Toto Arie * Aadje’s Afkoopsom * Koekoek * WM Gé

Totogeschiedenis in het Bergerbos en……. een extra Top 10 tussenstand!

Vanmiddag genoten van de doeltreffendheid van Mbappé. Wij noemen die man hier thuis Apollo 10. Hij lanceert zichtzelf niet alleen als een zojuist afgeschoten raket, de projectielen die uit zijn schoenen komen verdienen die vergelijking ook. Wat een snelheid en wat een precisie. Ongekend. Topscorer, speler van het toernooi, maar de wereldtitel? Die win je als team, hè, al maakt ie in z’n eentje wel het verschil op dit moment. Al viel de tegenstand ook wel weer heel erg mee vandaag.
Maar de goede man rent niet alleen als een raket, hij gedraagt zich ook alsof ie met z’n hoofd in de ruimte loopt. Wat is namelijk de overeenkomst tussen Kylian Mbappé en Steven Bergwijn? Was het maar dat ze allebei in topvorm zijn en al 5x gescoord hebben. Helaas gaat die vlieger voor Bergwijn niet op. Nee, ze hebben allebei geen zin in journalisten. Waar Bergwijn nog wel verschijnt en onderuitgezakt slechts één-lettergrepige antwoorden mompelt of zich aansluit bij de woorden van de andere spreker, daar weigert Mbappé gewoon überhaupt te verschijnen. Mijnheer praat niet met het journaille onder het motto dat ie daar tijdens het toernooi geen zin in heeft, want hij wil alleen met voetbal bezig zijn. Na het toernooi zijn ze weer welkom. Ik snap de ambities, maar: Quel mépris, monsieur Mbappé!! Wat een minachting voor je fans. 23 jaar en nu al te groot voor deze planeet. Dat je straks in de halve finale maar de beslissende strafschop huizenhoog mag overschieten, het stadion uit, als een raket op weg naar je eigen planeet.

Ik weet niet of u enigszins geïnteresseerd bent in de edele paardensport, Toto Arie namelijk om eerlijk te zijn totaal niet. Maar hij weet er wel wat van af. Mocht u van plan zijn om komende zomer het CHIO in Rotterdam te bezoeken, het grootste hippische topsportevenement in Nederland, dan vraag ik uw speciale aandacht voor een nieuwe Poolse volbloed. Het is nog onduidelijk of deze nieuwe sensatie deel zal nemen aan het springconcours of de dressuur, ik sluit niet uit dat dat zelfs aan beide disciplines zal zijn. Na jaren van voorbereiding en rondhuppelen in de wei, zal de Poolse ruiter Jaroslaw Skrzyczynski op zijn nieuwe volbloed Lewandowski voor het eerst deelnemen aan dit evenement. Lewandowski is een al wat oudere Pools/Duitse volbloed, oorspronkelijk uit de befaamde Stal Poznan. Na een aantal jaren te hebben rondgedraafd tussen de Lippenzaler raspaarden, is hij sinds kort gestald tussen volbloed Andalusiërs bij Stal Nou Camp, het mekka voor de spring- en drafsport. Vanmiddag kregen we een kijkje in de wei waar Lewandowski rondliep en zijn draf- en huppelgedrag is inderdaad zeer veelbelovend. We kijken er nu alvast naar uit en voorspellen een topklassering.

Wat een toto spektakel en drama in de blessuretijd van Frankrijk-Polen. Eerst schiet genoemde Mbappé in de 91e minuut alle 2-0 eindstand voorspellingen aan gort. Om te worden gevolgd door Jesus Valenzuela (uit Venezuela….. ) die in minuut 96 in plek van af te fluiten besluit nog een strafschop te geven. Waarmee eindstand en competitie van de laatste doelpuntenmaker op het spel komen te staan. En dan mag die strafschop ook nog eens worden overgenomen. Beste mijnheer Valenzuela, zou u er in het vervolg wel rekening mee willen houden dat er op zo’n moment 8 Toto Arie punten, een wedstrijdprijs en meerdere topklasseringen in het algemeen klassement op het spel staan? En daarmee tevens de gezondheid van een groot aantal onschuldige deelnemers? Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Aan Engeland-Senegal ga ik verder geen woorden vuil maken, al heeft Harry Kane met een doelpunt in de extra tijd van de extra tijd voor rust met zijn 1e doelpunt dit toernooi wel een beslissende stem in de toto van vandaag.

De uiteindelijke antwoorden van vandaag:

183. Frankrijk-Polen
184. 1-0
185. 3-1
186. geel
187. 0
188. Spanje / La Liga
189. 3, 5, 6, 7, 11, 13, 20, 21, 26 (maximaal 2 punten per rugnummer)

190. Engeland-Senegal
191. 2-0
192. 3-0
193. nee
194. El Salvador
195. 1
196. 160 (150 t/m 170 is goed voor 4 punten)

We noteren een zeer bijzonder en historisch feit in 34 jaar Toto Arie geschiedenis (voor zover ik terug kon zien in het historisch archief van dit spelletje). Ik heb in eerdere stukken al een aantal keer opgemerkt dat het aantal prijswinnaars in het Bergerbos dit jaar ernstig achter bleef ten opzichte van het succesjaar 2021. Even voor de mensen die denken “Bergerbos? Is die Toto Arie van de kabouters?”. Het Bergerbos is de locatie van Toto Arie’s andere baan (een betaalde, de schoorsteen moet hier tenslotte ook blijven roken), waar 10 collega’s (en een aantal recente ex-collega’s) fanatiek meespelen.
En u voelt hem al aankomen: vandaag valt er eindelijk een wedstrijdprijs in het Bergerbos. En het kan nog gekker, niet één, maar allebei de wedstrijdprijzen van vandaag gaan die kant op.
Is dat nou zo bijzonder en historisch? Nee, maar dat is wel het feit dat met 58 deelnemers een en dezelfde deelnemer op 1 dag allebei de wedstrijdprijzen pakt. Corine Leijen, je staat vanaf nu in het Toto Arie geschiedenisarchief. Want met respectievelijk 16 en 12 punten pak jij vandaag zowel bij Frankrijk-Polen als bij Engeland-Senegal 50 euro. Met een beetje hulp dus van de heren Mbappé, Valenzuela en Kane. Gefeliciteerd, Corine, met deze unieke prestatie. Jouw debuut in Toto Arie is meer dan geslaagd, zeg ik. Laat het een aanmoediging zijn voor je collega’s voor de komende wedstrijden.

Omdat het deze editie bovenin het klassement enorm dringen geblazen is en ik begrijp dat een aantal deelnemers in de kopgroep naar de bloeddrukverlagers moet grijpen, zal ik op een aantal momenten een extra tussenstand van de bovenste 10 in het algemeen klassement publiceren, om te beginnen vanavond. Ook morgenavond, na Brazilie-Zuid-Korea, volgt een tussentijdse Top 10. Na afloop van de achtste finales volgt dan weer een volledige tussenstand. Ook tijdens de kwartfinales (vrijdag en zaterdag a.s.) zal ik op beide dagen een extra Top 10 stand publiceren. Daarna is de laatste complete tussenstand die na afloop van de halve finales. Zo kunnen niet alleen de direct betrokkenen, maar ook alle andere deelnemers de spanning bovenin op de voet volgen.
De totalen zijn de optelsom van alle behaalde punten bij alle tot nu toe gespeelde wedstrijdvragen, de verdiende bonuspunten voor jokerland en jokerspeler, alle behaalde punten bij de 32 poulevragen en de behaalde dubbele punten bij de jokerwedstrijden.
Nog niet meegeteld zijn eventueel al behaalde punten bij de vragen over jokerland en jokerspeler, al behaalde punten bij de algemene vragen en punten behaald met het op de juiste plek invullen van een land bij wedstrijden die nog gespeeld moeten gaan worden.

Daar gaan we, riemen vast :

1. Peter Hogers 175
2. Martijn Naaktgeboren 171
Toto Arie 171
4. Joost Buma (JK) 170
Lennard den Boer 170
Rene Naaktgeboren 170
Thijs Buma 170
8. Marcus Dotinga 168
Mats Hogers (JK) 168
Ton Vendrig 168

U ziet het, 7 punten verschil tussen de koploper en de nummer 10. Alfred Hitchcock is jaloers op Toto Arie. Een bal op de paal, een schele VAR, een losse veter, het gaat straks allemaal beslissen over totoleven en totodood.

En onderin? Een nek-aan-race tussen de collega’s Eva Mulder (85), Maryse Eggink (90) en Silvia van de Reep (95). Het moet gek gaan wil die poedelprijs niet in het Bergerbos belanden.

Slaap lekker allemaal, morgen verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Finale WK2018