Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

El Sierd blikt vooruit: poule D

Vannacht een uurtje extra geslapen en gelijk maar weer fris achter de laptop. Later vandaag de Ziggo bezemkast weer in.
De poule van de regerend wereldkampioen, de haantjes van Didier Deschamps, de man die in elk geval al met een trofee naar huis gaat, die van de lelijkste bondscoach. Altijd met een blik alsof ie al vier dagen niet met de broek op de enkels heeft gezeten.
Bayern Munchen, Tottenham Hotspur, Real Madrid, AC Milan, Manchester United, Barcelona, Paris St. Germain, Atletico Madrid. Nee, mensen, dit is niet pot A van de Champions League loting, dit zijn zomaar wat clubs waar de Franse internationals wekelijks hun dikbelegde boterhammetje lopen te verdienen. Moeten we dan nog wel een WK spelen? Wie gaat deze titelverdediger van zijn derde wereldbeker afhouden?
Nee, het ligt even wat anders. Frankrijk heeft het geluk dat ze zijn ingedeeld in de groep die na poule B de zwakste landen telt. De Aussies zullen ongetwijfeld de mouwen opstropen en strijden tot ze er bij neer vallen en de Tunesiërs zullen 3 x 90 minuten rollen, janken en huilebalken, maar deze 2 landen gaan Frankrijk echt niet dwars zitten.
U heeft ongetwijfeld als voetbalfanaat de afgelopen Nations League gevolgd. Ook hier was Frankrijk de titelverdediger. En nu? Op 1 puntje na gedegradeerd naar de Europese Keuken Kampioen Divisie. Weggespeeld door Kroatië en Denemarken. En laat het lot nou bepaald hebben dat de Denen ook op het WK de Fransen treffen. Kansloos waren de Fransen in beide wedstrijden tegen de Denen, tandeloos, zielloos, gewoon 6 punten voor de Denen. Dus wie garandeert u dat Frankrijk hier zomaar even deze poule gaat winnen? Ik in elk geval niet.

De Denen zijn sinds het afgelopen WK en het vreselijke incident rond Christian Eriksen natuurlijk de knuffeldieren van het internationale voetbal. Iedereen gunt ze ineens alle succes, maar laten we het niet overdrijven, he, mensen. Maar feit blijft wel dat de Denen een ploeg hebben die zomaar heel ver zou kunnen komen in Qatar. Als je een halve finale op het EK kan halen, kan dat met een beetje mazzel ook op een WK. Winnen van de Fransen, in de achtste finale geheel volgens de traditie Mexico uitschakelen en dan mag in de kwartfinale Engeland vervolgens ook geen probleem zijn. Et voila….de halve finale. Het winnen van deze poule lijkt sowieso een voorwaarde, want het andere traject richting halve finale leidt zeer waarschijnlijk langs Argentinie en Nederland.
Coach Kasper Hjulmand (uit zeer betrouwbare bron: na het toernooi naar Ajax om Alfred Schreuder uit zijn lijden te verlossen??) heeft de beschikking over dezelfde machine als op het EK, met de opmerking dat Christian Eriksen nu hopelijk wel het hele toernooi van de partij blijft. Lijkt me een aardige toevoeging aan de ploeg van toen. Let u toch vooral ook op Joakim Maehle, wat een heerlijke linksback is dat. Als ploeggenoot van Maarten de Roon en Teun Koopmeiners bij Atalanta toch redelijk onbekend in de grote voetbalwereld, maar die moet toch naar een grotere club kunnen? Ik zeg: op naar Camp Nou, dan kan die vreselijke Jordi Alba eindelijk eens echt met pensioen.
En wat zou het mooi zijn als ijskonijn Kasper Dolberg nu eindelijk eens op het allerhoogste niveau zijn belofte inlost. Waar is het toch ooit mis gegaan met dit misschien wel grootste spitsentalent uit de Ajax opleiding?

De Australiërs dan. De coach kennen we allemaal nog toch? Nou vooruit dan, jongens en meisjes onder ons: Graham Arnold speelde in de jaren negentig als keiharde spits voor Roda JC (dat was me nog eens een koempel) en NAC. En niet zomaar een spits, he. In een competitie met gevestigde doelpuntenkanonnen als Ronaldo, Jari Litmanen, Patrick Kluivert en Luc Nilis werd de spits van het onbeduidende NAC gewoon 3e op de topscorerslijst in 1996. Dat u het maar even weet. Verder kan ik u melden dat het met Graham altijd een bijzonder gezellige derde helft werd. Na zijn vertrek uit Breda moesten een aantal café’s in de Bredase binnenstad noodgedwongen het faillissement aanvragen….

Zelfs met haar komt Jaap Stam tekort tegen Graham Arnold

Maar wat komen de Aussies in vredesnaam doen in Qatar? In de kwalificatie uitgeschakeld in een poule met Saoedi Arabië en Japan. Daarna met veel pijn en moeite de eerste play-off gewonnen van de Verenigde Arabische Emiraten en tenslotte in een van de meest slaapverwekkende voetbalvertoningen aller tijden na 0-0 en strafschoppen gewonnen van Peru. Hiep hiep hoera….. maar daar blijft het dan ook bij. Al is het toch altijd weer heerlijk om die Australische sportmentaliteit op het veld terug te zien. Kansloos, maar zo veel leuker dan al dat verwende sterrengedrag bij bijvoorbeeld de Fransen. Wat zou het heerlijk zijn als er een puntje (of meer) in zit tegen Les Bleus. Maar het zal wel bij dagdromen blijven.
Hebben de Australiërs dan helemaal geen bekende spelers bij zich? Om eerlijk te zijn denk ik dat u als toto deelnemer er niet in zal slagen om zo direct uit het hoofd ook maar één geselecteerde vedette op te noemen. Nee, dus.

De meest afgrijselijk deelnemer aan dit toernooi is ongetwijfeld Tunesië. Jammer dat Egypte zich niet wist te plaatsen, dan hadden de ‘Adelaars van Carthago’ op dat gebied nog enige concurrentie gehad. Zuigen, zeuren, rollen, huilen, ……. Vergeleken met de Tunesiërs is Neymar echt een keurige sportieve jongen die het spel altijd volgens de regels speelt. Nou, dan weet u het wel, u kent mijn probleem met Neymar. Ook de technische staf onder leiding van Jalel Kadri (of K3, als u dat liever heeft) zal met enige regelmaat opgewonden langs de lijn te vinden zijn om zich met van alles en nog wat te bemoeien. Wij wensen de 4e offical vanaf deze plek alvast een plezierige wedstrijd toe. Enig lichtpuntje zou wellicht Anis Ben Slimane kunnen zijn, die kan wel wat met een bal en ligt niet meteen op de grond te janken.

Mijn voorspelling:
1. Denemarken
2. Frankrijk (met als gevolg een achtste finale Argentinië-Frankrijk….)
3. Tunesië
4. Australië

Koekoek!

One Response to El Sierd blikt vooruit: poule D

  • Rene de koning says:

    Hey Sierd, volgens mij ben je nog lang niet zo koekoek en denk ik je tips zeker ter hand gaan komen. Ik kijk uit naar de voorspellingen van de andere groepen! Thx 🙏🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018