Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Klaas Vaak en de ayatollahs

Het is vanavond duidelijk geworden, Louis van Gaal is Louis van Gaal niet meer. Met het inbrengen van Teun Koopmeiners en Wout Weghorst heeft de goede man aangegeven de weg volledig kwijt te zijn. Teun Koopmeiners, een slechtere interland zoals tegen Ecuador heb ik een Oranje speler zelden zien afwerken. Wout Weghorst, met precies 3 balcontacten (langs de zijlijn op het middenveld) tegen Ecuador. Waarom neem je 26 spelers mee, Louis? Komt dat dan beter uit met de 11 tegen 11 partijtjes? Nee, dan hou je er nog steeds 4 over. Past dat dan mooier met klaverjassen? Zou kunnen, als de minister van keeperszaken Frans Hoek en Edgar aanschuiven. Of is het puur voor de gezelligheid omdat je met Xavi Simons zo kan lachten of omdat Luuk de droogste bakkenverteller is? Ik weet het niet, hoor, maar volgens mij neem je die spelers mee om ze af en toe in te brengen en een volslagen de weg kwijt zijnd elftal een opfrisbeurt te geven en de boel hopelijk wakker te schudden.
Maar nee hoor, niets van dat alles, al zal Louis vanaf nu elke kerst een mooie ansicht van Kenneth Taylor ontvangen. De bondscoach kiest voor ideale schoonzoon Teun en Appie Happie Woutje. Als we al kans zouden hebben om wereldkampioen te worden, dan toch zeker niet zo.
Heremetoet, wat een slaapverwekkende vertoning. Zoals een aantal van jullie weten, kom ik nogal eens op het Zuidersportpark bij ‘mijn’ cluppie ONS Sneek. Op sommige doordeweekse trainingsavonden spelen daar dan de teams uit de regio in een 45+ competitie. Zeven tegen zeven, half veld, zeg maar zoals de E-tjes op zaterdagmorgen. Die competitie is eigenlijk vooral in het leven geroepen als excuus voor de zogenaamde 3e helft. Zonder 1e en 2e geen 3e helft uiteraard. Ik kan u verzekeren dat de beleving en het tempo tijdens zo’n seniorenpartijtje vele malen hoger liggen dan vanavond bij Oranje. Het begint er zo langzaam aan op te lijken dat deze hele WK deelname ook één groot excuus is om maar even weg te zijn bij club en vrouw en om eens even heerlijk een paar weken in het St. Regis Doha te logeren. En ik kan u uit eigen ervaring verzekeren, een straf is dat allerminst.
Hieperdepiep, door naar de knock-out fase, nu gaat het toernooi pas echt beginnen, hoor ik. Gelukkig vliegt Oranje er dan gelijk uit, meer van dit soort voetbal kan ik echt niet meer aan. Waar is Ronald Koeman als je hem nodig hebt…… Vanaf volgende week maandag kan ie beginnen.
Jammer, Wim-Lex en Mark, daar gaat jullie logeerpartijtje bij de emir.

Mooi dat Afrika straks met een beetje mazzel 3 landen bij de laatste 16 heeft. De rituelen van de locale stamhoofden en medicijnmannen hebben hun uitwerking niet gemist. Ook leuk voor Jan Roelfs, ik stel voor dat hij zondag Engeland-Senegal doet. De man is helemaal gek van Afrikaanse trommels, dus je doet hem geen groter plezier dan dit.

De cijfertjes van Groep A

117. 0-1
118. 1-2

119. 1-0
120. 2-0
121. 0
122. 1
123. FRENKIE de Jong. En dat levert dan wederom een toto-invul-klassieker op. Zoals bekend zijn zowel Frenkie als Luuk de Jong van de partij in Qatar. Om hier punten te kunnen scoren is het antwoord ‘de Jong’ dus niet voldoende. We gaan bij Toto Arie natuurlijk niet op 2 paarden wedden. Dus jammer voor de 3 deelnemers die dit overkomt, in tegenstelling tot de deelnemers die wel een voornaam voor het antwoord de Jong plaatsten. Gelukkig heeft deze jurybeslissing (unaniem genomen door de 4-koppige onafhankelijke jury) geen gevolgen voor de toekenning van de wedstrijdprijs.
124. 9

poulevragen poule A
283. 3
284. 4
285. 7
286. Gakpo / Valencia

Een overtuigende wedstrijdprijs met 13 punten. Daar waar de winnaar eerder deze week zijn lootje niet als winnaar uit de Heineken hoed zag komen, laat hij deze wedstrijd het peloton achter zich en komt hij solo over de finish. Youri Verschoor, dik verdiende zege. Gefeliciteerd.

Er klopt vanavond ongetwijfeld een doodseskader van de Iraanse Revolutionaire Garde op de deur van de hotelsuite van scheidsrechter Mateu Lahoz, maar dat mag de pret niet drukken. Wat een heerlijke pot voetbal was Iran-USA. Wat een passie, wat een tempo, wat een energie. Een strijd op leven en dood, net als in het echt tussen deze 2 landen. En wat een enorme verademing na die Klaas Vaak partij van vanmiddag. De ayatollahs zullen vast en zeker een fatwa tegen deze en gene uitspreken, maar als deze bebaarde bejaarden ook maar enig gevoel bij voetbal hebben, dan zullen ook zij vanonder hun tulbanden met de bilnaad dicht geknepen hebben zitten kijken daar in Teheran. Dus kom op, mannen, wees een goede verliezer, haal je spelers als helden terug in huis en bedank ze voor hun strijd voor volk en vaderland…….. wakker worden, Toto Arie…..

Gelukkig spelen we zaterdag tegen de USA, dus dat gaat in elk geval geen walking football worden. Als die Amerikanen spelen zoals vanavond in de 1e helft gaat Oranje dat echt niet kunnen belopen. Alle hoeken van het veld worden dat, mannen. Laatste halte, zeg ik.
Het enige wat nog roet in het Amerikaanse eten kan gooien, zijn de blessures bij 3 van hun belangrijkste spelers. Eens kijken wat Louis deze keer uit de hoge hoed gaat toveren.

Wales-Engeland was op papier natuurlijk een kraker, maar vandaag alleen voor de statistieken. En voor Toto Arie natuurlijk.

125. 0-0
126. 0-3
127. nee
128. 11+20+11=42 (40 t/m 44 is juist)
129. 9
130. 68 (65 t/m 71 is correct)

131. 0-1
132. 0-1

poulevragen poule B
287. 2
288. 1
289. Iran
290. Rashford

De wedstrijdprijs voor Wales-Engeland gaat naar het Gooi, daar stonden ze tegen de gewoonte in nog droog deze keer. De combinatie van de juiste minuut en het aantal niet-Premier League spelers levert samen met nog een paar vragen 10 punten op. Met een afgetekende voorsprong is die 50 euro voor jou, Nino Pen. Gefeliciteerd, kerel. Nu nog een beetje klimmen in het klassement.

En dan sluiten we vandaag ook de 3e periode af. Na deze periode van 12 wedstrijden springen er 4 spelers uit. De 3e periodetitel wordt met een banddikte verschil beslist:
1. Ton Vendrig 43 punten
2. Rene Naaktgeboren 42
3. David Alderdice 38
4. Jasper Steenhuis 36
Gefeliciteerd, Ton, als je omkijkt zie je heel in de verte misschien nog je 2 junioren. En René, je moet maar zo denken: goede zaken voor het klassement.

Morgen aflevering 3 in de Missie van Messi en de vraag of de Aussies Denemarken kunnen uitschakelen. En kunnen de Saudi’s hun stunt vervolmaken door zich te plaatsen voor de achtste finale?
Morgen om deze tijd weten we meer. Tot dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018