hoe je de laatste finaleronde ingaat. Nog even geduld dus. Wat ik al wel vast kan verklappen is dat Us Abe toch aan een slotoffensief is begonnen en dat de spanning bovenin toch terug lijkt. En ook onderin lijkt een nek-aan-nek race nog mogelijk. Morgen meer dus.
Voor nu: slaap lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018