Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Een laatste vraag aan Louis

De inspiratie is even op na 2 bloedstollende kwartfinales en 18 elfmeters. Maar toch vooral na de zelden vertoonde remontada van Oranje.
Wat een geniale vrije trap van Teun Koopmeiners. Excuus, Teun, ik heb je het hele toernooi afgeserveerd op de bank, maar als je in minuut 101 besluit om bij de allerlaatste kans niet zelf op goal te schieten, maar zo te durven steken op je spits, dan mogen we spreken over geniaal. Gelukkig had Louis de wetenschap er bij gehaald om er voor te zorgen dat een strafschoppenserie geen probleem zou zijn, maar ik weet niet welke charlatan hem deze wijsheden heeft verkocht, vermoedelijk Drs. Vijfje (voor de ouderen onder ons, jongens en meisjes).
Maar toch, Louis, mag ik je nog 1 laatste vraag stellen voor je zo meteen aan boord stapt van de KLM vlucht naar Amsterdam?
We spelen het hele toernooi zoals we speelden, we probeerden met z’n allen wakker te blijven en dan is het vandaag eindelijk zover, eerst Plan B en aansluitend Plan C moeten uit de kast worden getrokken. En wat blijkt, zonder wetenschappelijke onderbouwing? Het werkt! De Argentijnen zijn binnen een paar minuten het spoor volledig bijster, de paniek schiet uit hun ogen en vanaf dan wordt elke bal lukraak weg getrapt. Jouw favoriete sub Wout kopt raak en je laat je mannen nog eens extra aanzetten. Virgil mee en de Argentijnen worden gek. En dan, o wonder, valt ie. Het is 2-2, de Argentijnen vallen ontredderd in het gras, we gaan toch nog wereldkampioen worden.
Waarom, Louis, waarom, waarom ga je dan bij het begin van de verlenging niet gewoon zo verder? Op weg naar de 3-2, wie weet zelfs de 4-2, de Argentijnen zijn niet alleen rijp voor de sloop, ze zíjn al gesloopt, het is klaar, ze liggen er uit. Nee, je trekt je weer terug, haalt je handen van de strot van de donkerblauw aangelopen Argentijnen, je laat ze weer piepend ademhalen en brengt ze weer tot leven. Waarom, Louis, waarom?

De totocijfers van vandaag:

225. Kroatie-Brazilie
226. 0-0
227. 0-0
228. ja
229. 5
230. Om in de sfeer van Jan Rolfs, uit te spreken als Jan Roelfs, te blijven: Antony, Raphinha, Rodrygou, Vini jr, Pedrou, Richarlison, Alex Sandro, Militaou, Fred, Paquetá en 10 Kroaten die niemand had ingevuld.
231. Kroatië

Niemand de eindstand, niemand de 4-puntsvraag en vrijwel iedereen de 3-puntsvraag. Kleine verschillen dus en toch maar 1 winnaar met het hoogste puntentotaal, namelijk 11. Yerren Handgraaf, de volgende 50 euro komt jouw kant op. Gefeliciteerd, rendabel spelletje, vind je ook niet?

232. Nederland-Argentinie
233. 0-1
234. 2-2 (met een juichkreet en tegelijk een flinke tototraan hier en daar…..)
235. 2e helft
236. Spanje
237. 6
238. 101 (98 t/m 104 is juist)

Daar waar wordt gestreden om de poedelprijs is er 1 kandidaat die daar niet meer op wil wachten. Met 16 punten er bij speel je jezelf namelijk direct kansloos voor die eretitel. Maar wat kan jou het schelen, 50 euro in de pocket. Silvia van de Reep, je verdient ‘m. Gefeliciteerd.

Over naar de kop van het klassement. Bescheiden verschillen en verschuivingen, dat zal de koploper bevallen. Weer 2 wedstrijden afgevinkt.

1. Peter Hogers 220
2. Joost Buma (JK) 213
3. Toto Arie 210
4. Martijn Naaktgeboren 209
5. Lennard den Boer 208
Mats Hogers (JK) 208
7. Rene Naaktgeboren 207
8. Max Vendrig (JK) 204
Thijs Buma 204
10. Ton Vendrig 203

Met een wedstrijdprijs met 16 punten verdwijnt Silvia onderin natuurlijk uit het zicht van de anderen. Ondertussen pakt Maryse de ‘kop’ en moet Eva flink aan de bak om alsnog die prijs te pakken.
58. Maryse Eggink 113
57. Eve Mulder 115
58. Silvia van de Reep 129

Als iedereen dan morgen na een rusteloze nacht wakker wordt, schijnt gelukkig gewoon het zonnetje weer en verheugen we ons op Marokko-Portugal en Engeland-Frankrijk. Zoals Andries Noppert het vanavond al treffend verwoordde: ‘7 januari, RKC uit, het leven gaat verder…..’.
Slaap zacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018