Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Harrison Kanesoë

Stade Brest, Angers, Al Wehda, Wydad, Qatar SC, Bari, Osasuna, Al-Ittihad…… Waar kijken we hier naar? Het CV van een ooit talentvolle, maar al snel vergeten en mislukt Frans voetbaltalent?
Manchester City, Real Madrid, Juventus, Barcelona, Internazionale, AC Milan, Paris St. Germain, Manchester United….. Waar kijken we hier naar? De kwartfinalisten van de laatste Champions League kwartfinales?
Welnee, we kijken hier naar Marokko tegen Belgie/Spanje/Portugal. Spelers van obscure kelderclubs tegen de gevestigde vedetten van het internationale voetbalkapitaal. In het meest fantasierijke scenario lukt het je dan om eens in de 100 wedstrijden een keertje te winnen. Nog meer fantasie? Dan gebeurt dat ook nog eens op een WK en sterker, je komt zomaar de poulefase door. De sensatie is compleet. Maar dat je fantasie zo op hol kan slaan, dat je ook een tweede en een derde opeenvolgende wedstrijd kan winnen, en ja, inderdaad, op een WK, begint gevaarlijk te worden. Er zijn mensen om minder in een strakke jas gesnoerd, afgevoerd en in een duistere en vochtige kerker vergeten.
Welnu, ik kan u vertellen: Kevin de Bruyne, Sergio Busquets en Cristiano Ronaldo zitten thuis, al dan niet in tranen, hun diepe teleurstelling te verdrinken. Hakim Ziyech zit in het altijd bruisende Doha met z’n broeders aan de dampende mintthee en de waterpijp dit onvoorstelbare voetbalsprookje uit 1001 nacht te vieren.

Voor iemand anders is vanavond het voetballeven ten einde gekomen. Harry Kane (‘He’s one of our own’) schoot de Engelse WK-droom het Al Bayt Stadium uit en de woestijn in. Een Engelse WK-droom die de wereldcup dichter bij huis bracht dan ooit tevoren sinds 1966. Na rust komt vanavond de Engelse machine op gang en zien we een Engeland zoals we dat vele tientallen jaren niet gezien hebben. De Fransen wankelen, het wachten is op een Engelse knock-out. Met in de halve finale de dappere Marokkanen als tegenstander, ligt een droomfinale tegen Argentinie voor het grijpen. Een droomfinale, jazeker. Maradona (‘scoort ie met de hand?’), de Falklands, David Beckham, zomaar een paar handvaten voor een uitgebreid betoog mocht het zover komen. Totdat daar ineens uit het niets de 1-2 op het scorebord staat. Maar dan legt de VAR de bal wederom op de stip en gaat Harry Kane Engeland alsnog uit de problemen helpen. U kent de afloop, ik omschreef hem al.
U kent ook de Engelse pers: de messen zijn vlijmscherp geslepen, Harry & Meghan verdwijnen van de voorpagina’s, er moet een zondebok worden aangewezen, een nationale Kop van Jut en die is makkelijk gevonden. The Sun en The Daily Mirror zullen Harry tot op het bot afbranden, afbreken, vermorzelen, zijn gezin en familie zullen niets meer met hem te maken willen hebben, zijn kinderen willen hem niet meer kennen, ze zullen hem verstoten, en Harry zal voorgoed uit beeld verdwijnen. Jaren later zal hij bij toeval worden aangetroffen op een verlaten eilandje in de Stille Zuidzee, berooid, broodmager, ongewassen, verdwaasd, een baard tot zijn navel. En niemand zal hem nog kennen.

De statistieken voor je puntentelling:
239. Marokko-Portugal
240. 1-0
241. 1-0
242. ja
243. 1
244. 4
245. 42 (41 t/m 43 is juist)

Dat levert over het algemeen magere scores op, met een paar uitzonderingen uiteraard. Met een juist voorspelde rust- en eindstand, met Portugal als voorspeld land en met 1 doelpunt met de juiste kleur broek, gaat de dagprijs meer dan verdiend met 12 punten naar het pittoreske Buitenpost. Adri den Hamer, hij komt je toe, gefeliciteerd.

246. Engeland-Frankrijk
247. 0-1
248. 1-2
249. nee
250. 2
251. 1
252. 10

Die gemiste pinantie werd hier en daar met gejuich begroet en ook werd er tevergeefs met smart gewacht op nog een of meerdere ‘buitenlandse’ invallers. Maar helaas, de Fransen wisselden slechts 1x, dat is dan ook wel weer heel bijzonder met zo’n bank vol vedettes. Maar hoe dan ook, er werd hier een stuk beter gescoord dan bij de middagwedstrijd. Betekent dat er door het hele land stiekem of minder stiekem wordt gehoopt of zelfs gerekend op de wedstrijdprijs. Dan zal ik iedereen op één na toch teleur moeten stellen. Gisteren pakte Yerren Handgraaf bij zijn totodebuut zijn 2e wedstrijdprijs en herinnerde ik hem er aan dat dit toch wel een heel rendabel spelletje is. Wel, Yerren, het kan nóg rendabeler, want jij pakt vanavond ook je 3e wedstrijdprijs met 18 punten. Gefeliciteerd, ik vrees dat je voor de volgende editie op de zwarte lijst komt te staan. Gekheid, gefeliciteerd, jongen, klasse gespeeld. Tante Margreeth zal gloeien van trots.

De kwartfinales zijn gespeeld, nog 4 wedstrijden te gaan, nog 23 algemene vragen en nog 10 vragen voor jokerland en jokerspeler. Kortom, er staan nog heel wat punten op het spel. Met deze wetenschap gaan we de laatste ronde van het toernooi en de toto in met deze kopgroep:

1. Peter Hogers 237
2. Martijn Naaktgeboren 232
3. Joost Buma (JK) 228
4. Rene Naaktgeboren 223
5. Lennard den Boer 222
6. Jasper Steenhuis 221
Mats Hogers (JK) 221
Toto Arie 221
9. Thijs Buma 220
10. Anthony de Jong 215

Aan de staart neemt de voorsprong van Maryse een beslissende vorm aan:
58. Maryse Eggink 116
57. Eva Mulder 128
56. Annelies van Turenhout 143

De eerstvolgende en laatste tussenstand verschijnt na de tweede halve finale op woensdagavond (wellicht donderdagavond).
Rest mij u een paar heerlijke rustdagen te wensen. Dinsdag Messi-Modric, woensdag Ziyech-Mbappé.
Tot dan. Welterusten.

2 Responses to Harrison Kanesoë

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018