Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Er was eens een olifant in Emmen

Lionel Messi is op weg naar een afspraak met de geschiedenis. Met de wereldtitel die zondag op het spel staat wil Messi voor eens en voor altijd uit de eeuwige schaduw treden van die andere illustere nummer 10 met een blauw-witte godenstatus, Diego Armando Maradona.
Zo’n zeventien en een half jaar geleden had Messi echter een andere afspraak, namelijk met een Drentse olifant.

Toen Lionel Messi in juni 2005 in Emmen (of all places) was voor het jeugd-WK, logeerde hij met de Argentijnse selectie in het pittoreske hotel De Giraf (de tijden zijn veranderd, zullen we maar zeggen). Ietsje verderop, in de plaatselijke dierentuin, ging hij op een middag gezellig met zijn voetbalvriendjes bij de stokstaartjes kijken.

Kort daarna wilde Messi op de foto met een olifant. Dat lukte maar matig. De olifant draaide wat onhandig weg van de camera en de zon scheen nogal fel. Messi stond half verscholen onder zijn petje, met wat begeleiders van de Argentijnse jeugdploeg. Esthetisch gezien werd het een erg beroerde foto.

Het gebeurde ruim zeventien en een half jaar geleden – en je zou kunnen stellen dat die olifant in Drenthe het begin van een tijdperk markeerde, of juist het einde. Zeer vermoedelijk is de Emmer olifant namelijk het laatste wezen op aarde dat niet zozeer met Lionel Messi op de foto wilde, maar Lionel Messi juist wel graag met hem.

Het is maar dat u het weet.

De cijfers van vanavond:

253. Argentinie-Kroatie
254. 2-0
255. 3-0
256. nee
257. 9, 10
258. 2
259. 11

Dat levert al met al een meer dan terechte winnaar op met een ruime voorsprong. Met o.a. een juist voorspelde rust- en eindstand verdien je deze wedstrijdprijs uiteraard ten volle. Na een stroef begin is het Bergerbos toch alweer voor de 5e keer het decor van een winnend dagformulier. Myriam Hendriks, gefeliciteerd, je toernooi is geslaagd.

Vandaag geen tussenstand, morgen na Frankrijk-Marokko maken we de balans weer op. Dan ook de winnaar van de 6e en laatste periodetitel. En dan weten we ook welke 2 landen zondag gaan strijden voor de cup zonder grote oren. Messi tegen Mbappé of Alvarez tegen Amrabat?
Tot morgen, slaap lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018