Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Tussen achtste en kwart: de tussenstand

Fijn om te zien dat ook de Portugese bondscoach regelmatig deze website bezoekt en de adviezen van onze gastcolumnist El Sierd en van Toto Arie ter harte neemt. Wat schreven zij ook alweer aan het begin van dit toernooi?

…..Eerst zal Portugal collectief wenen en zal er nationale rouw worden afgekondigd. Totdat blijkt dat vanaf dat moment (dus zonder Ronaldo) de Portugese machine op gang gaat komen en onstuitbaar op weg gaat naar de WK-finale…..

…..Als Portugal echt wat wil op dit toernooi, dan doet bondscoach Fernando Santos er goed aan om Ronaldo op de plek te zetten die Erik ten Hag hem al had gegeven, namelijk een comfortabel zitje op de reservebank. Pas dan zullen al die andere Portugese sterren tot hun recht komen en pas dan is Portugal met deze selectie een serieuze kandidaat voor een plek bij minimaal de laatste vier…..

Ach, Ronaldo, zo langzamerhand toch de grootste droeftoeter van het hele toernooi. Wordt ie gewisseld (ik zou denken: gespaard) in een wedstrijd om des Portugese keizers baard tegen Zuid-Korea , gaat ie lopen pruilen en vol misbaar naar de kant. Wint Portugal in een galavoorstelling in de achtste finale, sjokt mijnheer na afloop direct het veld af, want oh, oh, de Greatest Of All Times (in Portugal dan) moest beginnen op het bankje. Dat minachtende lachje gezien toen ie mocht invallen en al die Arabische cliché ‘supporters’ zijn naam scandeerden? En dan de dag na de wedstrijd weigeren om met de wisselspelers mee te trainen en gewoon tussen de helden die gisteren de show stalen in de fitness gaan zitten. Als Fernando Santos verstandig is, zet ie hem heel gauw buiten de deur. Portugal is op weg naar iets unieks en deze rotste aller rotste appels is in staat om dat vanwege zijn gedeukte ego op het spel te zetten door zichzelf weer eens groter te wanen dan het team. Heel gauw de grens over, mijnheer Ronaldo, naar dat gezellige Saoedi Arabië. 200 miljoen per jaar…… Gelukkig gelooft er blijkbaar toch nog ergens een of andere vage voetbalsjeik in hem. En dan die familie die in de pers gaat lopen huilen….. zijn moeder, zijn zus…..ach, ze komen aan onze kleine Cristiano, wat een circus.

Zou Luis Enrique dezelfde wetenschappelijke strafschoppenstudie op zijn spelers en keepers hebben losgelaten als onze Louis? Als dat zo is, moeten we met z’n allen dringend aan het bidden slaan om te voorkomen dat we straks tegen een strafschoppenserie aanlopen. Elke Spanjaard heeft afgelopen jaar meer dan 1000 strafschoppen moeten trainen. En dan benut je er na een jaar dus precies nul. Hoe heb je die pinanties dan geoefend? Bij tafelvoetbal? Wat een heerlijk fenomeen is dat toch, zo’n strafschoppenserie. Fascinerend, dat loopje van de middenlijn naar de stip, op weg naar het schavot. Doe mij er nog maar een paar dit toernooi.

Dat Marokko gisteren won is weinig mensen ontgaan vrees ik. Als er zelfs bij Toto Arie in de Sneker buitengebieden brommertjes met Marokkaanse vlaggen door de straat scheuren, is het serieus feest.

Maar genoeg over voetbal, u wacht natuurlijk met smart op de tussenstand.
Maar eerst nog even een aanvulling/correctie op de antwoorden bij de wedstrijd Brazilie-Zuid Korea. Een attente deelnemer maakte mij er vanochtend op attent dat daar een antwoord ontbrak en dat doordoor de nummering bij een aantal vragen niet klopte. Excuses, het bij nacht en ontij publiceren eist soms zijn tol. Dat mag niet, maar gebeurt helaas soms wel. Maar gelukkig zonder erg.

204. Brazilie-Zuid Korea
205. 4-0
206. 4-1
207. geen van allen
208. Frankrijk
209. 7, 8, 9, 10, 20
210. 1

Zo is dat ook weer recht gezet. Dan nu de tussenstand.
De totalen zijn de optelsom van alle behaalde punten bij de vragen 1 t/m 224, de verdiende bonuspunten voor jokerland en jokerspeler, alle behaalde punten bij de 32 poulevragen en de behaalde dubbele punten bij de jokerwedstrijden.
Nog niet meegeteld zijn eventueel al behaalde punten bij de vragen over jokerland en jokerspeler, al behaalde punten bij de algemene vragen en punten behaald met het op de juiste plek invullen van een land in de kwartfinales.

* = wedstrijdprijs / periodetitel
JK = ook deelnemer in het jongerenklassement

1. Peter Hogers 203
2. Joost Buma (JK) 194 *
3. Mats Hogers (JK) 191 *
4. Lennard den Boer 190
5. Martijn Naaktgeboren 189 *
Max Vendrig (JK) 189 *
7. Jasper Steenhuis 188
Thijs Buma 188 **
Toto Arie 188
10. Rene Naaktgeboren 186
11. Ton Vendrig 185 *
12. Marcus Dotinga 184 *
13. Youri Vos 182 *
14. Sander de Heus 179 *
15. Lisanne Naaktgeboren 178
16. Jens Bogaard (JK) 177
17. Anthony de Jong 176
18. David Alderdice 174 *
19. Mitch Fransen 173 *
Sam Vermeij 173 *
Tjerk Nauta (JK) 173
22. Margreeth van Eersel 170 *
Yoerin & Angelique 170
24. Jessy Siemonsma 168
Marije de Roode 168 *
26. Adri den Hamer 167
27. Tim Valkhof (JK) 166
28. Erik Vos 165
29. WM Gé 163
30. Niels van der Woude 162
Roel Holvast & Sons 162
32. Inge van der Donk 161 *
Nino Pen (JK) 161 *
Youri Verschoor 161 **
35. Yerren Handgraaf 157 *
36. Kirsten Bach Nielsen 155 ***
37. Art van Onselen 153
Carolien de Roode 153 *
39. Niels van Haperen 151
40. Corine Leijen 149 **
Richard Driessen 149
42. Ad Vermeij 148
43. Myriam Hendriks 147
44. Lida & Vanessa 146
45. Sam Vendrig 141
46. Johan Spaans 140
Joost Koppelaar 140 *
48. Richard Dobbe 139
Sjoerd van der Werff (JK) 139 *
50. Bjorn Dam 133
51. Leonie & Rene 131 *
52. Vernanda Appelman 125
53. Lars Deiman 123 *
Sandra & Justin 123
55. Annelies van Turenhout 113 *
56. Silvia van de Reep 110
57. Maryse Eggink 105
58. Eva Mulder 97

Een afgetekende koploper, een grote compacte groep achtervolgers, topspanning in het jongerenklassement, een duidelijke staartgroep van 4 kandidaten voor die ene poedelprijs en zoals het hoort: de helft van de prijzen in het ‘linkerrijtje’ van het klassement, de andere helft in het ‘rechterrijtje’. Gelijke kansen voor alle deelnemers, dat blijkt gelukkig maar weer eens.
Tot vrijdagavond, dan kennen we de 1e halve finale. Nederland-Brazilie? Of toch de verwachte Zuidamerikaanse clash? Of kunnen de lepe Kroaten voor een geweldige stunt zorgen? Zin in, 2 heerlijke wedstrijden. Alvast veel plezier er mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018