Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Modric stopt strafschop

Eindelijk….we hebben er lang op moeten wachten, maar vanavond was het in Bordeaux genieten geblazen van de wedstrijd tussen misschien wel de 2 best voetballende ploegen van dit toernooi. Kroatië (zeker niet in de sterkst mogelijke opstelling) en Spanje maakten er een heerlijke meeslepende wedstrijd van.
En zoals al eerder gezegd op deze website: met een inzet, die sinds gisteravond alleen nog maar hoger was geworden, namelijk een plaats aan de kant van het schema zonder absolute toplanden.
En wie van tevoren had voorspeld dat Luka Modric een strafschop zou stoppen, zou voor gek zijn verklaard en mogelijk voor de duur van het toernooi zijn opgesloten. Maar toch gebeurde het onmogelijke…..
Spanje krijgt een strafschop, Dario Srna realiseert zich dat Ramos die gaat nemen en laat vanaf de bank de geblesseerde Modric doorgeven in welke hoek zijn Real-teamgenoot die pleegt te schieten. Maar gelukkig is daar nog Sergio Busquets die een en ander in de gaten heeft en Ramos influistert de bal in de andere hoek te schieten. De labiele Ramos (een van de best betaalde profvoetballers met een aan gevaarlijk grenzend laag IQ, echt waar) raakt de kluts kwijt, weifelt en schiet de bal vertwijfeld door het midden……recht in de handen van “Modric”.
Maar wat een ontknoping….. voor sommige toto-spelers een dramatische met verlies van 8 punten (de late 1-1 en de verassend invallende “Spanjaard” Duje Cop in de 92e minuut…….). Maar ach, morgen gewoon weer een dag met 44 punten voor het grijpen.

Maar wat een toernooi gaat dit worden, te bizar voor woorden. Aan een kant van het schema o.a. Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italie en Engeland. Hier gaat dus 1 finalist uit tevoorschijn komen.
Aan de andere kant van het schema Zwitserland, Polen, Wales, Kroatië en ik ga uit van Belgie en Portugal. Dit gezelschap gaat de andere finalist opleveren. Wordt dit dan misschien toch eindelijk het toernooi van Ronaldo? Als geen ander zal hij zijn kans ruiken. Maar eerst nog even winnen van Hongarije morgen.
Zegt u het maar. Een ding is zeker: het is vanavond feest in Zwitserland, Polen, Wales en Kroatië. Een ongekende kans ligt voor het grijpen voor deze landen.

Tenslotte: toch een paar puntjes van aandacht voor Team Kuipers bij de scheidsrechterscommissie. De finale lijkt ineens een ietsje verder weg.

Maar u wacht op de antwoorden van vandaag. Hier zijn ze:
93. 0-0
94. 0-1
95. 0-1
96. 0-1
97. 3
98. 0
99. 23
100. 0-1
101. 0-2
102. 1-1
103. 2-1
104. nee
105. 12
106. 45 (42 t/m 48 zijn juist, sorry Nick….)

Poulevragen poule C:
210. Polen
211. 4
212. 0
213. Milik, Mustafi, Schweinsteiger, McCauley, McGinn, Blaszczykowski, Gomes

Poulevragen poule C:
214. 2
215. geen
216. Tsjechie
217. Morata

Dan nog 2 Toto Ariërs:

Youri Vos 48 pnt
WM Gé 47 pnt

Morgen Ronaldo dus en de Belgen. En (als de Belgen doen wat ze moeten doen) het laatste optreden van Zlatan in het shirt van de Tre Kronor. Heerlijk, het toernooi is los. Hopelijk was vanavond een voorbode van nog heel veel meer moois.
A demain.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018