Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Totofrustratie binnen 5 minuten

In elke editie van Toto Arie komen ze voor: van die momenten waarop je in 2x met je ogen knipperen van euforie in wanhoop belandt. Of andersom natuurlijk. Vandaag noteren we een absoluut record sinds de start in 1988.
Vol goede moed begin je aan het invullen van je totoformulier. Je hebt er weer zin in. Je bent vergeten wat een kwelling het 2 jaar geleden was. De openingswedstrijd, de eerste 50 euro. Weet je wat? Doe eens gek. Binnen 5 minuten staat dat eerste doelpunt op het scorebord.
Niet slim, in een openingswedstrijd wordt nooit snel gescoord, eerste wedstrijd, spanning, afwachten, aftasten, tactisch steekspel.
En dan valt ie in minuut 3!!!! In 2 huishoudens heeft vanavond de kroonluchter het zwaar te verduren gehad. En dan is daar voor de 1e keer de VAR, of in elk geval een van de VARS, er zijn er geloof ik 4 per wedstrijd, wat een stumpers. Ik kijk toch ook in m’n eentje voetbal?
En dan gaat het feest niet door. De kroonluchter heeft het, naar ik heb gehoord, gehouden, wat er wel is gesneuveld daarna vertelt het verhaal niet, maar we mogen in elk geval spreken van een bijzondere totostart.

En dan die Enner Valencia. Die vestigt vanavond gewoon een WK-record. Jammer dat dat de Witte Dominee, ook wel bekend onder zijn pseudoniem Arno Vermeulen, weer eens volledig ontgaat. En het is nogal een prestatie.
Op het laatste WK van Ecuador in 2014 scoorde Ecuador 3 doelpunten, eentje tegen de Zwitsers en twee tegen Honduras. En laat nou precies Enner Valencia alle 3 die doelpunten hebben gescoord. En als ie in de laatste poulewedstrijd tegen Frnakrijk geen rood had gekregen, had ie er misschien daar ook nog wel eentje geprikt.
En wat doet Enner Valencia vanavond? Die wordt gewoon de allereerste speler in de WK historie die 5 WK-doelpunten achter elkaar scoort voor zijn land. Dan ben je een grote meneer, hoor.

Over die kale van de FIFA en de emir en z’n 8 mm familie voetbalfilmpjes gaan we het vandaag niet hebben. Ook niet over Morgan Freeman (wat heeft die in vredesnaam met een WK voetbal te maken????) of over die Quatareese Gollum…..
Wat hebben die voetballers uit Qatar de afgelopen maanden op dat trainingskamp gedaan? Wat is de Quatareese variant op klaverjassen? Camel Run? En een keeperstrainer hadden ze blijkbaar niet mee op kamp. Wat een Piet Paniek, heerlijk.
Ik zeg: Luuk de Jong straks in de spits, alle ballen hoog voor, dan pakt Luuk die gouden schoen.
Nee, serieus, op de zatermiddag zie ik langs de lijn bij ONS Sneek beter voetbal voorbijkomen. Zaterdag 1e klasse, he…..

Maar het is tijd om jullie uit je lijden te verlossen, want die eerste 50 euro brandt in mijn handen….

De eerste 6 antwoorden:

1. 0-2
2. 0-2
3. Ecuador
4. rugnummer 13
5. 6 gele kaarten
6. geen minuut 3 dus, maar minuut 16 (13 t/m 19 is dus correct)

Dat levert heel veel deelnemers met 0, 1, 2 of 3 punten op. Maar daar win je geen wedstrijdprijs mee natuurlijk. Die win je wel met 11 punten (maar vaak ook niet).
Die prijs is meer dan verdiend: als je eindstand, rugnummer doelpuntenmaker en de juiste minuut correct voorspelt, heb je recht op die eerste 50 euro. En zeker als je je formulier ruim 2 weken geleden als eerste inlevert, en je dus (zonder kennis van WK rugnummers) hebt uitgezocht dat Enner Valencia altijd met nummer 13 speelt.
Annelies van Turenhout (ja, die van Oom null-null Frits), hij komt je toe. Gefeliciteerd!!

Zoals aangekondigd, doe ik slechts op 3 momenten uitspraken over een tussenstand tijdens het toernooi, maar ik kan wel mededelen dat een van de koplopers van gisteren ook vandaag zeer goede zaken doet. De eerste demarrage is een feit. Ik zeg ‘chasse patat’.

De dag van morgen dan. De dag van de Tower van De Jouer. Het zal toch wat wezen. Vorig jaar nog reservekeeper aan de (weliswaar legendarische) Krommedijk in Dordrecht, nu voor het oog van de hele wereld onder de lat op een WK. Wie een jaar eerder tijdens de wedstrijd NAC-Vitesse had beweerd dat hier op het veld 2 WK deelnemers tegenover elkaar stonden, was waarschijnlijk in een strakke jas afgevoerd naar de PAAZ afdeling van het lokale Beatrix ziekenhuis. Andries keepte daar zijn eerste en enige wedstrijd voor NAC en wie stond er ruim 100 meter verder onder de lat bij de Arnhemmers? Juist, Remco Pasveer….. Als je die avond je geld gezet had op WK deelname van deze 2 keepers, had je nu, zonder strakke jas, in Qatar gezeten. En niet als eenmalige voetbalsupporter, maar als sjeik met miljoenen op je bankboekje.
Nu moet je het doen met Toto Arie, ook niet gek natuurlijk.

Veel kijkplezier morgen. Fryslan Boppe.

3 Responses to Totofrustratie binnen 5 minuten

 • Wijsneus says:

  1994. Rusland Kameroen . 6 -1
  Eerste 5 doelpunten op een rij door, wie kent hem niet, Oleg Salenko

 • Toto Arie says:

  Toto Arie is al gebeld door Arno Vermeulen. Niet alleen Salenko (overigens 6 op een rij), maar ook de onbekende grootheden Eusebio en Paolo Rossi maakten er 6 op rij. Vanavond uitleg en door het woestijnstof.

 • WMGe says:

  WMGe heeft nu al spijt dat hij ook niet naar Mart Hoogkamer heeft geluisterd bij het invullen van de vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018